Тук юмруче, там - ритниче, расте скорострелно моето ЮНСКО мъниче!

• 27 041
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте тумбачета. аз да се отчета, че бях при доки одеве Simple Smile
Първо ме боцнака и оставих урината /не че е важно ама да разкажа по ред/ после записвахме за първи път тонове Simple Smile малкия не спря да шава и да прави кълбета - сестрата едвам го хвана и тъкмо пусна записвачката /незнам как се казва/ и той направи едно кълбе и му изпусна тоновете и айде наново - така стоях цели 20 мин при това на една страна /поне малкия шаваше/ даже ми изтръпна кръка. Всичко е ок иначе. Обаче сестрата каза, цитирам "Много неприлично се държа този път, но ще му простим че му е за сефте"  hahaha та голям калпазан си имам аз  hahaha
После влзяхоме в другия кабинет - матката си е ок, водите и те така, а бебко е станал цели 1250 гр - голям мъжага. Доки ме пита къде мисля да раждам и тако цяло каза, че няма никакво значение дали ще е Майчин дом, Шейново, Тина Киркова или 2 Градска, което мен ме успокои до някъде Simple Smile
Аз за момента съм се насочила към 2 Градска ако съм около термин, а ако бебко тръгне изненадващо - директно в Майчин дом, но пък вера баща ми повдигна темата за раждането и се оказа, че имал някакво докита познати в Тина Киркова, та може и там да проуча как стоят нещата Simple Smile
А за покупкитееее - оххх аз да ви кажа чесно почвам да се ядоставм на ММ защото /като изключим ремонта, който се надявам до мах 2 седмици да е приключил/ все ми удължава сроковете и ме нервира и си мисля аз да си купа необходимите неща, да отида да си капарирам легло и количка та ако се наложи сам ода тиде в магазина и да ги вземе не да се чуди и да ми звъни по 100 пъти с тъпи въпроси при условие че сега се дърпа... ама как дае, да не ви натоварвам аз  Hug
Важното е че бебко расте и така. ооо доки ме пита колко аз и мъжа ми сме родени и като чу /аз съм 158 висока, но съм се родила 3.500 и 50 см, а ММ е роден към 4 кг/ та доки кажа че е добре да се реждаме към 37 седмица, че ако тръгна да пренасям бебко ще стане дебеланче  #Crazy
И така, сори за дългия пост. Цункам ви и да се пазите  Hug Hug Hug

# 541
Fashionmama, ето такива са столчетата за кола 0+ като кошница са както викаш. Simple Smile. Имат си приставка за новородено, това мекичкото, което се вижда, за да му поддържа главичката.
За мен са абсолютно задължителни, защото ако не дай си Боже, се случи катастрофа, в столчето си е защитено!

Абсолютно така е!

mariana__m: не мога да се съглася с теб, че захватът на майката е по-здрав и безопасен от кошницата за кола. Возенето на бебето в такава кошница е задължително от първият му ден още.

# 542
  • гр. София
Да разбирам, че вече си имаме първото "юнско" бебче??? АКо е така дано всичко е наред! Много прегръдки и целувки и скоро да си ги пускат вкъщи!  Praynig Hug Hug Hug И чакаме най-новата мама да пише когато може как са!
Иначе тук попаднах на сайт с намаления има помпи за кърма и др.
http://novobebe.com/promocii-na-bebeshki-stoki-bg-42.html
Поздрави на всички!  Hug

# 543
for girls who ride, стискам ти палци но съм убедена, че всичко ще е наред.Само позитивни мисли и нагласа Hug Имам две приятелки родили доста рано там - едната роди малчо когато беше едва 600гр. , а сега лятото ще стане на две годинки сладура.Другата роди близнаци в края на седмия месец със тегло от по 1200г. и  сега и късат нервите Grinning
За термина - не мога да разбера как така го сменят и защо е такъв проблем в НОИ след като третия болничен изравнява дните и те винаги са еднакви за всички.Много се дразня, когато занимават мамите с такива глупости и  само ги вкарват в излишни разправии.
Хубав ден на всички!
Чакам добрата новина за първото родено бебче в нашата темичка Simple Smile

# 544
Fashionmama, ето такива са столчетата за кола 0+ като кошница са както викаш. Simple Smile. Имат си приставка за новородено, това мекичкото, което се вижда, за да му поддържа главичката.
За мен са абсолютно задължителни, защото ако не дай си Боже, се случи катастрофа, в столчето си е защитено!

Абсолютно така е!

mariana__m: не мога да се съглася с теб, че захватът на майката е по-здрав и безопасен от кошницата за кола. Возенето на бебето в такава кошница е задължително от първият му ден още.

Те до каква възраст са тези кошчета,предполагам някъде около 6 месец,ще трябва друго столче за кола?

# 545
  • Sofia
Ако някои се интересува в магазини "И за мама" има интересна промоция   http://www.izamama.com/index.php?lnk=MDBBMDAwMDAwMDAw , а иначе до края на март имат 20% намаление на продуктите на Медела.
Аз реших да си взема все пак една механична помпа за всеки случай и се спрях на Медела - сега излиза 72 лв помпата+1 шише а стерилизатора около 135 лв (това го мисля, мисля, но май е необходима вещ???  newsm78 ), мисля и че в чуждите сайтове цената не е по-добра. Иначе с промоцията при закупуване на няколко продукта я получавате подарък, но ценичките са "добри" - например сутиените около 50 лв иначе нещата не са лоши  Simple Smile

# 546
На килограми са, от 0+ се водят.Повечето са от 0 до 13кг.

# 547
  • София
За стерилизатора да ти кажа, по-добрия вариант е този на Чико - същата работа като този на Медела и Авен, сам оче цената е коренно различна Simple Smile

А за столчетата да или до 8-9 или до 13 кг, но когато главичката на бебко щръкне извън стола, той трябва да се смени задължително

# 548
  • София
Мечо Пух, не съм искала да се съгласяваш, столчетата щом съществуват и са задължителни със сигурност са по-сигурни от ръцете на мама. Но в първия ден извън болницата така го чувствах най-сигурно за детето си. Не давам препоръка така да се прави.

Столчетата стават до към 8-11 месеца макс.

# 549
Аха ясно,мерси Пух,mariana,alex:) Хич не съм в час с тия колички,гледам ги на външен вид само и то все още само в интернет,ще започна да обикалям вече и да разпитвам кое за какво е  Grinning че срам и резил какви въпроси задавам само ....  Mr. Green

# 550
veniva, дават ги до 13кг, което обаче за мен е нереално, защото моето на 2 год е 13кг и отдавна седи в друго столче. На сайта на Mothercare, под car seats and carriers са разделени по категории и дава много добра ориентация за различните видове!
Не си спомням вече, но май към 8-ия, 9-ия месец му сменихме столчето.
Преспокойно може да се вземе някое втора употреба. Важното е, да не е участвало в ПТП.
Нашата кошница е такава и с нея са изгледани досега 4 деца: моето, на сестра ми и на две приятелки. Идва ред на 5-тото дете.  Mr. Green

Всъщност при нас много добре се получи с нашия кръг от приятелки, защото раждахме една след друга и само си менкахме разни вещи: шезлонги, столчета за хранене, помпи, колички, бейбифони, какво ли не. Неща, които не се изтъркват Simple Smile, а ако трябва да се купуват наново човек трябва да отдели една доста стабилна сума. Всичките са качествени марки, но се ползват малко време и после заминават в килера! Затова, ако ви предлагат нещо, взимайте!  Grinning

# 551
Аз не съм писала мнооого отдавна момичета,но видях че milisa е питала за мен дали съ добре и ми стана едно хубаво такова! Hug Та,добре съм момичета,растем с девойката.На ЖК съм на 26 и нямам търпение вече Heart Eyes Мисля си,че трябва по-начесто да ходя на тез ЖК,ама......
Много късмет и само хубави емоции на for girls who ride Praynig Praynig Praynig

# 552
Да, разбира се- след като стане малък, се сменя със следващия модел, за деца над 13кг. Те вече са си столчета, без легнало положение, само седящо( някои имат полу-легнало положение).
За Щатите съм чувала, че не се изписва бебето, ако няма монтиран в колата стол/кошница. И в други държави сигурно е така, то и в България по принцип, но само на теория за жалост.

# 553
  • Sofia
А когато помпата и шишето са различна марка от стерилизатора, няма ли риск да не могат да се сложат в него??? Аз искренно се надявам да ги ползвам съвсем рядко (в първите дни и при излизане / пътуване по нататък) и незнам дали има други варианти освен в тези стерилизатори... (микровълнова нямаме)  Simple Smile

# 554
Аха ясно,мерси Пух,mariana,alex:) Хич не съм в час с тия колички,гледам ги на външен вид само и то все още само в интернет,ще започна да обикалям вече и да разпитвам кое за какво е  Grinning че срам и резил какви въпроси задавам само ....  Mr. Green

Споко, всички сме така в началото! Mr. Green
И не знаех, каква е разликата между кош за новородено и зимен кош, пък то било едно и също!  Joy

Да, разбира се- след като стане малък, се сменя със следващия модел, за деца над 13кг. Те вече са си столчета, без легнало положение, само седящо( някои имат полу-легнало положение).
За Щатите съм чувала, че не се изписва бебето, ако няма монтиран в колата стол/кошница. И в други държави сигурно е така, то и в България по принцип, но само на теория за жалост.
За Германия също важи!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт