Отговори
# 630
  • Пловдив
. като има начин защо не...

Защото има толкова деца и възрастни, за чието лечение няма пари (познато семейство си ипотекира апартамента за да могат да платят лечението на детенце), защото пенсията на комшийката е 180лв, защото няма къде да се запиша на ЖК поради изчерпани лимити, защото, защото
На мен лично не ми се струва правилно да се източва така държавата ....

И аз така мисля, но не смеех да си кажа, че не ми се влиза в спорове... Rolling Eyes

Абсолютно сте прави - това си е живо източване на държава! Но на коя?!?
На тази, в която когато забременях първия път и направих спонтанен аборт в 7 седмица, побързаха да ме изгонят от работа, защото са на ясно, че новите опити започват след 3 месеца и при евентуална моя бременност ще съм в такава тежест на работодателя. Държавата къде беше да защити правата ми? Защото живея заедно с родителите ми, които общо взимат 350лв пенсия. И защото майчинството е 240лв - за което нямам нищо против, стига да взимах една нормална европейска държава от 1000 лв(какво ли ще е в евро), от които щях да спестя за да имам за двете години отглеждане на детето и да не търся тези обезщетения и майчински. И май предпочитам да взема тези пари и да ги дам лично на някой, който наистина има нужда.  А не да чака и той своя ред на някоя административна опашка и в крайна сметка да не получи нищо. И ако на това се казва източване, каква ли е думата за онези, които цял живот си я карат на такива обезщетения. А лично за мен виждам една възможност да придобия още една магистратура - може да ми е трудно, но предполагам, че ще мога да отложа изпитите малко във времето и накрая все пак да се възползвам и от тази възможност.
Просто всеки който каквито камъни са го били такъв и мироглед има. Да не го вземе лично сега някой... просто си е мое мнение. За мен лично предпочитам да се възползвам за да придобия още квалификации и умения, които ще ми помогнат в една конкурентна среда за намиране на НЕ на по-добра работа, а въобще на работа в нашата Мила страна.  Wink

# 631
Памперс, а шише за вода?

Кърмата дава всичко на бебето и то няма нужда от допълнително вода. Това е мое лично мнение. Както вече са написали - чак при захранването имат нужда, макар и много деца и тогава да отказват да пият вода.
Има майки, които дават на пеленачета вода със захар и според тях това е правилно. Така, че всеки сам си избира как ще си гледа детето.  Rolling Eyes

Amelly, аз точно така си съставям моя списък - само на база разговора с майки. Peace

# 632
  • Gone with the wind
За списъкът бих казала, че и нагревателят е излишен, особено при кърмено бебе.
Аз съм направила 1, в който доста неща са оцветени (в смисъл - ако се наложи впоследствие), както и бройките на дрехите ми се струват малко-малко.  

Дрехи
Комплект за изписване (пелена, боди, горна дрешка, шапка, буйки)
3-4  бодита
3-4 гащеризончета
Ританки
Блузки
Жилетки
Чорапи
Ръкавички
Шапка

Разходка
Количка
Столче за кола
Одеало за количката
Чанта (някои колички нямат чанти)

Баня
Вана
2-3 хавлийки
Душ гел
Кремчета против подсичане
Клечки за уши с ограничител

Спане
Креватче /кошара
Дюшече
2-3 комплекта чаршафчета
2-3 допълнителни долни чаршафа
Непромокаема подложка
Одеало
Чувал за спане
Обиколка за креватче
Протектор за матрак

Хранене - тук всичко ми е оцветено като евентуално, ако се наложи
2-3 шишета
Залъгалки
Помпа кърма
Лъжички (за капки евентуално)
АМ
Термобокс
Четка за миене на шишета и биберони
Стерелизатор

Разни
Аспиратор за нос
Физиологичен разтвор
Гребен и четка за коса
Ножичка или нокторезачка
Термометър за телесна температура
Термометър за вана
Памперси
Мокри кърпи
Пелени комплект (2 бархетни и 2 тензухени) – 2-3 комплекта
Лепенки за пъпче - 5 бр.
Спирт и пудра за пъпче
Бебешки прах за пране
Препарат за съдове (евентуално)

# 633
Добър ден  дами  bouquet Как сте днес.
Интересни теми сте подхванали. За майките студентки съм за да се вземат тези помощи, макар и да не съм студентка. Просто е срамота, държавата краде от нас, смуче като някакъв лаком комар и защо и ние да не го направим. По никакъв начин тази държава не се грижи за бременните си. Не може едно Айше дето през целия си живот и 1 ден стаж няма да взима майчински, равняващи се на майчинските на някой, който 10 години си е скъсвал гъза от работа. Щом за едните има и за другите трябва да има. Се реват че са дискриминирани, а всъщност дискриминираните сме ние.
За списъците не бързам още, имам кой да ми помогне (сестра ми ще е прясно запозната по времето, когато мъниче ще се появи) , така че тя ще помага ама бих хвърлила едно очо на списъците ви  Mr. Green Hug
И да вметна на 43 страница сме някой предложение за тема? Има си две от предната, ама музата ме изостави и нещо не мога да измисля други Simple Smile   bouquet

# 634
Хикси, предложенията бяха много хубави, но можеш ли да ни ги припомниш?

# 635
Незнам какво мислите, но аз съм си студентка, тва че съм бременна докато уча мисля, че тия пари са ми само помощ, защото всяко ходене, семестър е свързано с пари.

Ако някой се възползва това си е негова работа Crossing Arms аз съм си студент и мисля да си кандидатствам за тази помощ  Naughty

Аз списаци не правя, като реша отивм купувам всичко дето се сетя и после докупувам пропуснатото, нито го знам колко голямо ще се роди, нито къв пол е, защо да бързам newsm78
Аз бих ви дала съвет да си събирате парички, другото лесно магазини колкото искаш за  baby_neutral

# 636
1.Септемврийските мами се вълнуват сини или розови дрешки да купуват
2.Пролет идва бавно, бавно, Септемврийче в нас расте си славно

Ще пусна и анкета ама все пак ми се искаше да има поне още едно

# 637
 ku4o , клечките за уши направо ги задраскай. С ограничител или без не се препоръчва бъркане в ушите на бебето до първата година. Ушната кал изтича и се събира в долната част на ушната мида. Махаш я леко с нокът или с тампонче.

Нокторезачки и сродни също на мен ми бяха забранени. Ноктите на бебетата се чупят и падат сами. При Ива този процес продължи почти до годинката. Казвано ми е,че съставът на бебешките нокти и кожата под тях не са като на възрастните и при използване на режещи устройства много силно скача рискът от възпаление.

Препоръчвам на мамите с първи бебета да си вземат консултант по кърмене. Техните услуги са безплатни и освен за кърмене ви консултират за цялостната грижа за бебето. Трябва да призная,че аз,колкото и да се считам за грамотна и колкото материали да бях прочела, нямаше да се справя с отглеждането на първото си бебе без моята консултантка. Започнах контактите с нея през средата на бремеността си и продължихме до втората годинка на детето. Съвсем друго е да имаш подкрепа на живо,от човек,който е отглеждал вече деца и има както теоретична,така и практическа подготовка. Тя ме свърза и с уникален педиатър, чиито възгледи са рядко срещани сред педиатрите в България и двамата ми осигуриха много леко и спокойно майчинство.

# 638
Харесвам номер 2

# 639
  • София

Абсолютно сте прави - това си е живо източване на държава! Но на коя?!?
На тази, в която когато забременях първия път и направих спонтанен аборт в 7 седмица, побързаха да ме изгонят от работа, защото са на ясно, че новите опити започват след 3 месеца и при евентуална моя бременност ще съм в такава тежест на работодателя. Държавата къде беше да защити правата ми? Защото живея заедно с родителите ми, които общо взимат 350лв пенсия. И защото майчинството е 240лв - за което нямам нищо против, стига да взимах една нормална европейска държава от 1000 лв(какво ли ще е в евро), от които щях да спестя за да имам за двете години отглеждане на детето и да не търся тези обезщетения и майчински. И май предпочитам да взема тези пари и да ги дам лично на някой, който наистина има нужда.  А не да чака и той своя ред на някоя административна опашка и в крайна сметка да не получи нищо. И ако на това се казва източване, каква ли е думата за онези, които цял живот си я карат на такива обезщетения. А лично за мен виждам една възможност да придобия още една магистратура - може да ми е трудно, но предполагам, че ще мога да отложа изпитите малко във времето и накрая все пак да се възползвам и от тази възможност.
Просто всеки който каквито камъни са го били такъв и мироглед има. Да не го вземе лично сега някой... просто си е мое мнение. За мен лично предпочитам да се възползвам за да придобия още квалификации и умения, които ще ми помогнат в една конкурентна среда за намиране на НЕ на по-добра работа, а въобще на работа в нашата Мила страна.  Wink
[/quote]

А ти потърси ли правата си? Защото ако не си нали не очакваш някой да почука на вратата и да те подкани да го направиш.
Ако говориш за "европейска заплата от 1000лв."  Simple Smile – взимат се , не е като да не се взима. Ама как да я взимаме като се записваме да учим само за да краднем и после да прекъснем. А това за заделянето не си мисли, че е възможно. И като говорим за европейски стандарти – майчинството никъде не е 2год.

# 640
Амели, моя консултант е майка ми, не смятам че някоя чужда жена ще ме науча да се грижа за детето по-добре от собствената ми майка Mr. Green

Да разнообразим глупостите с пари и материални боклуци, да ви кажа днес за разговора между майка ми и медицинската сестра на личния ми доктор. Joy майка ми отива там за няква бележка и сестрата я пита как съм(тя знае че съм нременна) и майка вика ми добре е, само дето не иска да яде Joy и сестрата и казала, а добре добре значидобре се развива Joy Joy паднах тва, че не ям е добре,логика hahaha

# 641
Туитито, да се оправяш бързичко! Браво за малките бебчета, съпер, че едното е момче, дано другото да е момиченце!  bouquet
Кучо, да аз имах впредвид, не еднократни, а тези за стягане на корема. Аз не съм ползвала никога тези еднократни, даже не знам какво представляват.  Embarassed Ползвала съм презръзки от нощтните и не съм имала проблеми. Често ги сменях!
Памперс, аз не съм съгласна да не се ползва козметика за бебето, особено в началото! Моето първо дете се роди февруари, в студа и като се роди кожата му беше една сбръчкана, чак имаше като люспички. Така че нямаше как да не се ползва бебешко олио, така кожата омеква и на детето му е добре после.

# 642
Добро утро!
Ето линк за всякакви помощи, които се полагат при бременност и раждане. Включително пише и за майки студентки.
http://pomosti.oneinform.com/sp.html
Kikito там си за да се погрижат за вас с бебчо. Скоро ще се приберете, но трябва много да се пазите и да лежите.   bouquet Едно букетче от нас... и дано ти е весела компанията в стаята да минава времето по бързо.

Благодаря ти мила Wink Определено доста си почивам. Никога до сега не съм си се гледала и обгрижвала така  Laughing А в стаята съм сама, иначе трябваше да съм с още 3 момичета и щеше да ми дойде в повече Hug

# 643
Сохо Долл, относно мнението ти за ученето и прекъсването- като мога да се възползвам не виждам причина да не го правя. Завършила съм най-хубавата специалност в академията както бакалавърска, така и магистърска степен и то не защото съм била майка студентка.

# 644
Здравейте , искам да ви попитам , някоя от вас има ли опит с хомеопатични капки за нос и може ли да ми препоръчате? От една седмица се мъча със запушен нос, но секрет нямам. Опитвах промивки с физиологичен разтвор, но ефект няма .....Доктора каза , че капките не са желателни, но хомеопатични- може.  Ако някоя от вас е пробвала и е доволна , моля споделете  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт