Прием в детски ясли и градини

• 1 808
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Обмислям тази есен да запиша малкия на ясли, та се зачудих за социалните критерии.
Изпратих запитване към администраторите на системата, но докато отговорят, реших да питам и тук.

Аз осинових сама, т.е., в акта за раждане пише:  Баща :"******".
При това положение имам ли право на токи по СК9 "Дете на неизвестен родител или родител с отнети родителски права - 3 т. " и по СК10 "Дете, настанено за отглеждане в приемно семейство или семейство на роднини и близки по чл. 26 от Закона за закрила на детето, както и осиновено дете - 3 т." ?

За СК10 питам, понеже другите критерии са доста различни от пълното осиновяване, та се зачудих дали ме касае.  За СК9 - там бащата "неизвестен" ли се пише?

# 1
  • София
erania, аз бях в същото положение като тебе, така че имаш точки и по К9 и по К10. Заради К9 представяш копие от акта за раждане, а за К10 - копие от съдебното решение за осиновяване. Ние бяхме първи в списъка и ни класираха по първо желание.
Ако имаш други въпроси не се притеснявай да питаш  Simple Smile  Успех!  Hug

# 2
Благодаря, Алекс  Hug
Това би било много добре, за яслите до нас има много добри отзиви - ще е много хубаво , ако ни класират там, поне да опитаме как ще тръгнат работите.

# 3
Ето отговор на запитването ми миналата година по повод на К10, по принцип отговарят много бързо и бях впечатлена от работата им:

Нашият отговор:
Вие може да начислите предимство по К10
Дете, настанено за отглеждане в приемно семейство или семейство на роднини и близки по чл. 26 от Закона за закрила на детето, както и осиновено дете - 3 т.
За да заявите, трябва да потвърдите, че детето е настанено в приемно семейство или е осиновено.

При записване трябва да предоставите съдебно решение или писмо от съответната Дирекция „Социално подпомагане" за деца, настанени за отглеждане в приемно семейство или семейство на роднини и близки или съдебно решение за осиновени деца.

# 4
А когато ви приемат имате право на 50% намаление от таксата. Защото си самотен родител. Ще ти трябват обаче удостоверение за семейно положение и дубликат на акта за раждане. Поне в нашата детска е така.

Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт