Орхидея - номер 10.

• 89 355
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Питам дали не е от значение разреза да е на самите реснички по цветоноса (ако ме разбирате)? Но да и аз мисля, че няма смисъл да стои... Дано пак да порасне нов цветонос

Цветоносът идва и си заминава. Режи го маскимално близо до мястото на израстване - стъблото на фалчето. останалата част ще се вдърви и неприятно ще стърчи ако не го подрежеш добре. Нов цветонос след почивката на цветето -  което ще е да кажем след 6 месеца.

# 331
  • Варна
При положение, че е суха клечка няма никакво значение откъде ще го отрежеш Laughing Би имало значение, ако е още зелен. Режи отдолу, както казва Реге, все пак внимавай да не се престараеш и да нараниш стъблото и толкова.

# 332
Благодаря ви, отрязах го и дано след 6 месеца да се радвам на нов цветонос както и големия ми фаланопсис пусна Joy  

А дали не ми се струва само но като, че ли минитата са по капризни от големите? И нормално ли е да са им по меки листата?

# 333

Снимките на предния ти пост не се виждат, така че не видяхме как ще цъфне голямото цвете. моле те да опиташ да ги постнеш пак.

Благодаря ви, отрязах го и дано след 6 месеца да се радвам на нов цветонос както и големия ми фаланопсис пусна Joy  

А дали не ми се струва само но като, че ли минитата са по капризни от големите? И нормално ли е да са им по меки листата?

и да , това сме го обсъждали мнооооого пъти- минитата са по-капризни от големите фалове. и на моите листата са все леко меки. но недей ги преполива - те са в сфагнум ( мъх!)-  той доста бавно съхне и преполиването често води до загнили корени.

# 334
Защо така не се виждат? Аз ги виждам, излизат ми и то много хубаво дори... Ще опитам пак, аз преди и минито така качих и то ли не се вижда???  Sad

Ето опитвам пак:

Дано е станало този път... А иначе аз дори рядко ги поливам на 7-10 дни водя се по това, че корените са зелени ако посивеят вече сипвам вода за около час и я изсипвам после... Понякога гледам и повече време да държа водата защото по-бавно "пият"...

# 335
  • Варна
Да Ви се похваля с цъфтежа на моята Милтония, който чаках една година

# 336
  • София
Честито! Невероятно красива е! Май е първата или най-много втората цъфнала милтония в темата.  Wink

# 337
  • Варна
Честито! Невероятно красива е! Май е първата или най-много втората цъфнала милтония в темата.  Wink
щастливка съм за сметка на фалчетата, на които им омекнаха листата

# 338

моите са тези дето цъфтяха . цъфтяха и двете, едната дори два пъти с доста къси цветоноси обаче. после загинаха. не издържаха да го поливам по веднъж на месец-два. повече не ги купувам защото не искам  да подлагам тези чудни цветя на моя тормоз.

# 339
аз пък така и не разбрах дали вече се виждат снимките на моето цветенце?...

Иначе Милтонията е много хубава Simple Smile

# 340
аз пък така и не разбрах дали вече се виждат снимките на моето цветенце?...

Да да - вторият път се вижда добре снимката и цветоноса на фалчето от спяща пъпка че е. Има още според мен поне две седмици докато цъфне.
 Hug

при мен вчера открих поредният появил се пролетен цветонос. обаче се замислям че може да не го видя цъфнал това лято. Миналата година така една хубавица пусна цветонос април май, но то отнема време докато го изхрани и докато започнат да се образуват по сериозно пъпките станаха горещините края на юни и развиието на цветоноса замря .....и така остана цяло лято. Есента с развитието на нови цветонос фалчето освен че разви цветоноса от лятото направи и нов цветонос - сега цъфти с два.

# 341
Супер, че се вижда вече са доста големи пъпките и ще я снимам щом цъфне  Joy

# 342
Орхидеи в Кауфланд Варна по 13.99. Веоятно зареждане от четвъртък.Отрупани в цвят и пъпки, с добро корени. Имаше мнооооого красиви разцветки. Ние ходихме за друго, минах покрай щанда като ТАПА, мъжът ми само попита- ще погледнеш ли САМО!!!. Казах Да но няма да купуваме.
Е да ама като съм болна  Joy , пак си харесах една на петна в жълто и червено. Съпругът ми без да търпи възражение просто я взе.  Flutter
По-късно ще ви направя снимки- то такава красавица подминава ли се  Joy

# 343
 здравейте! имам цимбидиум от около месец, но не му улучих мястото. беше целия в цвят, но след около 3 седмици опада  newsm78  смених почвата, наторих, обаче сега забелязвам че почвата е покрита с мухъл  Sad рядко поливам не е на пряка светлина, 22 градуса ... какво да я правя?

# 344
Да ви разкажа какво се случва при мен с моята орхидея. След като остана с половин коренче и остатъци под формата на конци от другите, при пресаждането зарових, доколкото можах, няколко от стърчащите и изглеждащи изсъхнали въздушни корени. Също така изрязах цветоносите, оставих само двата нови със зелените връхчета. За съжаление, мисля че няма да ги бъде- започнали са да съхнат към основата, въпреки че растат и все още са зелени. Но пък вече си имам 2 нови коренчета, а и тези, които зарових от въздушните се приспособяват много добре, един даже расте усилено.  
Дааа, ама имам и нов проблем. Оказа се, че почвата от Баумакс е имала галици и сега пълзят едни мушици из пръстта. Още като я пресадих забелязах нещо като бели яйца в пръстта, изчистих ги колкото можах, но явно са останали. Четох, че не са опасни, но пък ларвите им изгризвали младите корени. Ужас, та аз други нямам! Та сега ще пръскам с нещо, да видим ще има ли резултат. А на другата тераса едни цветя са нападнати едновременно от власести щитоносни въшки и хоботници- едни огромни и дебели ларви в пръстта. Или поне така заключих от тази статия, нямам никакви знания по въпроса. Ама намериха къде да дойдат всички гадинки, при човек, дето нищо не знае за гледането на цветя  ooooh! Banghead

Общи условия

Активация на акаунт