Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 181
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Ама защо дизеловите коли да не получават зелен плакет? Аз имам чуството, че повече са бензинови с жълт плакет. Но може и просто така да съм си вталпила. Ние имаме дизел 2004та година и си имаме зелен плакет, а филтер нямаме.
До колкото знам и в СБА могат да се купят плакети.

# 646
Пете, зависи колко е стар бензиновия двигател.
Мойто туинго например взе зелен плакет - наложи ми се да си сложа миналта година като ходих на среща в Кьолн с колеги.
Леа, важен е тоя номер на талона, за да се провери и сайта дето го е дала Биба е много верен.

# 647
  • София
Ще проверя довечера талона, момичета  Simple Smile Благодаря ви много за помощта и извинявайте, че така спамих в темичката ви, но тук получавам най-бързите и точни отговори  Hug

# 648
Здравейте момичета:)
Чета си ви кротко тука и си намирам отговорите които ме вълнуват,но сега като отворихте темата за колите да ви попитам и аз нещичко.
Със съпруга ми април заминаваме за Франкфурт и ще пътуваме с нашата кола,която си е регистрирана в България.Тези стикери,за които отворихте дума,предполагам ,че и ние ще трябва да си вземем,може ли да ми обясните малко по-подробно за какво става въпрос,за колко време важат,и дали мога по българския талон да си определя какъв стикер ще ни трябва и какви са цените им.
Благодаря ви предварително.

# 649
  • София
Галина, писах ти лично съобщение, за да не спамим темата

# 650
lea, много малко е вероятно да ви дадат зелен талон. Аз карам дизел от 2007 и не ми бяха дали зелен, и се наложи да го взимам допълнително.

# 651
Благодаря за отговорите.

Познавам и двете процедури - как трябва да бъде по закон и как е в консулството в Мюнхен. Не ми харесват обаче разликите и искам да се оплача официално на горестоящите органи. Затова ми беше интересно какъв опит имате вие...

Иначе ние бяхме в Мюнхен преди 10ина дена - след като се изпоразвикахме, те решиха, че ще ни обслужат (за което според тях трябвало да сме им благодарни). Искат обаче да им изпратим снимка сега, а по закон трябва те да я направят на място. Взеха ми 27 Евро, а според съответните им ценоразписи (това което открих, но не съм на 100%) трябва да ми вземат 20Е + 10лв = 25Е. Не искам да съм дребнав и не ми е за това, че сам трябва да си правя снимка на детето. Яд ме е, че според мен не си вършат работата както трябва, а за да се мръднат трябва или да им се молиш или да викаш...както и да е, благодаря отново за информацията...

# 652
  • Primum non nocere !

Как така подадохте документи , а не снимаха бебето? То не беше ли там в консулството?
И защо пускаш такива въпроси , след като си бил там? За проверка ли?

Бебето не е било там и затова сте направили скандал, нали?

# 653
  • Primum non nocere !
В консулството са за "убиване", че са се поддали на красъците на един български ......  и са приели документите без снимка. Лоша услуга са ти / си / направили за 2 евро повече.

Така ти можеш да снимаш друго бебе , извадиш пасаван и изведеш най-легално от страната чуждо дете..

# 654
Искат обаче да им изпратим снимка сега, а по закон трябва те да я направят на място.

какво означава това? Бебето беше ли с вас?

# 655
  • в сърцето на един мъж...
Мда, условието е да се заведе все пак бебето и да се покаже. Иначе няма как да издадат документите.

# 656
  • Primum non nocere !
Ей сега пак ще има коментари за " понемчини лелки" ХА!!ХА!!!  Joy

# 657
  • The QC to be!!!
... и ако не искате, даже може да не пускате формите, освен, ако не очаквате да ви върнат.
Baby, при 3 и 5 класи подаването на декларацията е задължително Peace
Точно така, ако едният е 3, другият е 5. Но ако само един работи и му отдържат таксите от работодателя, и няма допълнителни приходи и не иска да търси да му връщат, не е задължен да подава декларация. Ако обаче имаш друго инфо., моля те, дай линка да се ограмотя.

# 658
... и ако не искате, даже може да не пускате формите, освен, ако не очаквате да ви върнат.
Baby, при 3 и 5 класи подаването на декларацията е задължително Peace
Точно така, ако едният е 3, другият е 5. Но ако само един работи и му отдържат таксите от работодателя, и няма допълнителни приходи и не иска да търси да му връщат, не е задължен да подава декларация. Ако обаче имаш друго инфо., моля те, дай линка да се ограмотя.

Не е така както ти си го тълкуваш. КОгато един от фамилията е класа 3 винаги се подава декларация независимо дали само 1 работи или 2. Както писах само класа 4 и 1 не са длъжни да подават

# 659
  • The QC to be!!!
Петка, дай линка моля те да се ограмотя.  Praynig независимо на какъв език е, но да е офциално инфо.

Този линк е малко стар, но от него ни тръгнаха въпросите, понеже сме сменили държави и имаме доходи извън Германия. Консултанта с който говорихме потвърди информацията, кой е задължен и кой не да попълва формите.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 20:11 от Baby*

Общи условия

Активация на акаунт