Бургаски майчета - 14 тема

• 31 476
  • 713
  •   1
Отговори
# 135
За док знам какво ще каже - лежи, не мърдай, не дишай, пий 3 х2 Магнерод и това е. Вече 2 пъти ми го е казвал. Но ми беше интересно дали това са подготвителните. Вече ми отговориха на лични така че мерси все пак  Wink

# 136
Здравейте момичета. Да питам мами раждали в Дева - викали ли са ви на 20-тия ден след раждането с бебчо, за да му дадат витамин К - полагало се безплатно, но има ли такова нещо - нас на изписването нищо не ни казаха...?

# 137
   Здравейте,
пиша с надеждата някой да се е сблъсквал с подобен  проблем и да сподели как се е справил.
Моето бебче е вече на 2 месеца и ежедневно се сблъсквам с това,че плаче истерично след баня.По време на самата баня е спокойнаи в момента ,в който я извадим от водата и я завием в хавлия започва силно да плаче чак не си поема въздух и посинява и не се успокоява докато не се умори и заспи и така всяка вечер.Сами се сещате какъв масаж  успяваме да направим и колко се мажем с бебешко олио и как се облича такова бебе.Какво ли не сме пробвали.От начало мислехме че като я къпим хваната за гърдичките и се стича вода по лицето и при слагане на хавлията тази вода влиза в нослето затова почнахме да я къпим на шезлонг по гръб.Стараем се времето за баня да е съобразено с това да не е гладна или уморена и температурата на стаята  да е висока за да не и е студено като излезе от водата.Четох че много бебета ожаднявали след баня,но не мога да я накарам да пие вода.Пробваме да суче и тогава да продължим с тоалета,но и така не става.Използваме малкото спокойствие по време на сучене с помоща на каката и таткото да намушкаме крачетата и ръчичките в дрешките,но не трябва това да е начина.Знам,че някои бебета не обичат да ги обличат,но тя започва да плаче още по хавлия.Иначе през останалото време е спокойна,все по-често се усмихва,гука,заглежда се в играчки...само това пусто къпане.
 Ще се радвам на помоща ви,какво още трябва да пробваме,къде грешим.

И ние бяхме така в началото. Мъжът ми го занимаваше със какви ли не играчки и най-вече с една свиреща. а сега му говоря много докато го обличам. Пробвайте с дрънкулки също

# 138
Здравейте момичета. Да питам мами раждали в Дева - викали ли са ви на 20-тия ден след раждането с бебчо, за да му дадат витамин К - полагало се безплатно, но има ли такова нещо - нас на изписването нищо не ни казаха...?
И на мен нищо не са ми казвали, из старите теми някъде съм чела, че в ДМ дават/слагат (не знам точно) вит.К още след раждането.. И педиатърката нищо не и е казала, а тя принципно е стриктна.. Пиши в темата на ДМ, Светлето или някой друг ще ти отговори.. Simple Smile
.. сега погледнах епикризата на малката - нищо не пише за вит. К..

# 139
# 140
  • Бургас
Не съм раждала в Девата. Вит К биха на бебо още в болницата, непосредствено след раждането.

# 141
Също не съм ряждала в Девата, но, вит.К бяха и дали като се роди и след това ходихме на 30- тия ден и тогава и капнаха още 2 капки и казаха това ще е:-)

# 142
Здравейте момичета Simple Smileза първи път пиша във форума.Имам малък сладур,роден на 19.01.2013 година,много ще се радвам да се запознаем Simple Smile

# 143
  • Бургас
Веси и моят е роден на 19 Simple Smile Трябва да направим една среща на януарчетата от Бургас Simple Smile

# 144
  • Бургас
Относно вит К: прави се след 24-я час от раждането двудневна профилактика с вит К за болестни състояния свързани с недостига му, който не може да бъде възстановен чрез храната.

Ето: http://www.devamaria.com/divisions/id/7/sid/b693fcdefb931a9555e0ae26936a6164

# 145

tweetyto_bs мисля,че ще е много хубаво да направим една среща,трябва да го измислим като минат сега студовете:)Simple SmileSimple Smile

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 19:06 от Vessii5

# 146
Благодаря ви за инфото за витамин К мацки Simple Smile Явно са ни го били докато сме били в болницата - чух от ноемврийски мамчета, че Девата пращали смс за безплатен преглед при педиатър в Дева на бебчето и се чудех някоя от вас дали е получавала.
Относно банята на бебо - нашия е на 3 седмици и плаче страшно много преди баня - казват, че трябва преди папкане да се къпем - да ама при нас не се получава - първо се накърмя като попче занимаваме го 20 минути да не заспи и тогава баня - за сега формулата действа - не повръща. Същото е и с памперса ако тръгна да сменям преди кърмене посинява от рев - първо манджата и после памперса Simple Smile

# 147
Кавит са дали на мойта щерка, но това са капки.Не знаех че се бие и с инжекция.
При нас приема беше отразен в епикризата при изписването, бяха описали всичко което са й дали и били като ваксини.

# 148
аз раждах в Дева, първите два приема на К витамин ги правят там ,  за третия трябва да се отиде - капват капки на бебето. В епикризата  всичко това е описано. Приема на витамин К е пожелателен не е задължителен за това не заострят вниманието към него, както и безплатния преглед на бебето, аз получих смс,  отидох към 40 ден никога не е зле един преглед на бебето все има въпроси на които е добре да получа отговори 

# 149
  • Бургас
Ами, сигурно са капки. А не съм присъствала, когато са го давали на бебо, така че само предположих, че е инжекция.

Общи условия

Активация на акаунт