Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 64

• 27 954
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
Ясно е, че Сами и Хандан са встъпили в този брак с различни очаквания, които не се покриват. И така голямата любов е отишла по дяволите. Следват разочарованията и трупането на неприязъм един към друг. Нищо не може да оправдае обаче жестокостта и деспотизма на Сами към жена му и децата му. Както и нищо не може да оправдае студеното отношение на една майка / Хандан / към собственото и дете / Кузей /.
Между другото много харесах визията и излъчването на Хандан в края на предната серия. Доколкото разбрах, винаги е искала да се подстриже, да се понагласи, но Сами не и е позволявал. Айнур е и с прическа и с гримче. Пък е и толкова по- млада от него. Ами желая му щастие с новата съпруга! Всеки има право на втори шанс, както се казва. Пък и смятам, че той е искрен в желанието си да бъде различен съпруг и баща вече. Дълбоко се съмнявам, че ще бъде такъв обаче /щастлив имам предвид /.Не знам, но аз съм на мнение, че пътищата на Хандан и Сами отново ще се пресекат, колкото и абсурдно да изглежда това на този етап от филма.

Благодаря за трейлърите, преводите , снимките и интересните коментари!   bouquet  bouquet  bouquet

# 346
За да дели така децата си тази женичка виновен е само един- Сами бей! Когато са се оженили тя е била само на 16- 18 години и съвсем лесна за манипулиране, без никакъв жизнен опит и готова на себеотрицание за да бъде с любимия. Зачеркнала родители, сестра, само и само да е щастлива със Сами. Била е всеотдайна, сигурна съм. Затова и толкова я е боляло, че е излъгана.
Сами не ми и е еталон за мъж, така, че не ми го защитавайте, както и Хандан за жена. Нея обаче я разбирам. Всичко в поведението й с времето се е превърнало в щит и начин за оцеляване. Помните ли как Сами на рождения й ден се прибра пиян и й се тръшна като чувал с картофи? Никаква човещина не видях у него тогава. Напротив- пълно пренебрежение към съпругата като  човешко същество. С нещо да сте видяли да я е зарадвал, аз не съм.
И по- рано бих се развела с него, ама кой ли ме пита.

# 347
С нещо да сте видяли да я е зарадвал, аз не съм.

Никога, по никакъв повод не дадоха да е мил с нея. Показаха, че я ползва освен за слугиня и за задоволяване на половия си нагон в пияно състояние.  ooooh!

# 348
В никакъв случай не защитавам Сами - нито като съпруг, нито като баща ! Но не съм съгласна, че той е единственият виновник за деленето на децата, както и за случващото се в семейството им. Както и не мога да приема, че ще превърнеш собствените си деца в щит - независимо дали за оцеляване или защита . С какво право им вменяваш такава отговорност ? С какво право едно дете ще ти бъде щит срещу каквото и да е ?! С какво право ще използваш децата си, особено едното, срещу гнева на съпруга си ?! Не мога да го приема. Вярно е, че не видях добро отношение на Сами към нея, но и за миг не видях такова и към него. Да му готвиш, чистиш и переш, за мен не означава, че си добра съпруга и майка.

# 349
# 350
Госпожата  bouquet, риторичните въпроси нямат отговор- той се съдържа в тях!  Peace
А малките прояви на нежност от страна на Сами бяха насочени единствено към Кузей, и то на късен етап във филма, 2 сезон мисля. Забравихте ли с каква омраза му тегли боя в онази съдбоносна вечер?
Сами беше пълен със злоба към Хандан, но си го изкара на Кузей и Гюней. Това негово освирепяване възпитателно ли беше?  Naughty
Още ми е пред очите как се стресна Кузей при вида на прегръдката между Сами и Джихан. Почти на 99% съм сигурна, че това в детството на родните му синове такава нежност не се е случвала. Thinking
Дори и когато го прибираха пийнал, синовете му стояха смирено пред него.
Безпрекословна почит според етническите им разбирания...за мен все едно са свалили кожата си.   bouquet

# 351
Ааа, Шане, не ме разбирай погрешно, изобщо не защитавам Сами, това е друга тема. Той че е виновен, виновен е. Но не оправдавам Хандан, майчинството е инстинкт и нищо не оправдава да обичаш едното си дете и да мразиш другото.

# 352
С нещо да сте видяли да я е зарадвал, аз не съм.

Никога, по никакъв повод не дадоха да е мил с нея. Показаха, че я ползва освен за слугиня и за задоволяване на половия си нагон в пияно състояние.  ooooh!

И двамата имат вина, но все си мисля, че Сами е по-виновен.Защото двамата не са равноправни партньори. Доминиращ е Сами, Хандан е в подчинено положение, изцяло зависима от него. И с много ограничени възможности да промени нещо. Колкото до братята, не само Хандан,но и Сами е делял децата.  И с този брак направо се изложи. Някак много лесно се реши на такава стъпка, на тия години, под един покрив с Кузей.Спомням си разговора, когато каза на Кузей за Айнур. На опитите на Кузей
да го вразуми,  развика се,  имал право на щастие. А, стига бе! Около теб няма един щастливец, има ли шанс ти да си щастлив. Затова и бракът започва с фалстарт.  

# 353
Ааа, Шане, не ме разбирай погрешно, изобщо не защитавам Сами, това е друга тема. Той че е виновен, виновен е. Но не оправдавам Хандан, майчинството е инстинкт и нищо не оправдава да обичаш едното си дете и да мразиш другото.

Роминка,  бащинството какво е? Не е ли също инстникт? Ако виним Хандан за отношението и към Кузей, то същото трябва да се отнася и за Сами към Гюней, който разбрахме, че винаги се е опитвал да спечели одобрението и похвалата на баща си, но не е успявал. Кузей започна да подкрепя след като излезе от затвора, защото чувстваше вина. Виновни са и двамата родители.

# 354
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Абе и Сами и Хандан са си един дол дренки...всеки си носи негативите и в един момент и на двамата ще им се изсипят некви неща на главата. Sick
Добре, че се разделиха...тая взаимна непоносимост не беше здравословна. Mr. Green
Сами поне накрая се усети, че има деца...ХАндан още не е вденала, че освен Гюней и Кузей  е нейн син.

# 355
 Joy Joy Joy

http://www.izlesene.com/video/kuzey-johnny-b-goode-unplugged/6826900

# 356
Шане,  Hug аз изобщо не споря за това - тези факти, са неоспорими ! Peace
Пак казвам, че единственото, което мисля, е че и двамата имат вина и отговорност за това, което се случвало в семейството им.
Сами сам си призна - това е виждал от своя баща, тези модели на поведение следва. И го каза с непресторено съжаление и разкаяние, според мен. Затова и се опитва да поправи нещата поне малко, поне се старае . Аз пък никога няма да забравя злобата, с която Хандан говореше на Гюней за брат му и баща му, облекчението, което изпита, когато се “отърва“ и от двамата, както и как побърза да се отърве от Кузей, пожелавайки му на добър час в Берлин.
Ужасно е, че Кузей и Гюней не са видяли бащина обич, но по-лошото, според мен е, че Кузей не е видял в краткия си живот и грам майчина ласка, камо ли обич !
За мъжете има една приказка - с каквото го прави, с това и го мисли .
За мен да проектираш омразата и разочарованието си върху детето, което си носила, което се е откъснало от теб, което е част от плътта и кръвта ти ... ми не знам как да го нарека, честно казано. Знам, ама не може да ми се събере в устата ! Mr. Green

# 357
На опитите на Кузей
да го вразуми,  развика се,  имал право на щастие. А, стига бе! Около теб няма един щастливец, има ли шанс ти да си щастлив. Затова и бракът започва с фалстарт.  

На фона на драматичните събития случващи се в семейството, някак този внезапен порив за ново начало на чисто от Сами, стои като кръпка. Жалко за Айнур, защото тя няма никаква вина, но ще бъде потърпевша...

# 358
И двамата имат вина, но все си мисля, че Сами е по-виновен.Защото двамата не са равноправни партньори. Доминиращ е Сами, Хандан е в подчинено положение, изцяло зависима от него. И с много ограничени възможности да промени нещо..  
[/quote]

Дафне,  Hug не ти трябват никакви възможности за да обичаш децата си !  Peace

И като говорим за втори шанс - Хандан нали получи своя - пожела и се разведе, изживява се като малката господарка на голямата къща, има всичко, което е искала....
Сами и той се пробва, пък колко ще е успешен - ще видим. Peace

# 359

Роминка,  бащинството какво е? Не е ли също инстникт? Ако виним Хандан за отношението и към Кузей, то същото трябва да се отнася и за Сами към Гюней, който разбрахме, че винаги се е опитвал да спечели одобрението и похвалата на баща си, но не е успявал. Кузей започна да подкрепя след като излезе от затвора, защото чувстваше вина. Виновни са и двамата родители.
Едно време се запитах, ако бях на мястото на Хандан, която  взе трудното решение в нощта на катастрофата, какво бих направила в този случай. Ако Г.беше влязал в затвора,пречукваш и двете си деца. Кузей е по-силен, по-жизнен, по-витален, по-приспособим,неговият шанс да оцелее са несравнимо по-големи от тези на Гюней. Гюней загиваше в затвора, Кузей вън от него, заради бремето, което ще носи, че и той
има вина за случая. Така че за себе си нямам отговор. И не знам как бих постъпила.

Общи условия

Активация на акаунт