Орхидея - номер 10.

• 89 312
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Ето и две от моите орхидеи. Бялата си я купих за Коледа, а другата ми е от вече може би 6-7 години. Третата е розова, но още не е цъфтяла. Сега се показва някакъв цветонос, да видим...

Милтонията вече я показах, но ето още веднъж:

Само 4 за сега, с тенденция да се увеличават.  Laughing

# 421
  • Варна

Положението е перфектно за топлите сезони, за зимата вече зависи.

И другата красавица в ъгъла на снимката много ми хареса  Wink И тя позира...

Ще видим зимата как ще е. С климатик се отопляваме от тази зима, поддържах 20-21 градуса, надявам се на орхидеята да й понесе. Но има време до тогава.
Красавицата всъщност е красавец и да, много обича да позира на снимки  Laughing Той до миналата година беше домашен, но от миналото лято е дворен кот, харесва му навън, но от време на време го обхваща носталгията и ми досажда на прозорците  Mr. Green

# 422
  • София
Полях си орхидеята - оставих я за 1 час и 15 минути във вода  Simple Smile. Обаче сега като я огледах по-обстойно, видях, че част от корените са ярко-зелени и дебели, но има и други, които са прозрачни - най-вероятно са изсъхнали или се е случило нещо друго. Тях какво да ги правя?  newsm78

# 423
Аз още като си купя орхидея и я накисвам, вадя я оглеждам и отстранявам изгнилите корени и дунапрена (тук имат дунапрен в средата)
И да се похваля имам нова красавица в бледожълто и лилаво. Ударих джакпота както се казва-2 фалчета в една саксия, на цената на едно Simple Smile Като я снимам ще я покажа. Simple Smile
И още нещо...доста едричко фалче,с дълъг цветонос, на който има разклонение с пъпки пусна нов цветонос, който порастна около 25 см само и вече е образувал пъпки. Много странно ми стана..тръгна дебел отдолу, а ще остане късичък. Явно орхидеята неможе да изхрани и двата цветоноса.
относно гадинките, май успях да ги отстраня ръчно, но махнах 4 листа от орхито, за да ги почистя Sad

# 424
Полях си орхидеята - оставих я за 1 час и 15 минути във вода  Simple Smile. Обаче сега като я огледах по-обстойно, видях, че част от корените са ярко-зелени и дебели, но има и други, които са прозрачни - най-вероятно са изсъхнали или се е случило нещо друго. Тях какво да ги правя?  newsm78

Нищо разбира се.
Правиш си кафе и си мислиш за нещо приятно Joy. По точно казано Не СЕ ВГЛЕЖДАЙ ТОЛКОВА, давай малко по лежерно.

И още нещо...доста едричко фалче,с дълъг цветонос, на който има разклонение с пъпки пусна нов цветонос, който порастна около 25 см само и вече е образувал пъпки. Много странно ми стана..тръгна дебел отдолу, а ще остане късичък. Явно орхидеята неможе да изхрани и двата цветоноса.

понякога не може да ги изхрани и затова са къси. Влия им и времето спрямо продължителността на деня. На мен примерно цветоносите на гигантките ми тази година са по 30-40 см а други години стигаха до 90 см. Тази година принципно цветоносите се развиха по късно и от там се случиха разни аномалии- къси цветониси, опадване на пъпки и прочие.

Пипи много са хубави орхидеите ти- желая ти скорошни попълнения- иначе само 4 орхидеи- това бройка ли е  Joy

# 425

Нищо разбира се.
Правиш си кафе и си мислиш за нещо приятно Joy. По точно казано Не СЕ ВГЛЕЖДАЙ ТОЛКОВА, давай малко по лежерно.

понякога не може да ги изхрани и затова са къси. Влия им и времето спрямо продължителността на деня. На мен примерно цветоносите на гигантките ми тази година са по 30-40 см а други години стигаха до 90 см. Тази година принципно цветоносите се развиха по късно и от там се случиха разни аномалии- къси цветониси, опадване на пъпки и прочие.

Пипи много са хубави орхидеите ти- желая ти скорошни попълнения- иначе само 4 орхидеи- това бройка ли е  Joy

_re_geм споменала съм за тенденцията - да се увеличават  Laughing и работя по въпроса . Тук, където съм в момента, има чудни промоции и страхотен избор. Лошото е, че не знам как мога да ги пренасям в самолет. Обаче ще мисля варианти.  Peace

# 426
  • София

_re_geм споменала съм за тенденцията - да се увеличават  Laughing и работя по въпроса . Тук, където съм в момента, има чудни промоции и страхотен избор. Лошото е, че не знам как мога да ги пренасям в самолет. Обаче ще мисля варианти.  Peace

Зависи с каква авиокомпания ще летиш. Ние сме носили с Луфтханза в две торби от типа на Била и Метро (във всяка по 3  Laughing). Нямаше никакъв проблем. Като се замисля и с Уизз сме пренасяли, но беше твърде отдавна и тогава все още нямаха такива строги правила за ръчния багаж каквито са в момента. Иначе в единия самолет на Луфтханза дори ни ги сложиха на празна седалка от служебните, за да не ни пречат.  Laughing В другия ги крепихме до краката.  Grinning Проблемът по-скоро е в рентгена. На фаленопсисите им няма нищо, но вандите ни умряха. Може и ние да сме объркали нещо в гледането, но може и облъчването да им е помогнало.

# 427
А австрийските авиолинии съм. Погледнах в списъка за забранени неща за пренасяне - нищо не пише за китки.  Thinking Абе, на първо време ще пробвам с една  Laughing пък после ще видим.

# 428
 Moмичета моля за помощ за една орхидея!  Praynig
 Поливам орхидеите си един път седмично. Днес когато стигнах до въпросната видях това по корените http://veselotof.snimka.bg/other/aa.749969.30363455 http://veselotof.snimka.bg/other/aa.749969.30363456
така изглежда отдалече  http://veselotof.snimka.bg/other/aa.749969.30363457
Корените, които са в субстракта изглеждат много добре. По тях няма поражения. Субстракта и корените са мокри, от преполиване ли се е получило?

# 429
От честото поливане е,аз ги поливам на 15 -20 дена.

# 430
  • Бургас
Вижте кой ме зарадва тия дни.Цвета беше изненада.Купувах го прецъфтял и намален от Практикер.

# 431
Прекрасна е! И моята я взех от Практикер намалена.

# 432
  • Бургас
До последно не знаех какво точно си отглеждам,въпреки,че 95 % бях сигурна,че е милтониопсис.

# 433
  • Русе
denima, чудна е!  Hug Аз доста оглеждах едни такива красавици в Бриколажа,но толкова силно ухаеха,че не посмях да взема...но пък са толкова хубави,че мисля не задълго.  Grinning

# 434
  • Бургас
Тогава купих 6 броя ,бяха намалени на 4лв в много тежко състояние Laughing двете подарих на брат ми и 4 останаха при мен.Тази е първата цъфнала от 4-те.Имам още един милтониопсис или милтония не знам точно,то горкото бере  душа,не знам дали ще оживее,беше почти умряло,но реших да се пробвам,имаше някакъв остатък от цвят който ми хареса и за това. .Една камбрия и един зигопеталум които се развиват добре за сега,но само на булби.

Общи условия

Активация на акаунт