Отговори
# 300
  • София
Здравейте момичета.Първо да се запиша в прекрасната темичка,и второ да ви се похваля.Днес бях на ФМ и всичко е наред.Бебчо е почти 7см,а и на 90% ми казаха,че отново ще е момче.Дори си имам един куп със снимки и на едната е пишито.Знам,че ще кажете че  е рано,но все пак докторката си каза,че маже да има и грешка и това да не е пишо,а зачатък на клитор(така се изрази самата докторка).Е таткото е много щастлив,но аз още тая надежда за панделки.

# 301
Antigona, честито!
Оф, два дни гледам един шезлонг, в който се влюбих. Майка каза, че ще го подари. Нямам търпение да стане август и да пазаруваме на воля.

# 302
  • Пловдив
antigona радвам се, че всичко е минало добре и няма проблеми. Дано и занапред да е така.
А да питам, на някой случвало ли му се е да кихне и да го срежи жестоко ниско долу корема???
Днес за 2-ри път ми се случва и да ви питам, че се притесних. Направо яко ме заболя Sad

# 303
  • Gone with the wind
lokresiq, ако си направила рязко движение като си кихала е нормално - и аз като стана по-рязко, или пък се опъна по-силно ме поболява, но е само моментна, или доста краткотрайна болка.

veselotof, води се по чувствата си за пазаруването. Аз например след всеки преглед купувам по нещо на бебчо. Дори след положителният тест му купих, ей така, за кадемче  Heart Eyes . Тези покупки ме карат да се чувствам добре, пък и си ги вадя да им се радвам.

antigona, и аз си мечтая за панделки, пък дано, имам чувството, че ще ми трябва доста време да възприема мисълта за момче (ако се окаже такова). Но най-важното е,  всичко да е ОК с бебчо, пък каквото-такова, няма как да направим рекламации  Laughing

# 304
  • Пловдив
antigona радвам се, че всичко е минало добре и няма проблеми. Дано и занапред да е така.
А да питам, на някой случвало ли му се е да кихне и да го срежи жестоко ниско долу корема???
Днес за 2-ри път ми се случва и да ви питам, че се притесних. Направо яко ме заболя Sad
От както съм бременна кихам като за световно, имам дни по 10ина пъти кихам. Да, боли и то много жестоко. Единственото спасение е, като усетиш, че ще кихаш да кукнеш, ако си права или ако си в кревата да се свиеш на кълбо - без да претискаш коремчето разбира се. Тогава не боли. Прочетох го в интернет и помага. Не мисля, че е добре да стискаш носа и да кихаш..."навътре"... по-добре навън да излиза... Малчото, голямо друсане му друсам, че те мойте кихавици ги чуват чак при съседите  Grinning

# 305
Хайде ,и аз в темата....много сте бързи  с писането и не мога да ви изчета .
Харесва ми темата и с голямо удоволствие ви чета.За жалост няма с какво да се похваля.Аз съм на ЖК чак след 2 седмици ,тогава ще ми правят и изследваниата.
Относно дрехите и сутиените...аз нося само клинове с туники, защото вички панталони са ми малки (качила съм 5 кг),а сутиени нося по големи с подпланки (аз по принцип с малък бюст).

# 306
  • Варна
lokresiq,случвало ми се е  и оттогава си имам спрециална поза за кихане  и  Sick - свивам се и слагам ръка на корема  Mr. Green .Относно протягането-преди да разбера,че съм бременна при едно такова много силно ме сряза и  спрях да го практикувам Simple Smile

ku4o,и мен много ме сърбят ръцете да купя нещичко на малчето и ще го направя след седмица живот и здраве  Heart Eyes .Наумила съм си хубава книжка с приказки,въпреки че в началото няма да ни е нужна,но така ми идва отвътре  Rolling Eyes

# 307
 Памперс, благодаря   bouquet ще се понасиля малко в името на дребчо да пия вода,а за прясното мляко док.каза да пия поне по чаша две на ден.аз сега си направих едно шише с вода и сок от 2 лимона по принцип обичам лимоните и това ще ми помогне предполагам.  Peace
относно сутиените ,аз по принцип не съм ги носила почти никога многоооооо рядко.а сега съм постоянно с едно като боди,еластично и много приятно купих си 3 такива и съм много доволна.
lokresiq,това ми се случва постоянно  newsm78 доста е болезнено.
леле като чета колко са ви големи бебоците чак се плаша.моят дребчо беше само 4,6см на ФМ ,а бях в 11с3д,но док.не ми каза нищо.може би е нормално ние с ММ и двамата сме тапашони  Mr. Green аз съм 156см а той няма и 170см ,така че не очаквам да е гигант ама все пак...  newsm78
DianaR,много ме развесели  Joy и аз кихам много и го изкарвам навън ММ трябва да ходи с дъждобран около мен  hahaha

# 308

На мен на няколко пъти. Нормално е. Скучваше ми се и като стана от леглото да ме среже.

# 309

На мен ми се случва, но за секунди отшумява. И аз като DianaR откакто съм бременна псотоянно кихам. Според мен е нормално. Все пак матката е болезнена сега, а ние й причиняваме рязко стягане.

При мен пък друго странно нещо става - като се разсмея, стомахът ми направо се обръща и  Sick Бях почнала да чета темата за смешното раждане, но още на 1-ва стр се отказах. hahaha

Аз не бих оставила покупките за последно, защото в тези жеги всичко може да стане и бебо да ви свари неподготвени доста по-рано. Само да си намерим нова квартира и ще започна полека да купувам. Разходът не е малък и няма да мога да купя всичко на куп, за това смятам, че е по-добре всеки месец по нещо. Mr. Green

Сега като решихме да търсим квартира и секнаха обявите за кварталите, които ние искаме.  Tired А искам по-бързо да се преместим, че после с корема в жегите никак няма да ми е лесно. Излиза по 1 обява за няколко дни и то все неподходящи.....

dddidka, само не го пий на гладно, че аз така за малко да си направя беля. Вместо вода изпивах по една кутия мляко на ден. ooooh! Той защо те е посъветвал да го пиеш? Прясното мляко извлича калция от костите след 20/25 годишна възраст и за това се препоръчва кисело и сирене.

# 310
Сядам малко да почина. Цяла сутрин чистя, имам още малко да измия и съм готова. И тук времето е супер днес, но след 2 дни го дават пак да вали!
За сутиените безшевните, страшно са ми удобни и бюста е доста повдигнат, има ластик отдолу и ги държи. Бях с малък бюст, но след + теста гърдите започнаха да растат, сега са като балони направо, еди стегнати. Все едно имам силикон! hahaha
Айде до после! Hug

# 311
Pampers,не знам не ми каза защо каза само да пия прясно мляко по чаша две на ден ,кисело мляко и да ям риба ,но точно сега не мога да погледна риба ,а толкова много я обичах и ядях.а сега от както съм бременна не съм погледнала пилешко,свинско,телешко месо или риба.нищооооо станах почти вегетарианка  Laughing странна работа  Whistling

# 312

Не, ама ми се е случвало да се напишкам Embarassed
И аз много кихам. При мен се почва,когато ми се догади. Замирисва ми на някаква храна и почвам да кихам, но доста по-мощно и болезнено от обичайно кихане при настинка. При мен болката е някъде около стомаха.

Аз този път нищо няма да купувам. И с първото дете не пазарувах много предварително. Имайте предвид,че като се роди бебето, вашите приятели,роднини и колеги ще искат да ви подаряват разни неща и обичайно подаръците са скъпи и големи. Аз с дъщеря ми си купих само ваната и стойката, всичко друго: количка, легло, сгъваема кошара, активна гимнастика, столче за кола и дрехи до 9месечна възраст ми беше подарено. Препоръчвам на мамите с първи деца, които разбираемо са нетърпеливи да се отрупат с миниатюрки бебешорски чорапчета и блузета, да наблегнат повече на разглеждането, правенето на списъци и евентуално резервирането на някои стоки. Не се затрупвайте, а имайте готовност когато ви звъннат от офиса и ви питат "какво да купим на бебето" веднага да кажете "това и това", за да не се окажете после затрупани с вещи,които няма да ползвате.
Дъщеря ми освен контролираните подаръци получи и много други, които раздадох без дори да разопаковам. Всичките ми приятелки я бяха отрупали със сладурски роклички и обувчици,но реалността е такава,че не може едно новородено да го държиш по рокля и обувки.. Получих няколко комплекта за изписване,няколко комплекта за спане, а за играчки да не говорим. До втората й годинка раздадох всичко,защото няма къде да го складирам, а и защо да складирам, като някой друг може да има по-голяма нужда от тези дрехи и завивки.

В резултат сега нямам почти нищо, пазя само няколко бодита от сантимент, но мисля да пазарувам чак след като приема всички подаръци от родата и колегите.

# 313
  • Пловдив
Като ям манджа и ми става революция в корема май не ги обичаме. За разлика от всякакви сухоежбини, най ни вървят принцесите с кашкавал. Дали има нещо общо незнам, но таткото все на сухоежбина налита - може ли пък да си на 5-6 сантиметра и вече да приличаш на баща си. Няма да ви казвам на снимката колко прилича на него, а е толкова мъничко. А си мислех, че моя ген е по силен  Laughing
За прясното мляко мен ме прокарва и е идеално средство да си изчистя организма, когато имам проблем. Ако не действа така незнам защо да не се пие. Но не е хубаво да имаш разстройство, защото много от полезните вещества излизат бързо и немогат да се абсорбират от организма и да стигнат до бебока.
И мен ме сърбят ръцете да купя някаква малка сладка дрешчица. Но се въздържам нека да минем ония момент с гадните тестове до 5тия месец. Пък и незнаем синьо ли розово ли още... въпреки, че зелено става и за двете.  Grinning Ще ми се да изпитам удоволствието аз да си харесам дрешките и другите неща за бебока, а не някой друг да ми ги натриса. Затова и се чудя как ще се преборя със суеверието да не се купуват неща преди раждането. Имам приятелка, която каза, че е купувала, но нещата ги е държала в дома на майка си. Няма какво да го мисля, живот и здраве да минем тоя 5ти месец и ще започна. Освен, ако не ме преселят в някой отдалечен кът в БГ далеч от магазини с изкушаващи малки пътъчки.
Днес съм доста активна в писането, но както се бях наточила на хубавото време да съм на разходка, си стоя вкъщи, че нещо не ни е много добре. Ден с ден няма еднакъв....  smile3525

# 314
Bebitka, миналата година април месец стигнахме едва до 7 седмица. Разбирам те напълно, защото докато я мина няма да описвам как се чувствах. Да не говорим, че преди преглед при доктора така ми треперят ръцете, че ги крия в джобовете. Просто трябва да си стоиш кротко на леглото, да четеш форума и да си пишеш  Grinning, а разходките да са кратички и спокоини. След първия път установих, че това е по важно за мен от работата и от каквито и да е други ангажименти. Така, че спокойствие, държиш креватчето и ще стигнете докрая. Аз съм в началото на 14-та седмица. На възраст съм. Стискаме си палци, молим се и се надяваме на едно ей такова  newsm30 малко сладко дупе.

Относно сутиените, казах че си купих безшевни. Бюста преди това не ми беше голям, но за няколко седмици се постара доста да порасне. Засега ми вършат чудесна работа. Отдолу ластика не ти стиска да ти е дискомфортно, просто държи нещата под контрол.  Grinning
Аз пък онзи ден се събудих с много странно напукване около устната - все едно съм си облизвала устните при вятър цял ден навън, а не бях излизала. А вчера направо си цъфнах с херпеси. То на мен си ми излизат, но пък цели три никога.  newsm78 Вероятно е от липса на витамини. Не било опасно за бебка, но не ги мажа с нищо. Няма кой да ме хареса... въпреки, че на 8-ми март ще излизаме...
Относно течностите - почти не пия нищо  Sad Пия по две три чаши максимум вода и една чаша кисело мляко. Ми не ми се пие какво да направя. Да се насилвам ли?

Миналата седмица и аз бях с херпеси...и аз като теб рядко имам, но тоя път бяха цели 4  Laughing голяма гадост Embarassed тогава звънях на доки и той каза да се мажа с Зовиракс, няма никакъв проблем и ако решиш може да си вземеш, за да ти минат по-бързо Laughing

Общи условия

Активация на акаунт