Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 107-мa тема

  • 168 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Varna
  • Мнения: 159
 Blush пеп-40 , страхотна си Simple Smile Hug

# 646
# 647
  • Мнения: 57
Пепчо, я ме "светни" как да заменя желатина с нишесте?

# 648
  • Мнения: 9 451
Слагаш си в тенджера/или касерола плодчетата, малко захар/мед, малко вода + ароматен алкохол по желание - ром, коняк. На тихичко, да омекне леко плода.  Тук - като измериш колко вода слагаш, имаш предвид, че на 100 мл вода ти трябва 1 пълна с.л. нишесте - натурално пшенично или царевично, без други бои и аромати. И размиваш нишестето с лъжица вода още и сипваш при плодовете - сгъстява ги. Веднага сипваш отгоре,  той ще стегне там.
Ето тези са с нишесте сгъстени http://4.bp.blogspot.com/-xJ_mjXGbkOQ/URqounQz8iI/AAAAAAAAHis/rW … 0/Picture+110.jpg
тук плода е сладко; но пък то защото е мноого сладко, го разреждам с вода и сгъстя с нишестето.

# 649
  • Мнения: 422
Моя опит за плетено хлебче, плънката е с лук, гъби и мащерка.



Овесени бисквитки, свободно съчинение. Водена от тази рецепта на Гуинет, но с някой замени и добавки. По нейната рецепта стават много вкусни и хрупкави.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 11:17 от lst

# 650
  • Мнения: 57
Пепчо, ти ми казваш за отгоре ли заливката? Идеята ми на този чийзкейк беше да не слагам сладкото от бурканче вътре (както обикновено правя) за да остане бяла плънката, а преди да стегне напълно желатина да го сложа отгоре и плодчетата да потънат малко, а сокчето да попие (не да запечатвам със желатин самите плодове - не знам как се казва). Обаче първите две пакетчета желатин ги накиснах, после на водна баня разтопих без да завира, изчаках да изстине... както си е по правила, дори беше започнало леко да стяга т. е. не беше топъл когато го добавих към бялата смес и явно се пресече-стана на парцали, които извадих и направих втори опит с още две пакетчета от същата марка. Сложих в хладилника и след няма и половин час вадя подноса да видя дали е стегнало малко за да сложа сладкото и оставам изненадана че той е направо готов. Сложих сладкото все пак, но толкова беше стегнало , че не успяха да се "залепят". Не е болка за умиране - за домашна консумация беше, но не разбрах защо имах проблем с първите пакетчета, а после със вторите така бързо желихара сместа. Бяха в срок на годност - няколко пъти ги гледах.
lst, много примамливо хлебчето! За обяд добре ще ми дойде Simple Smile

# 651
  • Мнения: 9 451
Нещо с Т*-те с имала проблем.
аз разбрах за отгоре  Rolling Eyes

# 652
  • Мнения: 57

Пепчо, благодаря за споделеното!

Сега да ви честитя Тодоровден с една много стара тортичка - някои я знаят, но други вероятно ще я видят за първи път. Тя си има история естествено, за който иска...

# 653
  • Мнения: 2 871
Да покажа и тук днешниа ми хляб Капама цък

# 654
  • Мнения: 1 777
Нашата закуска днес беше - сладки питки.

# 655
  • Мнения: 1 213
При нас за обяд имаше печен камембер



# 656
  • Мнения: 1 608
besyto,чуден обяд си имала!
Моя беше навън, голямо търсене на риби за понеделник падна...

Начин за сервиране на маслинки, или, ако обичате да ядете пресни билки-салатка

Рустик салата с ароматни билки


# 657
  • Мнения: 7 433
  BiankaD, много а ти красиви последните салати !  Heart Eyes
  Genoveff, впечатлих се от историята ти за тортата... Жалко ,че не свърши по най-желания начин . Но съм сигурна ,че е била много вкусна .  Simple Smile

   Pety, чудесни кифлички ! Представям си какви пухчета са отвътре .  Heart Eyes
   besyto, апетитна снимка !  Grinning

 У нас непретенциозен Пандишпанов сладкиш с ябълки .



   Ох , че зле са ми снимките  Crazy Joy  ooooh!

# 658
  • Мнения: 4 864
Днешният ми опит за козунак е изключително НЕ сполучлив Sad



# 659

Общи условия

Активация на акаунт