Бургаски майчета - 14 тема

• 31 799
  • 713
  •   1
Отговори
# 240
Смърфиелка,честита рожба-да е жива и здрава!  Hug Значе Ангелов все пак те клъцна Simple SmileИнтересно как видя,че си с тесен таз в деня на раждането,а преди това не е видял ?Как го определя,и защо оставя човек да си мисли,че ще ражда нормално и в един момент решава,че ще го оперира  Grinning
Все пак важното е,че ти и бебка сте добре.Надявам се скоро и с кърменето да потръгне работата!Не се отказвай,слагай я на гърда и цеди Peace

# 241
Здравейте, мамчета Simple Smile преди три години точно но този ден родих нормално моето момиченце при др Ангелов. Беше много грижовен, успокояваше ме. Малката се роди точно с три напъна и без никакви разкъсвания. И това е вярно, че Ангелов много обича да иска парички. Въпреки, че платихме на касата 400лв тогава беше толкова на ръка си взе още около 100лева.  В родилното всичко беше наред, но на 3 етаж изобщо никакво внимание. Идваха само един път, за да къпят бебчетата и това е. А за кърменето ми помогна една санитарка, като ме видя, че не се справям.

# 242
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,уточнявайте за кой д-р Ангелов говорите.В началото си помислих,че говорите за моя д-р Веселин Ангелов от Дева Мария,обаче като прочетох-привърженик на секциото,иска пари под масата  Laughing -това определено не е той!

# 243
Лече-Бубулече, не го приемам като заяждане WinkКъм педиатрите също се обърнах относно кърменето, това забравих да го спомена, беше ми обяснено,че те се занимават само с бебетата, а по всички въпроси за майката - другото отделение,т.е. родилното и техния персонал. След като те ми отказаха помощ/ лекарите, както и акушерката която беше на смяна/тогава говорих по случайност с въпросната акушерка от неонатология.
Естествено, може аз да съм имала големия късмет да ми се падат все криви лекари и акушерка, все пак беше през почивните дни....
Както и да е, няколко дни там все се преживяват Wink

Успех на всички бъдещи майчета!!!

# 244
Момичета наистина ли няма нито една от вас,раждала секцио със спинална упойка в Окръжна болница???А поне чували ли сте дали изобщо се прилага тази упойка там? Thinking

# 245
Момичета наистина ли няма нито една от вас,раждала секцио със спинална упойка в Окръжна болница???А поне чували ли сте дали изобщо се прилага тази упойка там? Thinking
Защо не попиташ в темата на МБАЛ Бургас, там със сигурност ще ти отговорят. Simple Smile

# 246
"И ние бяхме така в началото. Мъжът ми го занимаваше със какви ли не играчки и най-вече с една свиреща. а сега му говоря много докато го обличам. Пробвайте с дрънкулки също"
 Благодаря ти, Рокси!
Донякъде се оправихме с  плаченето след баня-започва вече на втория кат дрешки.Сменихме мястото на повиване от спалнята -в кошарата,пускам музикална играчка която се върти и така..Мисля че разбрах защо плачеше преди толкова много-като я извадех от водата гледах много плътно да е увита в хавлията за да не и е студено,а тя май не харесва така , а сега гледам само да попия водата с тензух и я оставям гола и от скоро наблюдавам,че това и харесва и дори се е научила да рита с крачета,което до скоро не правеше.Явно и харесва да е голичка и с това си обяснявам,че почва да плаче когато обличам втория кат дрехи-може би осъзнава че вече е с дрешки:)
  И аз съм "ЗА" среща на Януарските бебета като се стопли времето-ние сме на 03,01,2013 като предлагам да се включат и не само Януарчета.Единствено ме притеснява организацията,защото може би повечето още се кърмят и на всяко бебе му е различен часът за кърмене.

Радвам се,че сте се успокоили Simple Smile даа те много обичат голи да ритат :Д

# 247
mailin16 Thinking може и да греша,но аз мисля,че просто нямат добър анестезиолог който да може да поставя спинална упойка и затова слагат пълна.

# 248
А , Джуджи , не е така. Всичко идва от липса на информираност и по настояване на лекарите , тъй като на тях така им е по удобно. Едно е да режеш заспал човек и като приключиш да го събудиш , друго е да вземе да истеряса по време на операцията и да се чудят кой път да хващат  и накрая пак да се налага да го упояват.
Д-р Ангелов ми даде право на избор , но каза ,че той предпочита да работи при пълна упойка и след като съм избрала него може би беше добре да се доверя на начина по който той предпочита да работи. Когато ме упояваше Панова ме пита защо не съм предпочела спинална ,за да си видя бебчето веднага , но аз не бях достатъчно информирана, иначе можеше и да предпочета такава.
Другото ,което наклони везната е че Ангелов ми каза че често спиналната има последствия заради тегленето на костен мозък от гръбнака - получавали се тежки  и продължителни главоболия , болки в гърба и кръста , понякога в краката , които оставали като травма за цял живот. може и да е добре подготвен репертоар за да избера това което той иска , ама всички знаете в такъв момент как се взимат решения - доверяваш се на лекаря си и толкова.
Аз и за секциото съм ви разказвала - когато преносих и на последния преглед ми каза - утре идваш да го вадим , аз не бях съгласна особено да е с операция.Попитах за системи , но той ми каза че има риск за живота на детето. И как да рискуваш ??? Може би е било манипулация от негова страна за да се съглася на секцио , но като ти кажат подобно нещо - не ти оставят голям избор!

# 249
  • Бургас
Стига бе, има болници /в Сф и други градове, тук в Бс все сме по-особен случай/, които почти не практикуват вече пълната упойка, освен ако не се налага по някакви специални причини... Ако спиналната беше толкова опасна, сума народ щеше да е с увреждания и оплаквания. Проблем е според мен когато анестезиологът е некадарен...
Не искам да кажа, че в твоя случай е било така, говоря по принцип  Peace Simple Smile

# 250
Не ,Мон , аз не казвам че е истина. Просто като те изманипулира лекаря и ти наприказва един куп страшни неща ... дали ще рисуваш? Особено в такъв деликатен момент!

# 251
Aз ходя на едно училище за родители,последния път имахме беседа с анестезиолог и искам да ви кажа,че спиналната упойка отдавна вече не е така опасна,както преди 5 или 10 г,точно обратно,всеки що-годе нормален лекар,вече препоръчва нея..все пак не сме в Средновековието...Според мен причината е следната,или анестезиолозите в МБАЛ не са особено сигурни в себе си,или докторите предпочитат да оперират при пълна упойка!

# 252
  • Бургас
И докато сме на темата за упойките - да попитам конкретно: къде правят консултации преди планово секцио с анестезиолог разбрах, разбрах обаче, че и много лекари претупват нещата ...
Доволни ли сте от някой конкретен анестезиолог, от кой и къде прави консултации. Трябва ми за другата седмица. Важно ми е, защото имам разни проблеми и е много важно консултацията да бъде направена като хората, а не просто да отбием номера.

# 253
Мдаа,това е важно и аз се чудя къде ще отида и при кой анестезиолог,има един много добър в Дева Мария,аз лично ако раждах там щях на него да се доверя,ако искаш мога да ти дам негови координати,ако ги открия де ахаха сега ще проверя.

# 254
Д-р Николай Игнатов,той е началник на Отделението по Анестезиология в Дева Мария,аз съм разговаряла с него,много е готин.Звъниш на регистратурата в Дева-та и ти дават координати или ти записват час при него.

Общи условия

Активация на акаунт