(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 085
  • 739
  •   1
Отговори
# 735
Амика съвсем на око беше..сложих на мъжа една кофичка на терасата с вода..и заповядах да си хвърля там фасовете Mr. Green
А ако направо си купя цигари, дали ще стане? Трябва ли да са употребявани ? Simple Smile Пусто няма откъде, всички отказаха вече цигарите (за щастие).
е сигурно може  Laughing той май никотина ги убива...

# 736
Здравейте всички  Simple Smile направо ми се напълни душата със снимките от вашите градини. Утре ще покажа и моята.

Днес обявих война на сляпото куче което ми подкопа разсада на цветята. От аптеката си взех едни миризливи бомби не знам дали ще подействат, дано да подействат, сложих бутилки в земята и други на метален кол. Вие имате ли подобни проблеми? Малко съм притеснена, защото в аптеката като попитах за лекарство против сляпо куче и един мъж до мен направо избухна само дето не се разплака, че от 4 години се борел с него и нищо не помагало. Дайте съвет.

# 737
Polaana при мен  Рилата  ми е в оранжерията и в момента цъфти при положение ,че съм я садила на 4.04.Аз очаквах по рано чесно казано.А в същото време растенията са доста големички.
А навън на Калината имам завръзи а на Прекоса все още нямам.

# 738
  • Варна-София
Кой ще пусне новата тема? Вече сме на 50-та страница. Кой разбира от тези работи и има време да направи това за общото благо? Плий-й-й-йз!   love001

Виктория, най-сигурното нещо е да си съобразиш това, което ще садиш с кучето. Тоест без картофи и лалета. Лалетата можеш впрочем да ги садиш в корените на лозите или както аз правя - сред бръшляна. Там по-малко ходят. То не е едно, а са цяла колония. Почети малко в нета за да разбереш, че се бориш срещу цяла гвардия, като кошер, а царицата-майка най-вероятно е с леговище под къщата, на сухичко и ражда ли ражда, а работничките копаят ли копаят и мъкнат в складовете запаси. Колкото повече садиш от любимите им кореново-грудкови растения - толкова по-силна колония ще имаш. Понякога си мисля за високи лехи и отдолу с мрежи, ама загубена работа за едни картофи толкова труд. Аз въпреки че не сея такива неща мисля, че колонията се храни с корени от глухарчета и репеи, защото пък под дърветата аз нямам райграс примерно, а разнотравие. Ходниците на кучето имат и полезна функция на проветрител на почвата. Поливането на дърветата го правя не в пристволните кръгове (лунички), а с поливателен кръг от перфориран дебел маркуч, иначе водата може да "избяга" и да се окаже, че поливам цветята на съседа.

Тази година ще има първа реколта смокини. Нали ги знаете? - Онези юнските, големите, като круши!

Тази година ще подхраня доматите с азот-съдържащи неща, чак когато ми направят първия завръз. Миналата година помните ли колко бистрихме въпроса?

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 12:21 от amica1

# 739

Общи условия

Активация на акаунт