Пролет вече наближава, януарче рано става! (47)

• 29 826
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Люба, екстра е кърменето. Малкият е змей и такива паузи по 3ч не ги признава.  Mr. Green Кърменето с него е песен, много добре се храни човекът и му личи. Предполагам, че това го запази от вируса. И е най-ухиленото бебе на света просто! Нон стоп се усмихва. Само като отвори очи и почва да се смее.  Laughing

Елч, Тути, и аз го помня това от ДГ. И си беше доста унизителна процедура, помня, че ми беше много кофти. И аз не разбирам защо да не може да се носи проба, много по-спокойно е и за родителите, и за децата. Кому е нужно да ги травмираме, като то си има начин...  Tired

Елч, наистина, ако можеш да си останеш вкъщи е най-добре. Иначе едно, че пръскаме зарази, второ че едвам ходиш сигурно. Как е Дара?

Какче, Фея,
много страшно ми звучи това с гнойта по гърленцето.  Sad Да се оправят бързо!

Емили, радвам се, че Сами е добре.  Hug

И аз май ще взема да си сложа един компрес с извара.

# 61
  • Пазарджик
Емили тиксото е за дребните глисти,а акито или клечката за едрите

Дейзи на мен много ми хареса Игрите на глада/най много първата книга/,прочетох я буквално за
дни

какорала ако Марти е бил контактен с децата преди карантината няма да го върнат,но ако не е бил ща трябва да си остане в къщи

Возих Нелката на тролей,ей голям кеф,много се смя,колко малко му трябва на малкото човече за да е щастливо.Аз пък разбрах,че от тази година се плаща билетчето за градския транспорт и на деца до 7г.не ,че са хиляди левове/0.80ст/,но ми стана смешно ,даже в едната посока кондукторката я досрамя да ми вземе парите за Нели,посъветва ме да и изкарам карта,която важи за 7г.

# 62
тути, голяма простотия това за билетчетата за малките! трябва да проверя тук как е, че като нищо да е същото Simple Smile аз никога не съм дупчила за дара, дори като се возех с количка в тролеите. но не ми се  еслучвало и да ме проверяват де.

буби, ние сме бая зле. и казвам "ние" нямам предвид само дара Simple Smile
тя милата се е омърлушила, вече има ниска температура, сополи текат като реки, кашля много въпреки "хустагил"-а. не иска да пие хомеопатията, едва й набутвам инфлуцида. такава борба титанична е! ужким седи отпусната, а като ме види, че се задавам с лъжицата и изведнъж й прииждат сили. вие как успявате да им давате лекарства. това моето не отбира от дума, обясненията не помагат грам.

# 63
  • София
И Боян едвам пие лекарства, а като стане дума за капки в носа вече полудява. Става само насила или като държа шоколад и му казвам, че ще му го дам след сиропа.
А колко ме ядосва - от 1 месец безуспешно се опитвам някой да го подстриже, днес за 10-ти път го заведох на фризьор и истерията отново беше пълна. Виках и съседка вкъщи, да не се стресира от салона - не и не. Дядо му пробва поне бакенбардите да му клъцне, докато не гледа, но не се получи (но пък жертвата  дена после обясняваше как дядо му го гонел с тожицата). Вашите деца дават ли да ги подстригват?

# 64
Здравейте момичета,
днес едва сега успявам да седна пред компа Crazy

Буба вече е добре - пъпчиците се скриха Peace Възвърнала си е цялата неизчерпаема енергия  Crazy и по цял ден беснее, прави ги луди баба си и дядо си Simple Smile

Еми Радвам се,че всичко вече е ОК със Сами Heart Eyes Hug Браво на него Hug

Мрм - мойта кака и тя не даваше /и до ден днешен не обича да й се пипа косата и да се реше/ подстригване - подстригахме я със зверско реване след като навърши 3 год. Горката фризьорка тогава се беше проклела, че въобще се нави да се захване с нея ooooh! Още помня как викаше,че само ще го стресираме детето, а пък тя реве,пищи,ама косата й беше стигнала до кръста вече Crazy /за разлика от Буба тя е с много гъста и бързо растяща коса Peace/

Тути, Елч И в София вече малките трябва да пътуват с карти в градския транспорт. Тя е безплатна /може би само 2 лв. се заплаща за самия носител/ и било един вид застраховка за детето при пътуване Whistling

КакоРала - ако Марти е бил контактен с децата - няма да го върнат Peace А ако не е бил контактен - го изпращат в друга група /поне в градината на каката така процедираха,за да избегнат заразяване Peace/

Кефя ви се как намирате време за четене. Аз си признавам,че напоследък толкова съм занемарила четенето на киги,че просто няма повече накъде Embarassed Хич не ми стига времето,като по цял ден съм на работа,след това в къщи да приготвям вечери,готвене,домашни с ученичката,малката и тя все внимание иска...еми аз направо грогясвам,кви книги... Rolling Eyes Но пък ми предизвикахте интереса с тия Нюанси - ще взема и аз да ги почна...пък когато мога - тогава Crazy

Момичета,моля ви за стиснати палчета за утре Praynig /става въпрос за баща ми/

Чао от мен Hug

# 65
Марти го подстригвам без никакъв проблем, водя го при едно момиче- кака Бони, той много я харесва и тя него. С една дума има химия между тях и тя го минава с машинката за 2 минути. При една друга мацка го водя, тя с ножица подстригва, но там стола е детски и е като волан, та не само стои, ами че не иска и да тръгва.

Виж пиенето на лекарства е мъка работа, буквално сядам върху него, а той се дере ще кажеш, че го колят

# 66
Елч, мрм, това със сиропите ми е познато. Много зор беше, но преди месец изведнъж това мойто се предаде и почна доброволно да приема сиропи от спринцовка. Чак не ми се вярваше как се нави.  Shocked Но преди това бях намерила една тактика - сядам върху нея, стискам я с краката, хващам джучката и стрелям бързо, че втори шанс няма. Може да звучи като практика от инквизицията  Embarassed , но просто се бях видяла в чудо...  Tired Добре, че свикна.  Whistling Но преди няколко дни нали слагах капки в очите - там е голям зор!
И за постригването - и при Зори драмата е жестока. Ревем обилно и напоително.

Рал, не си само ти. И аз не намирам време за книги и не знам кога ще смогна пак, а как обичах всяка вечер да лягам с книжка... Любимо ми беше.

А, Кака Рала и тя същия инквизитор като мен.  Laughing

# 67
А мен лекар ме светна на номера със сядането върху детето и лекарствата. Трябваше да му слагам капки в очите, което си е направо мисия невъзможна. Та сядам върху него, с коленете му държа главата, очите отварям с по 1 марличка на двата пръста и капвам капка. Сиропи ако давам пак така сядам върху него, но му стисвам устата и отстрани в бузката малко по малко с пипета. Че веднъж му го изстрелях в гърлото и го задавих и много се бях уплашила. Добре, че повърна, че иначе щеше да стане страшно, така направо може да се умре.
Баща ми като ми видя как му давам лекарства каза, че било садизъм. Но после се убеди сам, че друг начин няма

# 68
аз да чукам на дърво, поне лекарства пием. Дори си казва кое е хубаво и кое не Embarassed
давам и сутрин и вечер клеева тинктура  и докато ме види - ооооооооо това е гадното. веке не обича това и клати ръката - но го пие. И на сиропите за кашлица намира кусури. Днес като се прибираме и си говори - вики мого обича Муколизин / никога не е кусвала дори/ Дали е гледала реклама в яслата преди да я вземем  :chefЗа сега нямам време за четене. Тази вечер си поръчап две книги да възпитание че нещо май ми изчезва търпението. ще се радвам да споделите някая коята ви е била полезна
поръчах Твоето компетентно дете- Бубето май я беше похвалила
И Изкуството да бъдеш родител

# 69
  • Пазарджик
Добро утро,ей излъга ни времето няколко дни със слънчице,днес пак вали.Абе "скапано лято"  Grinning А днес имам толкова работа и ходене на няколко места ,не знам как ще се справя ,ще го мисля в движение

Бебо аз имам "Как без крясъци и шамари да приучим детето на дисциплина",има доста интересни съвети,но и неща с които не съм съгласна Mr. Green

Рал още малко е зора с първокласничката,ще видиш,че другата година ще е по различно. Hug Стискам палци за баща ти  Praynig fingerscrossed

За лекарствата ,Нелката като не е болна,може да изпие и изяде всякакви лекарства,но като пихме антибиотика беше голям зор,аз съм много жалостива,но тогава да ме видеше някой как я бях стиснала,но по добре в такъв момент тя да плаче,от колкото аз в последствие ако се влошат нещата.

# 70
Добро утро мами.

Ние вчера уж по добре с каката и на обяд като ревна от ухо, и хайде към ИСУЛ. Попаднахме на много свестна (млада) лекарка. След качествен преглед и пусна кръвна картина да не е вирусна инфекция. Оказа се, че не е нищо сложно, но остава под наблюдение. А тя от неделя насам само във вторник нямаше темп. Поне днес е 37.5. и не я боли нищо - за сега fingerscrossed

Повечето лекарства ги пият без проблем - даже той всеки път като викна сестра му да и дам сироп - се строява до нея и чака. Mr. GreenИма по -горчиви явно дето им се мръщят и с пазарлъци ги пият .
За фризьор каката да е била на 2г.6м я заведох на фризьор - не е пищяла , но и не стоя мирно, девойката направи каквото успя.

От тогава съм и взимала връхчетата в къщи (но ми е лесно че е с много къдрава коса и не личи колко съм я накълцала) Mr. Green. Чак сега вече стои да я подстрижат. Малчо от бебе е с голяма коса, пробвах веднъж докато спеше с ножицата Crazy няма да ви кажа на какво го направих - добре че бързо му порасна ( татко му щеше да ме оскубе Mr. Green). Следващият опит беше с машинката - бяхме с ММ , опищя всичко , но след това вече и сама с машинката си го постригвам.

Рал дано всичко да е наред  Praynig  fingerscrossed

Болничките кака са днес (а те са доста  SadHug

Хубав ден и здраве от нас.

# 71
  • В две тъмни очички
Добро утро Hug

Аз само воаьорствам тези дни, ама ще се включа, че взехте да ме търсите  Blush

Току що излязох изследванията на Влади и съм много щастлива - изчистила е Стрептококите без никакви лекарства. Явно др. Мангъров се оказа прав Wink Има от вчера обаче някакви нови сополи, надявам се до понеделник да ги овладеем и да я пускам на ясла, че толкова много изостанах с работата, че не е истина.

Аз пък отново съм с цистит. И разбира се по законите на гадостта, в деня в който ме преряза циститът, също така и цъфнах  ooooh! Няма такова "щастие" ви казвам.... Ще мине!

Принцеса Влади е в толкова кофти период, че не ми се говори. Само потаря, че това, това и това... са "МОИ". Всичко е нейно!!! Сърди се като види снимка, на която се е снимал баща й или аз с някое друго дете. Къса ги. Мрънка, сърди се. А ако види някое друго дете да се доближи до нас....уфффффффф "Мама е моя", "тате е мой" и раздава шамари! Другата вълна е "това какво е?" И така по цял ден - това какво е, а това какво е? Това на кой е? Това е мое......... Весела работа ви казвам  Mr. Green

Бебо, определено книгата ми хареса много. И то най-вече за това, че авторът изцяло се опитва да ни внуши, че децата не са някакви кукли, които ние да усъвършенстваме когато се родят, а се раждат Личности и то компетентни такива. След прочита на тази книга определено се замислих за много неща, които съм правила и които никога не съм си давала сметка какво пагубно влияние може да имат върху детето. В момента чета Алфи Кон - Митът за дисциплината. По принцип е специализирана за педагози, но нещата, които са засегнати вътре и различните начини за дисциплиниране отговарят не само за ученици , а и за собствените ни деца. Изключително много започна да се променя мирогледът ми след като започнах да я чета, а съм само по среда .... Препоръчвам я!

Аз не пиша, не пиша и накрая се олея ....

# 72
Здравейте от нас от Плевен, ние сме малко на гости на дядо и баба!

Лекарства, пие без проблем и даже много ги обича, което никак не е добре, защото деня преди рождения и ден да вземе да набара за 2сек на прабаба си хапчетата и да си ги лапне. НА въпроса колко пи "де, четри пет". Хайде в спешното, хайде пиене на активен въглен и там една тъпа докторка, като взе да бърка с дървената шпатула да повръща, но тя хапеше и се стигна до разраняване на хранопровода, кървища, ужасия.  ooooh! Накрая сонда и така.
А тя бабата да вземела да си ги приготвила за пиене на обед, че я боляла ръката да се протяга на високото, понеже винаги ги вдигам, но не съм я видяла този път, че ги е свалила  ooooh!

Бубе, и Краси е в периода "Това ко е" може да ме побърка по цял ден това да повтаря и като и отговориш "Дай да вида"

За подстригването не мога да кажа, понеже не сме я подстригвали, само връзвам опашчица на това, което влиза в очите.

Всички болнички да оздравяват бързо.

# 73
  • София
Здравейте!

Ади много обича да й давам лекарства, всякакви сиропи за кашлица, панадоли, нурофени Simple Smile. Само като й слагам капки се налага да я възсядам и да се боря с нея.

Напоследък е започнала да употребява "ще" - ще ходим на разходка, ще спим Simple Smile, разпознава червено, синьо и жълто. От формите познава кръг, сърце и триъгълник, като триъгълника го нарича Фърб (да видим кой гледа Дисни Wink). Но продължава да си ака и пишка в памперс, напук на всичките ми усилия. Както казва мъжът ми - висока вербална и ниска фекална интелигентност  hahaha

Бобо го подстригвах във ваничката. Слагах го там да си играе с водата и някакви играчки, и аз в това време стрижех колкото мога, той не се усещаше.

bouquet

# 74
Бубе, и Краси е в периода "Това ко е" може да ме побърка по цял ден това да повтаря и като и отговориш "Дай да вида"

Joy Joy Joy

Бенджи, ужасна случка е тази с хапчетата! Възрастните вече са изпляскали, то е ясно и изобщо не им идва на ум, че децата вече всичко стигат и взимат...  ooooh!

Зън, тая фекална култура също ме разсмя от сърце!  Laughing

Аз днес като че ли съм по-добре. Вчера си направих компрес от извара, макар че малко стоях с него - само 2 часа, че не понасям да спя с нещо такова, но май има ефект. Зори също е добре и от сутринта хвърчи като луда из къщи. Одеве набарала на бебето Вигантола и беше омазала една кукла-бебе цялата в капки...  ooooh! Утре сутрин майка ще я вземе и ще обърна малко внимание на Митко и на къщата, че не смогвам.
На нас ни дойдоха леглата за детската, днес чакаме и матраците и събота и неделя трябва да ги сглобим с ММ. Усещам, че ще има да се чешем по теметата...  Mr. Green

Надявам се всички болни дечица и майки да са по-добре.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт