Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Baby,аз снощи четох по този въпрос.Намерих доста инфо на тези сайтове

steuerschroeder.de

steuerklassen.biz

Втория е доса подробен и ясен и с линкове към др.пояснения.Мисля,че няма да останат въпроси после.Има и видео

А този сайт ми е любим,може на някой да му е полезен
finanztip.de

Приятна вечер
Нас пак ни затрупва

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 20:53 от dboideva

# 661
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,ще се радвам ако някой сподели опит.Искам да запиша моят първокласник от 25.03.13 до 28.03.13 на тенис лагер.Четири дни от 10.00 до 15.00 струва 184 евро.Въпроса ми е дали наистина си ги занимават и обръщат внимание на всяко дете?Ще се радвам някой да сподели опит.
 Hug

# 662
Ей сега пак ще има коментари за " понемчини лелки" ХА!!ХА!!!  Joy

добре сега - историята в подробности

Влизаме аз, съпругата ми и двете деца (на едното на 11 месеца искаме да му извадим паспорт) в бг консулството в Мюнхен на 8. Март в 12:10. Вътре - само една жена с дете, която си тръгваше, т.е. да кажеш навалица от народ да има, ами нямаше. Отивам чинно на гишето с бебето и казвам, че искам за този младеж в ръцете ми, който е на 11 месеца, да подам документи за паспорт. Лелката отсреща веднага ме контрира "а термин имате ли?". Аз се оцъклям и обяснявам, че за последните 6-8 месеца съм си говорил с консулството поне 5 пъти (освен че съм си говорил и с бг общини) за вадене на бг акт за раждане и паспорт, и за пръв път чувам, че искат термин..."

и тогава се почна - с кого съм си говорил, защо съм си говорил, как може така да идвам и да ги притеснявам, то цялото нещо отнемало 40 минути, а сега вече бил края на работното време и т.н....като цяло не искаше да си мръдне пръстта (само езика)

аз вече взех да се изнервям - все пак нямам време по 100 пъти от Нюрнберг до Мюнхен само защото никой не ми е казал, че ми трябва термин - а и всъщност и на уебсайта не пише такова нещо. Вадя и аз жокер от ръкава и казвам "добре, моля, вземете един лист хартия и ми напишете, че аз съм дошъл в 12:10 на 8.03 и вие сте отказали да ме обслужите". И пак се почна едно ала-бала...

Разбра се, че все пак малко поддават и ми бутнаха едно заявление - то е една страница и се попълва за 5 минути, не знам защо им трябват 40 минути (така беше казала лелката). И тогава съвсем ме изненадаха "къде е снимката?". Е, не се сдържах и направо се разсмях от кеф... Изчел съм по куп сайтове на МВР, МВнР, консулства, по телефона съм питал и съм вадил на по-голямото чедо паспорт (пак беше на 10-11) месеца и навсякъде пишат, че там ти правят снимка, а те ме питат "къде е"... Всички били идвали със снимки, те откъде били знаели... Че аз откъде да знам и какво ме интересува, защо другите носят снимки... има си закони!

Бебетата много били мърдали и не можело да им се направи снимка с този фотоапарат там... Дрън-дрън...а бебето беше толкова спокойно точно в момента. Опитаха и казаха "не става снимката". Което всъщност не беше вярно. Та, реши се, че сега ще ми приемат заявлението, а ние да им пратим снимка по пощата. Жена ми и тя много се газира от цялата ситуация. Но като цяло трябвало да сме благодарни, че тях ги имало - такъв беше изводът на лелката. Нищо, че не си вършат работата...

та, затова и исках да видя какъв ви е опитът и дали някой има подобно преживяване. А сега какво следва...ще видим Simple Smile

# 663
  • Germany
Ти зависи за какво го пращаш - ако е за удоволствие - ще има със сугурност, ако е да тренира усилено и да напредне - едва ли  Peace Аз имам опит  Peace

# 664
.Въпроса ми е дали наистина си ги занимават и обръщат внимание на всяко дете?Ще се радвам някой да сподели опит.
 Hug

да, занимават ги, но това е само въведение в тениса, за 4 дни няма какво да очакваш...иначе на детето със сигурност ще му хареса, ако има интерес към тениса.
Тренировките специално по този спорт протичат по друг начин, иначе. Wink

# 665
Младене това явно им е метод на работо от консулството. На една приятелка също така и се развикали, че няма термин и трябва да се обади по телефона. При което тя излязла навън обадила се по телефона и и звъннала точно тази, с която говорила Grinning И станало един скандал и разправия. Накрая лично консулката я приела и и казала, че за един месец ще и извадят паспорта. Само че трябвало да си плати доставката за куриер по ДХЛ от 50 евро за експресната поръчка  ooooh! Направо тези съвсем са се побъркали за каква експресна поръчка говорят след като трае 1 месец.
Пратете им снимката и не се дразнете повече. Няма да доведе до нищо. Те явно са си мърси. Приемали на ден само 5 по паспорта, защото следобед ги вкарвали в системата и повече от 5 формуляра не може ли да вкарат. Представете си с каква скорост вкарват  #Crazy

# 666
  • вкъщи
Здравейте!
Извинявам се,че се включвам по неприятен повод,но имам важен въпрос.Наша близка е в кома в Германия, в болница в град  Мюнстер. За съжаление се очаква се най-лошото ,според мнението на лекарите почти няма шанс.Близките са много притеснени и не знаят към кого да се обърнат,как евентуално ще стане транспортирането до България.Какви документи са нужни,трябва ли да се обърнат към консулството.Знае ли някой какъв е реда в такъв случай,от къде трябва да се започне?
Ще ни е от голяма помощ ,ако някой ни насочи какво се прави в такива случаи.Само синът и  е при нея,а той в момента е много притеснен и има нужда от подкрепа и съвет.
Благодаря предварително!

# 667
Честита Пролет, мили дами!

# 668
Младене това явно им е метод на работо от консулството. На една приятелка също така и се развикали, че няма термин и трябва да се обади по телефона.
Аз последно ходих в наше посолство преди 15 години, имах си термин, но пак ми се развикаха заради други неща ooooh! Laughing явно това им влиза в задълженията на хората- да се развикат Wink.
И все пак не бих рискувала да отида 20мин. преди края на работния ден и то в петък Peace Колкото по-рано толкова по-добре, тогава човек има възможност да реагира ...

Лелка, съжалявам, не мога да помогна със съвет Sad, но ви пожелавам сили да се справите със ситуацията. Обадете се в посолството, може пък да случите на човек, който да ви даде съвет и информация как да действате.

# 669
лелка , не мога да помогна с информация или съвет.
Искрено ви пожелавам сили и кураж. Дано най-лошото се размине, чудеса се случват!

# 670
  • София
Лелка, трябва да питаш в консулството дали няма сключено споразумение между България и Германия по този въпрос. Ако има, разходите ще ги поеме здравната каса, ако твоята близка е здравно осигурена в БГ.

# 671
  • Deutschland
Лелка, много съжелявам за приятелката ти.Със съвет не мога да помогна.Не сме изпадали в подобна ситуация.Може би и в Аusländerbehörde(службата за чужденци) да попита.

Младене, ние вадихме пасаван на големия ни син от посолсвото ни в Бон(което за съжаление затвориха).Бяха любезни хората и не са ми искали термин.По телефона като говорих с тях ми бяха казали да си нося снимка,защото е пасаван.Ако беше за паспорт трябваше там да го снимат,защото снимките са специални с биометрични данни.
Благодаря,че сподели опита си с посолството ни в Мюнхен,защото и на малкия ни син трябва да вадим паспорт.Имам даже едно въпросче.Актуален анмелдунг искаха ли ви?

# 672
Калинка, според мъжа ми /професионалист/ цената за Мюнхен е много добра и дете на тази възраст ще научи много за тези няколко дни, повече от примерно 4 пъти индивидуална тренировка. Това на непрофесионално ниво, разбира се. Ако детето е напреднало до степен детски турнири и т.н. - тогава е друго. Все пак, най-важен е треньорът! Подбирайте професионалисти с опит, а не, да кажем, студенти, които така изкарват допълнително.  Peace

# 673
Здравейте, и от мен аз преди 1 месец се обаждах за термин в консулството в Мюнхен,на малката паспорта изтича април месец,дадоха ни термин за май.Казаха да нося анмелдунг,акт за раждане,снимка там ще направят.

# 674
Момичета, и аз да вляза с едно бързо въпросче:
Сумата, която е посочена като предплата за наемане на жилище се плаща + размера на един наем, или само голямата сума за предплата?
Не знам дали зададох правилно въпроса  Embarassed
За да наемеш жилище плащаш предплатата /напр.1500Е/ + 1 наем /напр.600Е/ или само голямата сума?

Общи условия

Активация на акаунт