(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 141
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Не е съвсем по темата, но понеже ставаше въпрос за птичките в градините, ето един линк от онлайн камера, монтирана до гнездото на двойка черни щъркели, които си имат 3 яйца:
http://pontu.eenet.ee/player/kurg.html
От 2 дни си ги гледам от време на време, големи са сладури!

Голяма тъмница при тия щъркели...  Laughing  Мисля, че чувам бухал...   Thinking   А дали ще чуя вълци...   Whistling
В коя част на планетата е това гнездо? Големият беше толкова впечатлен, че като излязохме навън събра няколко камъка и клекна да ги мъти - бил черен щъркел...  Laughing  А едвам го накарах да излезем, не искал, щото няма да види как ще се излюпят щръклетата...  Crazy  Вероятно ще ги проверяваме всекидневно...  Mr. Green
Май е в Естония Simple Smile Много благодарности, пуснала съм го, слушам си птичките все едно съм в гората и му хвърлям по едно око Simple Smile

Simple Smile И аз така. Таткото току що се прибра и донесе парченце мъх.  Мисля, че темата си намери домашен любимец.. един вид  Grinning
И аз гледам с голям интерес Simple Smile
От уикипедията научих, че "Мътенето продължава 35-38 дни и с него се заемат и двамата родители, като яйцата биват мътени в хронологичен ред на тяхното снасяне." (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D1% … D0%BA%D0%B5%D0%BB)
Знаете ли кога са снесени яйцата?

# 571
  • Стара Загора
И аз гледам с голям интерес Simple Smile
От уикипедията научих, че "Мътенето продължава 35-38 дни и с него се заемат и двамата родители, като яйцата биват мътени в хронологичен ред на тяхното снасяне." (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D1% … D0%BA%D0%B5%D0%BB)
Знаете ли кога са снесени яйцата?

Аз ги гледам четвърти ден. До вчера преди обяд бяха 2 яйца и после станаха 3. Обаче съм пропуснала как го снася третото.

# 572
Значи може да снесе още Simple Smile)) В уикито пише, че снасяли най-често от 3 до 5 яйца през 1-2 дни.
Чака ни дълго мътене - поне 30 дни до първото щъркелче Simple Smile)))

# 573
  • ул. "Мечтание"
Ау, развълнувахте ме с тия щъркели!  Heart Eyes

Моите неща нещо не вървят много добре. Sad Неоябснимо ми е защо.

# 574
  • На остров
Много хубави щъркели Heart Eyes, мога ли да попитам къде се намират?

# 575
Мислим, че са някъде в Естония.

# 576
Извинявам се за спама  Embarassed

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ау, развълнувахте ме с тия щъркели!  Heart Eyes

Моите неща нещо не вървят много добре. Sad Неоябснимо ми е защо.

хубаво е, че са дошли щъркели в темата  Laughing

нощни очи, оплачи се, покажи, все някой ще даде съвет  Hug

# 578
  • ул. "Мечтание"
То нищо за показване няма. Почти нищо не излезе... Освен семената да обвинявам, не знам...  Rolling Eyes

Поне лозичките ми се хванаха - пу-пу!  Praynig Praynig Praynig

# 579
  • Пазете Гор
Жега е. Не съм очаквал , че ще го напиша в края на април, но предупреждавам - ако разсаждате (домати, пипер, марули) през тези дни, правете го вечер или по възможност отложете със седмица. Младите растения могат да прегорят много лесно. Не съм никак млад, а не помня някога с подобна огнена страст слънцето да е изгаряло лалетата - изсуши ги на пъпки още. Полейте спанака, салатите, лука, младия магданоз. За кълновете на магданоза, целината, морковите,м пролетен спанак, късни репи тая горещина е противопоказана.

Както и да е, хубавото е, че поизостаналите култури бързо ще наваксат.

Темата със семената е болна. Заявявам съвсем отговорно - не съществува производител на семена или търговец на дребно у нас, който да поддържа в 2 години еднакво качество на семената, и то само ако погледнам кълняемост и обеззаразеност. Изобщо не иде реч за спазване на сортови стандарти - това е непостижимо у нас.  При всичкото биене в гърдите на всичките агропрофесори и прочие дрънкала каква велика семепроизводителна сила сме. Не, не сме!

Ние, скъпи съфорумци, можем да направим нещо по тоя въпрос. Да разменяме семена, да описваме сортове, да се свържем със специалисти.

# 580
 Куркума   ето това много ми хареса  Ние, скъпи съфорумци, можем да направим нещо по тоя въпрос. Да разменяме семена, да описваме сортове, да се свържем със специалисти.

Но ни трябва войвода ,че аз примерно мерак голям ,но тепърва правя първи стъпки и нищо незная.

# 581
Куркума, каква е мисълта ти да забавим със седмица? Смяташ, че ще е по-хладно ли?

# 582
Който има желание да разменя семена може да посети това събитие -
Фестивал на семената и фиданките! Свободно споделяне на семена, разсади и малки растения!: https://www.facebook.com/events/327946703945611/
Утре и вдругиден е, край гр.Елин Пелин.

# 583
При нас в следващите 10 дни дават минималната температура над 10 градуса, а максималната до 32...  Crazy   Марулите полудяха, но ще трябва да ги опасем, щото моите не обичат жегите и ще стрелкуват вероятно...  Thinking

# 584
  • На остров
Освен да ви завиждам за температурите Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт