Времето минава, МАЙчето расте, пролет наближава, ставаме на ДВЕ!- 22

• 65 082
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Лече, Калина е прекрасно име!  Grinning  Hug

# 466
 Peace
Лече, Калина е прекрасно име!  Grinning  Hug

# 467
  • София
Честит рожден ден и тук на прекрасната Рая Евелин!
 Да си ни живо и здраво прекрасно талисманче, да имаш хиляди поводи да се усмихваш и сърчицето ти да трепти от любов! Да си все така сладка и много обгрижвана от кака, батко, мама и татко! Laughing newsm51 txtloves Two Hearts newsm59  party023  bigdance2

# 468
Добре че се появи класната та да се разпишем Mr. Green

тЪй,тЪй,ако не беше класната ви,темата отдавна да са я архивирали  Mr. Green

...имам да разправям ама друг път  Mr. Green
чакаааааааааааааам  Mr. Green Naughty

муахахахаха тва си беше удар под кръста  Mr. Green

Какво беше водещото за вас при избора на кръстници - да са добри християни, да са близки приятели, да са млади, да са умни, да са щедри, да имат деца...? Аз някак си чакам провидение с висше да ми се яви, но уви ...  Thinking

аз имах същите дертове при избора,затова и логично се забавих толкова Whistling определено исках да е най-доброто Naughty за моя радост кръстницата на В. се оказа 10в1(т.е. всичко изброено от теб),така че се радвам,че се спрях именно на нея Peace
Скрит текст:
най-добрата ми приятелка от детството - горе-долу все едно да бях го направила аз Wink

Нандьо,пак си се представила блестящо,а хората,които са получили тези кошници,определено са късметлии Peace
бтв,кво те тормози толкова не разбраФ Thinking ако е само за доФторите и тук е така  Crossing Arms прозвуча ли успокояващо  Mr. Green
дано ти се наредят нещата Hug

и в таЗ връзка чакам следния отчет от всички ви:
какви са резултатите от кръвните изследвания на малчовците ви - както винаги ме интересува предимно хемоглобин Naughty ако някой има проблем,да сподели,независимо при кой показател Peace

Галке,ама пусто и вие не се отървахте от тия болести ooooh! пожелавам бързо оправяне на Мариелката,а това за гризането на ноктите и нервите не е ок,но ако разчиташ само на горчивия гел(Даум-Ексол) - не разчитай  Mr. Green на В. даже му се услади и вече съм вдигнала ръце заради пустия палец Twisted Evil
Скрит текст:
уффф,случаят който си описала ми е до болка познат Twisted Evil има дни,в които ми идва да сА гръмна,но пък има моменти,в които е толкова мил,любвеобилен и добър,че само заради тях си заслужава да живея Heart Eyes

ааа,Шенито биеш ме на килограми - заковала съм на 43 и не мърдам Laughing при нас проблемът е,че скоро В. ще ме настигне,щото наближава 13-те Joy
и пак в таЗ връзка - само аз ли не моА си нося детето и се огъвам като млада върба под тежестта му  Mr. Green

Тони,и ти ли си фен на ранните морета Wink юни месец не бих се затътрила на море,ако ще пари да ми дават  Crazy

Нелкеее,звучиш супер свежо Heart Eyes дано и психическата част скоро Улезе в релси Wink питаш ме аз дали съм жива - мърдам  Mr. Green

имам въпрос - вашите деца говорят ли вече??? излишно е да казвам,че Уеко взех да се вкарвам У филми Mr. Green
всъщност до къде стигнаха в развитието си,нещо ново,интересно,вълнуващо Thinking

за нас нЕма кой знаЙ кво интересно да ви разкажа,освен че ме е ударила скуката в Пловдив и се чудя къде да се заврЪ Crossing Arms имах надежда за ясла за септември,но за едно класиране от 18-то паднахме на 38-мо място и нещо взех да губя такава Mr. Green
спешно имам нужда от социален живот,щото фейсбук нещо не ми достига Joy

говорите за циркове,за театри и пр. културно-масови дейности - аз за таквоЗ чудо не мога да си помисля,а пА и то ние малък цирк ли сме Crazy

дЪл станА ферман пак,отново и за кой ли път Mr. Green

п.п.да посетя ли китайците или да не ги посетя - това е въпросът  Mr. Green

# 469
Ми аз кръвни изследвания на Филип не съм правила, трябва ли  Thinking Нещо никакъв го няма моя джипи по отношение на тия регулярни изследвания  Crossing Arms Иначе пък е супер точен, винаги се отзовава и ме е отгледал и мен, обаче нито един път не е премерил Филип, или пък профилактични изследвания да му е пуснал  Crossing Arms

# 470
  • при палмите и алигаторите,FL
Хоупи, тоз вашият ПеДко съвсем по американско му го дава Thinking

Добре че се появи класната та да се разпишем Mr. Green

тЪй,тЪй,ако не беше класната ви,темата отдавна да са я архивирали  Mr. Green
, което си е верно, верно си е  Naughty

По втора точка, пак избЕга по тъч линията Crossing Arms

За китайците, сакън, недей Outta Joint

Мерилки и теглилки нема да отчитам, камо ли пък мойте, дет са двойно на ваште Blush Blush
За кръвните изследвания споделих ли по горе, че таквоз животно тук не мож си направиш, ако ще челна стойка да заемеш. Обаче знам че хемоглобина ѝ е ОК, защото на всеки 6 месеца и бодат пръстчето и получават мигновенни резултати за тоз хемоглобин, нямам идея като стойност какво е но щом казват вери гуд съм ОК Mr. Green

За говоренето щЪ спомена, говори, като вкарва и двата езика, та се получават едни бисери. Вера взела една топка за тенис на корт и ми я носи "Мамо, уиш Ей Би" аз "Буквички ли има, какво пише" тя " Еби, мама" Joy, искаше да каже детето че пише "мама" Naughty

Буболече, че то съвсем наближило Hug Калина верно е прекрасно име Heart Eyes

Даная, Соник си ядеше ноктите на ръцете, започна два-три месеца след като тръгна на тукашна ДГ, при нея нищо не помогна, получаваше инфекции по пръстчетата, зачервяване и подуване, до така степен че единият нокът падна, това вече я стресна и спря. Дано при вас се равият нещата в по добра посока и Мариела сама се откаже. Пробвала ли си да я подкупваш с истински лак, да изтъкваш колко са красив ноктите с лак(остави я тя да си хареса цвят, позволи ѝ да лакира теб) и как не трябва да ги лапа за да запази красивия лак.
Като казах лак и да ви покажа Моник с педикюр Heart Eyes, тъй де, само педикюрът Монински

Бегам, че зех да досаждам вече Blush

# 471
Честита да е и Рая-Евелин! Жива и здрава, а майка ѝ да вземе да се разпише, че да каже как са децата. Wink

danaq_lv, чака ни то, ама след 2 месеца и половина чак... Confused  
 За тръшкането - при нас помага гушкане, успокояване и обясняване... много и със спокоен тон. Трябва си време...когато бързам занякъде гледам да не стига до крайност, но когато е както при Мариела в описания случай просто сядам до него на земята и говоря... в един момент идва и се гушка в мен, но аз продължавам да говоря, той се заслушва и обичайно заедно стигаме до консесус. Според мен е важно децата да усещат, че ги разбираме и се отнасяме към тях като с равни. Мога да напиша и пример от скоро, ама да не разводнявам темата...

За гризането на ноктите не знам какво да ти предложа - нито Рая, нито Нико си гризат ноктите...

Лече, в едно семейно хотелче на супер прилични цени попаднах чрез препоръка от приятелка. Ето това.
Да ти кажа и с 2 не е толкова страшно. Wink А и ти си пекана и ще се справиш чудесно, вярвам. Hug

Lussy, кви изследвания бе, душко?! Тук не правят никакви изследвания на децата, ако няма медицински показатели за това. Не знам каква е кръвната картина на Нико, но личният му лекар мисли, че се развива повече от добре. От детската консултация - също. Wink
Иначе съм фен на всякакви морета...ама няма... за съжаление ще ходим едва в края на август, но поне е сигурно..само да стигнем до България преди това, че и до гръцко след това. Wink

Излишно е да се вкарваш във филми заради говора. Децата са мнооого различни и проговарят на различна възраст. До 4-годишна възраст се счита, че може да говорят по бебешки и това е нормално, както и да проговорят правилно още на година и половина. Wink та имаш време да се притесняваш, ама след има-няма още 2 г. Wink

Ай, изчезвам, че лятото при нас е вчера и днес и да не го изпускаме. Mr. Green

# 472
Изследванията-дочух аз че трябва да се правят на 2 годинки кръвни пак,и педи оня ден написа бележка да пусне направление,мисля като идем на преглед понеделник да питам дали ще я даде,а може и да зачакам да оздравее и тогава да ги пусна. Ох тая задна хрема,не иска да става предна и да изтичаа... Sad

За тръшкането-говоря аз,говоря,ама понякога направо ми идва в повече.Ето днес ММ ме завлече в огромен китайски магазин-бъкан с китайски джунджурии от домашни потреби до дрехи,чанти и обувки...реших аз да си търся една пластмасова поставка за банята и да разгледам от боклучаци винаги има нужда ...е това дете не искаше да се вози в количката за покупки,не желаеше да го нося,не желаеше да върви повтаряше само "и'кам п'ака,ти'та"(искам в парка да тичам)и това е,взе една топка с Мики и започна да тича из магазина,разбирайте бързо наперихме поставката и се изнесохме от китайския мол.

Май за нервите ще и взема пак онова Дормикинд.Тя определено когато се налага и нестава на нейната си бърка в устата . Иначе Нанди грам не ми е хрумвало да я лакирам.Мислила съм си за избутване на кожичките на ноктите на краката,но не и за лакиране.Ако я пратя така на ясла ще ме гледат странно.И аз имам спомени че си гризях ноктите до към първи,втори клас и сега си мисля,че чупливите ми нокти са вследствие на това.

Нанди а педикюра на Моник е суперр:)))

Говор-говори доста и всеки ден казва нещо ново,чак ме изумява.Прави и по някое изречение като най- сложното е от три думи от рода на"Тате,'иж люлю" или вчера "Кофа сопа 'ада" (сипва в кофата вода) А понякога изобщо не разбирам какво ми казва.

Килограмите- моите няма да ги коментирам,тези на Мариела около 13 е сигурно незнам,педи не я е теглила от многоооооо време.За височина към 90 см е,може и да ги  е минала. Иначе Луси и на мен детето ми тежи много.Направо мускулна треска имах след кръщенето.

Ах,морето...тая година пак на снимка ще го гледам само...иначе детето много щеше да се кефи.Направо само да набара вода,започва едно лудо наливане,преливане.В яслата казаха,че само да я изтърват и е на умивалниците,запретва ръкави и пълни ли пълни вода.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 15:47 от danaq_lv

# 473
  • Варна
Добър вечер и от мен! Честит вчерашен рожден ден на Рая-Евелин, с която сезонът на майските рождени дни се закри!

Честито и на всички останали май-чета, чиито РД минаха отдавна!

Веднага пристъпвам към темата за говоренето, щото там с моя В. сме вероятно най-назад от всички, та вярвам, че ще изкарам Луси от филма  Mr. Green Та така: Валентин едва от няколко дни започна да се опитва да повтаря думи, иначе бръщолеви на някакъв език, приличащ на нещо средно между китайски и иврит Laughing. Ся като казвам, че се опитва да повтаря думи, да не си помислите, че повтаря всичко, тц, само някои по-прости и често използвани думи и само когато е в настроение. Иначе всеки месец се виждаме с логопед и психолог, нали го включих там в един проект и сега няма отърване. Има напредък определено, например започна да имитира животни, знам, че повечето деца това го правят година по-рано, ама ей на, при нас чак сега се случва. Сега за този месец имаме задачка-закачка да практикуваме разни игри с цел задържане на вниманието повече от 1-2 минути върху едно нещо. Иначе според логопедката и психоложката, Валентин си е доста умен, няма никакво изоставане в развитието, просто е много разсеян и разхвърлян, а, цитирам, говоренето е подредба на звуци, та един вид ако го направя него по-подреден и концентриран, вероятно ще започне и звуците да ги реди като хората Laughing.

На консултация още не съм го водила, даже не знаех, че на 2 години има кръвни изследвания newsm78. Нещо не мога да се организирам, тоз нашият педиатър вече работи само следобед, а Валентин цял следобед спи...

Кръщене още не сме правили, мисля кръстници да са ни кумовете от сватбата - те са млади, готини, наши близки приятели, само още не сме решили кога, мислим по принцип август-септември някъде да отидем на почивка с кумовете и в някой манастир да го кръстим, ама още нищо конкретно не сме измислили.

Друго интересно няма при нас - на ясла още не сме приети, памперс още не сме махнали, почнах да го уча за какво служи гърнето, засега само голямата работа върши там, малката отказва, та мисля като се стопли трайно времето (и като се наканя) направо да махна памперса, за да види колко е гадно да е напишкан Twisted Evil Буди се почти винаги напълно сух сутрин и след следобеден сън, та оттам съдя, че му е време да маха памперса. Останалите май-чета, вие по този въпрос докъде сте?

Тръшкането при нас е умерено, засега овладяваме положението, обикновено успявам да го разсеям с нещо друго, примерно ако се тръшка, че не иска да се прибира в къщи, му казвам, че ще му дам да натиска алармата на асансьора и винаги се кротва и тръгва  Laughing. Обясненията при нас не вършат работа като се тръшка, той като е ядосан, просто не слуша, не и ако не е нещо, което го интересува (като натискането на алармата на асансьора Laughing). Иначе се старая да си овладявам нервите, но не винаги успявам, просто съм човешко същество и не мога да запазвам спокойствие във всички ситуации (а едно време можех, ееех, минало).

# 474
Честит рожден ден на всички малки сладурчета които пропуснах.Да сте живи и здрави и много щастливи!
Благодаря ви за поздравите за РД на моята Сами!
Сами е вече на ясла добре я приема и не плаче.Аз съм на работа и я виждам за един час вечер,много ми е мъчно за нея и чак сама си се изненадвам на реакциите си Crazy
Изследвания не сме правили ,но този месец сме на консултация та ще видим.
Говори много откакто е на детска още повече.Командва ни всички стани седни и така...
Памперс махнахме,но бибиииии е голям проблем търси си я и я вика даже.Ако има мама с опит да ми каже как я е махнала ще съм благодарна!
Лека вечер!

# 475
Такамм...Добро утро.
Сами за биберона-срязах му върха и и го дадох,тя до смучеше,дъвчеше и се нервираше защото не е същото.Хвърляше го и после пак го взимаше с надежда,че ще е кеф като го смуче...но всеки път бе разочарована.И така около 10 дни можеби докато един ден не го потърси и аз повече не го дадох.Сега от време на време се сеща за него,но аз казвам,че само бебетата имат биба и приключваме.При нас обаче както споменах вече започна ровене в устата и гризане на нокти,което аз понякога отдавам и на липсата на биба.

# 476
  • Варна
Ние бибата я махнахме сравнително безболезнено - той я ползваше само за сън, в един момент спрях да му я давам за нощния сън, защото той заспиваше уморен веднага, после започнах да не я давам следобед, тогава протестираше и е имало случаи да не издържа и да я дам... После за Великден си бяхме в Разград за една седмица и забравихме да я вземем, а като се върнахме ММ я скри някъде, да не се изкушавам да я ползвам. Беше малък ад със следобедния сън, ама го изтърпяхме една седмица и сега си заспива сам, без да я търси, е, не заспива мигновено както с бибата, понякога се върти и бърбори, но общо взето десетина минути след като го сложа заспива.

# 477
Сега да се отчета и тук, че класната пак леко ме понасмете Simple Smile))
Изчетох ви едната вечер, но докато измъдря какво да пиша и заспах  Rolling Eyes

Та сега не ми се връща назад....каквото съм запомнила.

Skart, аз махнах биберона последния месец. В началото на май си беше прегризал бибероните, които ползва само за сън и получава в леглото. Очаквах да ги хвърли сам, но понеже не знае как да се успокои, не ги оставяше, а ги дъвчеше. Преди да заспи го вади и го държи в ръката си и реално той не заспиваше с биберон, а без. Тогава реших да не давам здрав биберон. Един ден той сам го хвърли между леглото и стената и аз се възползвах, скрих го на другия ден и повече не го дадох никога. Първите 3 дни се сещаше за него, защото просто не знаеше как да се успокои и да легне и да заспи. Няма какво да лъжа, преспиването беше кошмарно- приказки, говорене, обяснения, реване...... Въпроса е да се издържи. Когато го търсеше, казвах, че само го е хвърлил, защото не работи (понеже беше прегризан). Много бързо забрави за него, но трудно се свиква да се успокои и да заспи. Сега месец по-късно е по-лесно и не се сеща за него. Вече знае, че само бебетата имат биберони, батковците- не.
danaq_lv, за гризането на ноктите не знам какво да ти кажа.Дано не е от махането на биберона....че  и аз започвам да се вкарвам във филм, макар, че няма признаци за сега.

На консултация, май трябва да ходим този месец. Преди седмица го мерих- 95см и около 16кг, май малко над тях е. И това е при положение, че се храни нормално от седмица..... Преди това кара на домати и краставици, бисквити и кисело мляко и кашкавал. И пак се качват килца, макар и малко по-бавно. Започнах да давам доста сериозно водорасли като добавка, защото той месо не е ял от...... не помня кога. Сега последната седмица пробвах пак кухнята, с меню за големи деца- и о,чудо! храни се! но до вчера  Sad От тогава насам, пак отказва всичко.

Кръстникът на Максито е добър човек, верен приятел. Той ни запозна с ММ.... ако бяхме женени, той щеше да ни е кум. Не е особено вярващ, но това не ни притеснява. Ние сме си. Вярвам, че той е много добър като "втори" баща за детето.

nandi, страшен маникюр си барнала на Моник!

Lussy, както разбра и на консултация не съм го водила.... Но аз единствените изследвания в живота му бяха там на 6мес или на годинка ли..... само веднъж са го подвали за кръв. Урина-никогаш не съм точила да изследват.

Друго дали имаше за обсъждане....... Исках и аз да забия някои и други въпроси, но ще е по-късно.

Сега се налага да ставам, по-късно надявам се пак......Аре  Naughty

ПП. Ако някой още не е разбрал от фейса - аз съм  preggo

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 21:33 от mushence

# 478
Днес поумнях с още една:) Да ви е сладко!

За подарък си бях избрала майка и татко да гледат двете грации,а от мъжа ми-да ме води на Крапец.
Получих си пожеланото,от 2010г. насам,за първи път бяхме някъде с ММ сами.Имах нужда да си чуя мислите,пък дори и само за една нощ.

# 479
Инчето не говори,за пореден път да си кажа,че съм притеснена...Иначе от биберон се отказа в рамките на три дни,толкова й трябваше и да спре суче.Изумява ме това нейно отказване от раз от дейности,които е "практикувала"почти денонощно:)

Памперса не съм го махнала,но е много сладка когато си го свали сама и отива да се качи на тоалетната чиния,която й е доста височка,пък и няма детско седало.Кой ли ден ще се пльосне вътре Mr. Green

Мислех,че щом е приета в ОДЗ,ще я вземат веднага,но се оказа,че ще е към октомври или  ноември.Трябва да си пусна неплатен ,защото в началото на август ми изтича отпуската.

Общи условия

Активация на акаунт