Работа мечта си търсим - търси ни и тя!

• 83 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Ами...явно не е посочила много по-висока заплата или не си я отстоявала.
Аз навремето ей така от страх, че минава времето, а не съм почнала нова работа, започнах за 600 лв. към една фирма и след това имаше колежки от отдела, които без всякакъв предишен опит и стаж започнаха за малко повече. Тогава се дразнех, защото бях работила около година без да ми вдигнат заплатата, а взимаха нови попълнения на по-висока. После се оказа, че всъщност те на секретарката, която взима най-малко в офиса, дават такава заплата. Та после ги коригираха нещата и ми я вдигнаха, но нямаше как да се сърдя на колежките, че са направили по-добра уговорка със шефовете.

# 586
Всеки ден като отворя обявите и видя същите фирми и същите позиции както всеки ден, както вчера, и преди това, и преди три месеца.
Че и от преди 2 години даже. Аз работя вече година и половина на сегашното място , но пак се оглеждам за нещо друго , та обявите са почти като тези от преди две години  Laughing

# 587
И мен ме притеснява, че кандидатствам по някои обяви, а вместо да ми се обадят, ги пускат пак  Confused
За някои разбирам каква може да е причината: например искат техническо, икономическо и пр. образование, а моето е само филологическо, но за други които съвсем отговарят на знанията и опита ми, съвсем изумявам защо не звънкат. За една позиция два пъти пуснах CV, и първия, и втория път като излезе обявата, и винаги само 1 човек беше кандидатствал по нея...
Възможно ли е да се въздържат, защото няма достатъчно кандидати?

Другият вариант е да си търсят някоя по-младичка ( ама тя пък обявата е пусната от агенция, та предполагам поне на първо време най-малкото ще ме предложат като да не е без хич).

# 588
  • Пловдив
Е, понякога го има вариантът да почнеш на много ниска заплата и после да ти я вдигнат значително. При мен така се случи на първата ми работа, но беше преди кризата все пак, а и работодателят беше свестен Simple Smile За съжаление не е правило.

# 589
buttinsky разбирам те напълно. И аз така започнах за пари като твоите.След няколко месеца назначиха нови хора за няколко стотин над моята заплата. Мен също ме беше яд , че съм недооценена. Но в същото време е много рисково да искаш да се продадеш за прилични пари. Както знаете още на първото интервю един от първите въпроси е сумата за която бихте започнали работа. Да кажем , че при над 200-300 св-та са подбрали 50 отговарящи на изискванията , със адекватен опит и сходен стаж. Е, нали се сещате , че за тях всички тези кандидати са абсолютно непознати хора и работодателите естествено гледат да си закупят най-евтиният , който е със същата характеристика и като този които иска 1000 лв. първоначална заплата. Проблема е , че на тази безизходица , всички гледаме да се продадем колкото може по-евтино само и само да работим.

# 590
Е, понякога го има вариантът да почнеш на много ниска заплата и после да ти я вдигнат значително. При мен така се случи на първата ми работа, но беше преди кризата все пак, а и работодателят беше свестен Simple Smile За съжаление не е правило.

Моята заплата сега е като тази която взимах преди 5 години. ПРЕДИ КРИЗАТА.

# 591
  • UK
Момичета, може ли да питам майките, които след майчинство си търсят нова работа - какво отговаряте на интервютата, когато ви питат защо искате да си смените работата?
Аз преценявам на момента, някъде си казвам директно, че съм в майчинство, някъде казвам, че е криза, има намаляване на обема на работа и се оглеждам за друго. Ако ме питат защо не съм на работа в средата на раб. ден, казвам, че съм в отпуск. Не ми е приятно да крия и лъжа, така или иначе ще разберат, но въпросът е да разбере правилния човек в правилния момент по време на подбора. Забелязвам обаче, че вече на няколко места за по-ниско квалифицирани позиции, където съм казала, че съм в майчинство не е било проблем, предложиха ми работата, но мен условията и заплащането не ме устройваха.

# 592
Аз бях писала в CV-то, че искам заплата 1000 лв.
Допускам, че може и заради това да ме пропускат.
Та сега го изтрих това и ще преценям според ситуацията.

# 593
За момичетата с немски, една обява за дистанционна
работа- http://www.jobs.bg/f1743126.

# 594
  • UK
А на тези обяви, които ви се сторят добри, но е обявена ниска заплата, кандидатствате или директно пропускате? Аз пропускам, но пък на последната ми работа в обявата беше обявена заплата 500 лв., оказа се по-висока - обясниха, че за изпитателния срок от 6 мес. осигуряват на минималната за длъжността, всъщност даваха повече, а след него ми вдигнаха и заплатата, и осигуровките, вече върху реалното възнаграждение. Не че на много места правят така, но явно схеми всякакви измислят.

# 595
Относно обявените заплати и дали да се кандидатства по тях...по скоро съм ЗА.
Моя случай беше следния:при обявена заплата за периода на обучение от един месец 200 лв.,а когато отидах на интервю се оказа,че заплатата е 750 лв. ,и да има обучение,но то също си се плаща толкова колкото ще дават и за по нататък.Така и не разбрах защо бяха публикували тази смешна сума....най вероятно за да няма наплив на много желаещи.На първо интервю бяхме по малко от 20 човека,а за второ извикаха 5.

# 596
За момичетата с немски, една обява за дистанционна
работа- http://www.jobs.bg/f1743126.
Аз кандидатствах, макар, че не е публикувана за всички области обявата, а фирмата е от Бургас.
След като е дистанционна работата, предполагам, че не би трябвало да ги бърка това. Ще видим всъщност...

# 597
Не съм се записвала тук, но ви следя. Не мога да не споделя една обява....търсят си танцуващ и артистичен икономист  Mr. Green Ако някой от вас е всестранно развита личност нека не я подминава  Crazy http://www.jobs.bg/f1741803

# 598
Не съм се записвала тук, но ви следя. Не мога да не споделя една обява....търсят си танцуващ и артистичен икономист  Mr. Green Ако някой от вас е всестранно развита личност нека не я подминава  Crazy http://www.jobs.bg/f1741803
Joy И всичко това за скормната заплата от 310 лв.

# 599
  • София
Момичета знаете ли свидетелството за съдимост за колко време става и каква е цената?
МНого благодаря

Общи условия

Активация на акаунт