Нашите кухни - тема 48

• 91 866
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Моля ви кажете ми кое е практично-за чиниите(тип рафт или чекмедже),за тенджери и тигани какъв е най-удобния вариант, а за чашите и други подобни неща?
Удобството е индивидуално.
Домакинята дали готви постоянно, колко ползва фурната и котлоните.
Кое и е по-удобно? - да се навежда или да се протяга.
Коя ръка и е приоритетна? - лява или дясна.
За себе си съм установила:
Тенджери и тигани - в чекмеджета под котлоните.
Тави - чекмедже под фурна.
Чинии - шкаф над мивка.
Лъжици, вилици.. - дясно чекмедже до мивка.
Чаши - близко до масата и дивана (шкаф)

Аз бях сигурна, че чекмеджетата ще са ми по-удобния вариант за чинии, тенджери и тигани, въпреки че късно се сетих за този вариант. Но след като кухнята ми беше готова и си я наредих, се убедих във функционалността и удобството им. Освен това исках да се съобразя и с едно от малкото изисквания на мъжа ми - "да не рови из разни шкафове и да се навежда възможно най-малко"  Grinning

http://ognenata.snimka.bg/other/remonti.724967.29902132

Чашите ми са в шкафовете над мивката. Но аз също съм съгласна с мнението на PAV1, че всичко си е индивидуално. Зависи и от разположението на помещенията и уредите. Например при мен е удобното това, че като си отворя миялната да прибирам чаши, прибори и съдови, всичко ми е от дясно и от ляво, нямам излишни движения, предимно навеждания: вадя прибори - прибирам ги от ляво в чекмеджето, вадя чинии - прибирам ги от дясно в чекмеджето, вадя чаши - прибирам ги отгоре в шкафа.

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 17:17 от Tsvetivn

# 451
Благодаря ви момичета,страхотни сте
А за тенджерите или по-дълбоки тигани,не всичко става едно в друго да се подреди
те са обикновенно няколко с различна тежест ,обемисти са някаъв практичен вариант за тях?
Моята кухня ще я направя Г-образно Ще използвам две от стените в стаята,едната е по-дълга от другата(пписах ,че стаята е квадратна,но имам комин за печка там мисля да включа аспиратор или абсорбатор)искам по-вечето шкафове да долен ред(аз не съм висока жена)

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 17:27 от doroti1

# 452
Моята кухня ще я направя Г-образно Ще използвам две от стените в стаята,едната е по-дълга от другата(пписах ,че стаята е квадратна,но имам комин за печка там мисля да включа аспиратор или абсорбатор)искам по-вечето шкафове да долен ред(аз не съм висока жена)
Начертай на ръка размерите и коминът в/у лист и направи снимка и я пусни тук.
/ да "нахвърлям" някакво разположение/
Колко си висока?

# 453
В момента немога да открия USB кабелът, за да кача първите щрихи,които направих
Искам и да се поправя за размерите на стаята 3.40 на 3.40 две от стените (успоредни)са си чисти стени ,а другите две-едната има два прозореца с разтояние между тях,а успоредната й стена всъщност е вратата и в края на стената (ъгълът)е комин(предвиден някога за печка с твърдо гориво) тя се явява най-късата,Но когато кача първите скици ще стане по-ясно.Иначе за протоколът съм висока155см.,но и поринцип неискам пълен горен ред шкафове.Представям си кухнята по -раздвижена.Днес като разглеждах предложенията от мебелните магазини и др. занимаващисе фирми с обзавеждане стигнах до извода ,че главно трябва да се избере материалът и самите механизми.

# 454
Tsvetivn, хващам се за теб - показаните чекмеджета - виждам, че са с половин страници (спрямо височината на цялото чекмедже). Така не се ли губи от използваемостта?

# 455
  • Раковски
Tsvetivn, хващам се за теб - показаните чекмеджета - виждам, че са с половин страници (спрямо височината на цялото чекмедже). Така не се ли губи от използваемостта?

Предвид факта, че са направени от ПДЧ за мен се губи място, ако пък са искали да са плитки можоле е да се направят 3 чекмеджета.

# 456
А вие Какво предлагате за удобно и практично ?Предварително се извинявам ,че днес съм доста досадна,но каво да се прави пека се на огън даже и сън не ме лови

# 457

Предвид факта, че са направени от ПДЧ за мен се губи място, ако пък са искали да са плитки можоле е да се направят 3 чекмеджета.

Аз ще си ги искам с високи  Wink

# 458
А вие Какво предлагате за удобно и практично ?Предварително се извинявам ,че днес съм доста досадна,но каво да се прави пека се на огън даже и сън не ме лови

PAV1 ти писа - начертай съвсем примерно разположение и размери.
Ще получиш вече конкретни идеи.

# 459
Цитат
Например при мен е удобното това, че като си отворя миялната да прибирам чаши, прибори и съдови, всичко ми е от дясно и от ляво, нямам излишни движения, предимно навеждания: вадя прибори - прибирам ги от ляво в чекмеджето, вадя чинии - прибирам ги от дясно в чекмеджето, вадя чаши - прибирам ги отгоре в шкафа.

А как заставаш между мивката и миялната, за да я заредиш ...

# 460

А вие Какво предлагате за удобно и практично ?

Скрит текст:

# 461
  • Раковски
Да спомена, че ако не ви се дават пари за блум (аз ги тача най-много), може да се избере и от другите добри марки. Дълбокото чекмедже от снимката излиза около 90-95 лв заради допълнителните страници които са раздупчени така, че да може да се раздели самото чекмедже на кутийки, при хетих примерно тази страница е само една огъната ламарина и разделянето на кутийки става с рейлинги.

тук за страница е използвано стъкло

# 462
Да спомена, че ако не ви се дават пари за блум (аз ги тача най-много), може да се избере и от другите добри марки. Дълбокото чекмедже от снимката излиза около 90-95 лв заради допълнителните страници които са раздупчени така, че да може да се раздели самото чекмедже на кутийки, при хетих примерно тази страница е само една огъната ламарина и разделянето на кутийки става с рейлинги.
Ще ме извиняваш, но малко хора могат да си позволят толкова скъпи чекмеджета с метабокс или тандембокс. Не отричам, че са най-добрите, но по 60-100лв. само за комплект водачи, това са 120-200лв. само за водачите в шкаф с 2 чекмеджета. А ефекта с разделяне на чекмеджетата може да се постигне и с просто ПДЧ, но с предварително разпробити отвори на страниците и разделител от 10мм ПДЧ или направени канали и използване на фазер или МДФ 3-4 мм за разделител. И когато фазера или МДФ'а отиде на кино винаги може да сикупиш от близкия Практикер. Peace

# 463
  • Раковски
Извинена си, коментирам чекмеджета и видове, а не ги продавам.

# 464
Предполагам, че например може допълнително да се монтира
"чекмедже в чекмеджето" в кунята на Tsvetivn ?
А, да споделя какво видях в една кухня (чекмеджетата), което е идейно:
Поставена е гумирана мрежа  отдолу, за да не се хлъзгат тиганите и тенджерите.
/няма делители/

блум (аз ги тача най-много),
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт