Нашите кухни - тема 48

• 91 953
  • 786
  •   1
Отговори
# 195
Не са ли на едно ниво?Аз си мисля,4е просто цокълът още не е поставен.
Да са ви 4естити кухните и със здраве да си ги ползвате!

# 196
  • хасково
Да на едно ниво са. Ти си права,може би цокълът не е поставен и се виждат крачетата на единия ред шкафове. Аз мисля да не би да е някаква тънкост дето не знам.

# 197
  • Варна
Благодаря ви за пожеланията  bouquet Кухнята е почти изцяло по мой проект с някои малко вметки и идейки от майстора (например за неоновото осветление отзад на бара). От форума също взех някои идеи, въпреки че късно го открих и нямах много време да чета старите теми.
Днес отстранихме и последните проблеми, свързани с течове от миялната и от другата седмица вече ще й се радвам  Grinning
Едната страна е на крака, защото пода не е равен, има денивелация от 7 см и доста умувахме с майстора кое ще е по-малко видимо - цокъл или крака и останахме на варианта в краката. Както забелязвам от мненията, никой не вижда денивелацията така, а с цокъл щеше да е по-видимо.
Зеленото си го бях намислила отдавна и се радвам, че мъжа ми се съгласи за цвета. Материала е МДФ с PVC покритие - ТОВА. Другия цвят е ламинирано ПДЧ на ORMA, обаче цвета не мога да го разпозная в сайта, понеже аз бях харесала друг, но майсторите не могли да намерят двоен кант за бара и мъжа ми ходи да избира настоящия цвят. Корпуса е бяло ПДЧ. Механизните са обикновени, турски. Горните шкафчета със стъкло - самите вратички са малко по дълги отдолу, за да могат да се отварят без дръжки. Горните зелени вратички са с малко измислен механизъм с пуш-бутон, който не е много сполучлив (с малко бюджет - толкова), но те и без това няма да се отварят чак толкова интензивно.  

# 198
  • Вила Великула
да се запиша и аз и ето една интересна статия относно кухните
http://ezine.bg/n14-22924-%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D … D1%85%D0%BD%D1%8F

# 199
  • Варна
Tsvetvn поздравления , много хубава кухня , любимия ми зелен цвят за кухня  Simple Smile
аз след толкова мислене така и не се отказах от зеленото в моята Simple Smile
но би ли споделила къде сложихте хладилника ?
нещо и аз не му намирам място на моя !!!

# 200
Валети, "къде да сложа хладилника" е въпрос на мнозина.  Laughing Аз установих, че ми е най-удобно да е в края на редица шкафове и да има свободен плот до него.  Peace

# 201
  • Варна
Хладилника ще е от срещуположната страна, ето тук му направихме един ъгъл (но ще купуваме по-нататък, че сега свършиха парите):

# 202
Здравейте дами и господа! Grinning

Понеже нашата нова кухня много сериозно чука на вратата /все още не е поръчана,но и това ще стане/ съм се замислила за мивката.
Много ми харесват тези от полимермрамор,граниксит и т.н.Още повече ,че кухнята ще е слонова кост в по-ретро стил.Но и бюджетът ни е супер орязан,та граниксит няма да е най-вероятно  Laughing

Имате ли някакви отзиви за тази пловдивска фирма?
http://www.tomson.bg/productsbg.htm

Пише,че са от полимермрамор,но ми изглеждат някакси пластмасови  Thinking

Другият вариант са Фат  newsm78

# 203
  • Раковски
По-добре санитек отколкото томсън.

# 204
  • софия
Привет, момичета  Grinning
дойде и моят ред да се включа в темичката ви!  Катио цяло съм далеч още от истинското првене на кухня, но използвам времето за да проуча и сглобя идеята си!

И естествено искам най-голямата, най-практичната, най-красивата и разбира се най-евтината ooooh! (добре де, знам, че се улях в искания)

площа я имам, но не зная дали ми е в плщс или минус- нищо освен кваратните метри като площ (под) не е ясно. Тоест трябва да си измисля и прозорците къде ще стоят! И задачата става още по-сложна.

Но като за начало имам някой конкретно възникнали въпроси.
1.  Роди се идеята котлоните да са на кухненски остров. Минуси? Плюсове?
Съотвено ми се иска да сложа :
2.  Абсорбатор над острова! Разбирам, че тряваб да е с филтри (което е ясно -постоянен консуматив), но по важното е поема ли добре миризмите такъв абсорбатор.

Възхищавам се на взаимопомагаческия ви дух! Дано ме приемете с търпение към безкрайните ми въпроси , които давам си сметка тепърва ще започват.....
Благодаря ви!   bouquet

# 205
Като стана въпрос в последния пост за островна вентилация, ето нещо любопитно. Не знам дали се предлага в България, а и доколкото прочетох, не е много ефективно, но за остров е интересно. Прибира се изцяло в плота, когато не се използва.

# 206
  • софия
Kua, не се вижда картинката, но пък предполагам говориш за това:
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=73&pid=1212

доста скъпичко удоволствие изглежда! Не че това което аз гледам е особенно по-евтино де:
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=58&pid=955

# 207
По-добре санитек отколкото томсън.

Ох....предполагах,че ще ми препоръчаш тях,но за съжаление идват скъпичко вече  Rolling Eyes 100лв разлика за единична мивка  Rolling Eyes

Толкова ли са лоши другите?Може би Фат?

# 208
Здравейте,
на нас също ни предстои да правим ремонт в кухнята и коридора това лято. Понеже финансите са ограничени гледаме да купуваме необходимите неща малко по-малко. Наш приятел ще ни прави мебелите в кухнята и каза да сме готови със печка, котлони, мивка и всичко, което ще ни трябва в общи линии.
Вчера ходихме до Бриколаж. Там до неделя има 20% отстъпка на всичко. Вчера си поръчахме мивка на Фат с размери 490/ 800 с отцедник. С намалението ни излезе 167,20лв. (иначе цената беше 209лв.) Избрахме я в цвят инокс.
Също така си купихме тапети за коридора. Купихме 5 ролки, като реално едната ни излезе безплатно.
Та ако и вие мислите като нас да купувате нещата предварително мисля, че това е добра оферта. Ние общо спестихме 70лв. (които ще дадем за смесител).
В Практикер също има 20%, но нищо не си харесахме.
Надявам се съм била полезна. 

# 209
По въпроса за котлони на остров - не съм с много положително мнение. Имам опит с такава кухня и определено е неприятно, когато храната вземе да пръска в различни посоки. Но може и да се харесва на някой. Аз лично предпочитам котлон, който е по-"сгушен" и по-лесно се чисти покрай него.
Но с нещо такова като на показаната снимка може и да стане.

Общи условия

Активация на акаунт