Отговори
# 480
Здравейте Сладурки,

Какво сте направили пак, аз нямам много време за форума и едвам сварвам да изчета. Embarassed
Все още съм на 3та страничка, но както винаги имам въпросчета и бързам да ги обсъдя
Първо да кажа, че и аз минах преглед и всичко беше ок - сега следват изследвания. Моята док е на мнение, че ФМ е най-добре в 15 седмица да се направи?!? ама аз смятам да си отида ва 12та. Дано успея да запазя час
Също да питам мамите от Варна - в крайна сметка реших да се запиша и на ЖК, но по ЗК, няма смисъл и там на часно да ходя, та в този ред на мисли, мамите от Варна могат ли да ми препоръчат къде да ходя? Не съм много ориентирана
Последният ми въпрос е относно БХС - къде точно в терапията си носите изследванията. Мен няма да ми ги правят в терапията, та не съм на ясно с това
А сега се връщам да доизчета всичко изписано и пропуснато
Благодаря предварително

# 481
Добро утро, момичета  Simple Smile При мен цяла нощ голямо въртене ... много съм неспокойна след поредното зацапване Confused Сега се оправям и отивам да ме погледнат пак...нищо, че вчера бях на преглед  Praynig
Аз да си призная още не мога да мисля за раждане...всичко ми изглежда несигурно при мен и предпочитам да напредна още малко със седмиците и едва тогава ще го решаваме Praynig
Хубав ден ви пожелавам Heart Eyes Като се върна ще пиша Praynig

# 482
Добро утро мамита, аз да ви се оплача снощи почти не спах.Едим мъдрец ме мъчи и не мога да преглъщам от болка в гърлото.Чудя се днес дали да не се обадя на зъболекаря ми или на доки. Confused

# 483
Добро утрооо!

Амели, надявам се, че всичко е наред!! При мен също се случва това и то почти всеки ден, защото всеки ден сме по 2 часа на разходка в парка, но някак не съм се и замисляла... Сега и аз ще питам.  newsm78

Относно раждането - най-голямата ми мечта беше да раждам естествено, от девет кладенеца вода вадихме, къде ли не ходих да ме гледат и да кажат - може естествено, ама не стана. Веселото, аз бих избрала естествено, ако можех, но май пак ще ме режат, защото родих преди 11 месеца (като дойде време ще са по-малко от две години). Каквото и да си говорим, това е ОПЕРАЦИЯ и носи рискове. Не е по-малко травмиращо за бебо, защото това, което се случва иначе по естествен път, трябва да го направят докторите - да извадят околоплодни води от дробчетата и да го накарат да диша. Определено възстановяването от естественото раждане е по-бързо, дори да се наложат шевове. А мен поне месец ме преследваха и само следяха вдигам ли бебето, защо го вдигаш, не бива да го вдигаш... А и все пак белег си остава (макар това да зависи от майсторлъка на доктора  Simple Smile ) Един ден след раждането трябва да лежиш, което значи, че не можеш да гушкаш бебо и да му се радваш, дори да ти го донесат да го видиш. Кърмата ти слиза по-късно и не можеш да си го захраниш веднага с коластра. Абе все такива неприятни неща...
Такива са моите виждания де... Явно никога няма да ми се случи да родя естествено при цялото ми желание  Sad Затова се паля толкова да убеждавам хората да раждат естествено  Grinning А това разбира се е лично решение.
Ето и едно линкче по повод секциото:
http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p6360.html

bouquet

# 484
  • Gone with the wind
Тези, които ги е страх от естествено раждане да бягат да четат "Смешно ли е раждането", определено ще им вдигне духа. А и, преди 2 седмици една позната роди момче 4200 за час и половина (това е времето между първите болки и появата на бял свят на дребчо), вярно - второ дете, но пък никога не се знае дали ти няма да си следващата такава късметлийка  Wink

# 485
Успокоихте ме, щом и вие се подмокряте, значи нещата са в норма  Simple Smile
С Ива откровено се напишквах, но усещах,че се случва именно това.

Моето първо раждане започна като естествено, с изтичане на води 5 дена след термин. Въпреки че знаех,че бебето е голямо, настоявах да пробвам да го родя нормално и докторът уважи желанието ми. Но в хода на раждане рязко се изгубиха тоновете и отидохме на спешно секцио. Честно ви казвам, като видях главата на бебето, първата ми мисъл беше "Благодаря ти,Господи,че не допусна това да ми мине през вагината!" Тя се роди 4,400кг и беше наистина огромна! Имаше там бебета по 3 кг, на които главичките им бяха колкото на зайче!

В моята ситуация бих препоръчала директно операцията, едно защото с това огромно бебе щях да се разпадна, и второ,защото секциото ми беше много хубаво и се възстанових за 3 дена. При мен хормоните бяха в някакъв страшен пик и кърмата ми шурна няколко часа след операцията,както си лежах. Просто бликнаха два фонтана без никакво предизвестие и ми измиха оранжевия дезинфектант от корема  Simple Smile
Сега , при мен, в болницата,в която раждах, майките с операция ги вдигат да се раздвижват на шестия час след раждането. Водят те да се измиеш и се връщаш, но с няколко такива кратки разходки през 2 часа болката много бързо отшумява. Аз се бях разбрала с акушерките да ми донесат бебето да го кърмя веднага щом изкарам упойката. Анестезиоложката ми каза,че 24 часа са достатъчни, трябва да се пие много вода. Бях с местна упойка. И така на следващия ден сутринта ми дадоха бебето и започнах да я кърмя. Трябва да кажа,че консултантката ми по кърмене беше до мен, тя тогава работеше в същата болница и можеше да влиза при мен и да ми помага. Подписах една декларация,че поемам грижата за бебето и те го оставиха при мен, идваха само вечер да го къпят. Относно вдигането на тежко докторът ми каза да не вдигам нищо по-тежко от бебето си и аз си я вдигах, носех, преобувах, на третия ден почнах сама да я къпя, тогава вече болката от срязването почти беше отшумяла.  Изписаха ме на шестия ден след раждането, тогава вече нямаш никакви болки, само при ставане от легнало положение има едно неприятно придърпване, дето аз все си мислех,че раната ще се отвори.
За мен положителните ефекти от операцията бяха основно два: ( и не се смейте много!) - че можех да си сядам директно на задника и че постродилното кървене трая 10 дена и после вече можех да си правя секса, защото както ви казах, хормоните яко ме тряскаха и бях в постоянна възбуда.

С това бебе мъжа ми настоява да го раждам нормално, като разгледахме опцията за предизвикване на раждане с медикаменти при достигане на тегло от 3,600кг. Това бебе върви голямо като първото, мисля,че ви писах, а и при нас  е ген, никой не се е родил под 4 кг. Обаче аз по-скоро не искам  да се подлагам на това мъчение и клоня към по-лесния, бърз и безболезнен вариант: операцията  Laughing Ще съобразя и мнението на доктора ми, като му дойде времето, но като се има предвид,че с първото раждане едва преживях леките контракции...не знам дали бих имала волята да изтърпя всички болки до края. Както писа и една от нас, аз също съм доста мързелива и много държа на спокойствието си  Blush Предпочитам да ме резнат, да го изкарат бебето, да стана след няколко часа, да го кърмя и да нямам стрес, щото майките, които бяха в родилното заедно с мен и родиха естествено, само мрънкаха колко ги боли и сърби долу, само тичаха да си правят промивки и да си мерят съсиреците, но никоя не закърми и всички се оправдаваха,че с тия зверски болки и умората от нормалното раждане само им е до кърмене.

# 486
Мале,аз съм написала роман,бре!!!!!  Embarassed

# 487
здравейте ! за раждането според няма нищо по-добро от естественото раждане . Ако няма показания за секцио не виждам защо една жена би се подложила на операция , като може да си роди така както природата я е създала да ражда -Естествено ! Изглежда по-лесно -ще легна, ще ме срежат и хайде всичко свършва . Аз съм свидетел на много изказвания на първескини , които още във втория месец са сигурни , че искат секцио  Rolling Eyes  А най-смешната причина , която съм чувала за избор на секцио е че щели да се разширят там долу  Laughing  
И аз съм от любителите на ръчно изработените изделия , вече започвам да се заглеждам за идеи , но ще изчакам още преди да започна да правя нещо .
За кърменето и преди бях споделяла моето мнение - до 1 година максимум .

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 10:26 от sealover

# 488
silvi26, вземи си сушени сини сливи - слагаш до болния зъб и смучеш докато не се разпадне напълно сливата. Едната колежка така се спаси от операция на зъб докато беше бременна  Simple Smile

# 489
  • София
Амели, ние май сме една зодия  Mr. Green , ако съдя по това, което казваш.

Понеже вчера се заговори за кошари, колички и др., давам линк към нужни и ненужни покупки за бебето, ако някой се интересува http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404952.0

# 490
Амели, ние май сме една зодия  Mr. Green

Едър рогат добитък?

# 491
Oх, има време ще реша. Може и нормално с упойка.

# 492
Здравейте,за раждането си говорите...
Аз съм твърдо ЗА секциото.Първото си дете родих така,по мое желание и сега септември месец живот и здраве,пак така ще родя.Няма сила която да ме накара да родя естествено.След като ме оперираха предния път (беше на обяд в 13.40 часа) още на следващия ден станах да се раздвижвам без никакви проблеми,дано и този път е така,но определено ще родя с планово секцио.

# 493
Амели, поста ти много ми хареса  bouquet
Всичко, което си написала са и мои впечатления. Аз много исках да родя нормално и след 2 дни мъки го родих нормално, но се при мен е трябвало да се направи спешно секцио, което те не организираха. Раждах без предварителна уговорка и никой не ми обърна внимание. Нормалното раждане е нормален процес, но има показатели които трябва също да не се пренебрегват. При мен ако не бях родила нормално нямаше и бебето да бъде в неонатология 49дни.
Всичко е индивидуално, не се навивайте предварително, това се решава последния месец. Най-важното е да не го мислите, за сега съм решила, че към 9-ти месец ще го мисля. Имам желания, но времето ще си покаже. Радвам се, че този път имам добър лекар на който мога да се доверя и се надявам всичко да мине успешно, защото това е най-важното.

# 494
Soho Doll, знам я тази тема. Определено си заслужава изчитането.

Общи условия

Активация на акаунт