Работа мечта си търсим - търси ни и тя!

• 83 119
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Преди много години от БТ ми бяха намерили една работа, която се оказа доста гнила. Та оттогава насам изобщо не разчитам на тях.
През 2009 като ги попитах няма ли някакви интересни обявени позиции, отговарящи на квалификацията ми, строснато ми посочиха коридора, където имало изнесени списъци.
Сега пък дори не си предложиха услугите, докато навремето поне показваха някаква ангажираност и си спомням, че имах начислен някакъв консултант, който да ми помага в търсенето на работа.

Все пак се наложи да попълвам въпросник и да отговарям, защо съм отишла да се регистрирам, като едната от опциите беше " За да ми помогнете да си намеря работа" или нещо от този сорт.

# 571
Аз също се регистрирах в бюрото по труда, за да взимам обезщетение при напускане на работа. Малък град, висока безработица - за 6 от 8 месеца имаше единствено някакви курсове по озеленяване, като обаче за тези курсове имаше супермного изисквания - да си под еди-каква си възраст или да си над еди-каква (над 50 ли беше, не помня), да си трайно безработен, да нямаш квалификация... Не че щях да тръгна да озеленявам, но въпросът е принципен.

# 572
Привет, момичета. Чета ви от известно време, тъй като обмислям една сериозна професионална промяна. Работя на висока позиция и с добро заплащане. За сметка на това, обаче, нямам много свободно време за семейството си и най-вече за сина ми, който е на почти 3 год. Обмислям идеята да сменя работата, като работя на по-ниска позиция, с по-малко отговорности и с повече лично време.
Не съм на ясно как точно би могло да се случи това, т. като не разполагам с време да обикалям по интервюта, а и София не е голям град - информацията лесно стига до където не трябва Simple Smile
За това искам да си сверя часовника и ви питам - заплата около1500 лв. за експертна офис позиция с фиксирано работно време мираж ли е или има подобни?
Предварително ви благодаря. Ще  се радвам да ми пишат и момичетата ЧР-и, тъй като подозирам, че дори и да има такива позиции, за които да кандидатствам, ще ме сложат в графата "Over qualified"
Успех на всички търсещи!

# 573
  • София
Скрит текст:
Привет, момичета. Чета ви от известно време, тъй като обмислям една сериозна професионална промяна. Работя на висока позиция и с добро заплащане. За сметка на това, обаче, нямам много свободно време за семейството си и най-вече за сина ми, който е на почти 3 год. Обмислям идеята да сменя работата, като работя на по-ниска позиция, с по-малко отговорности и с повече лично време.
Не съм на ясно как точно би могло да се случи това, т. като не разполагам с време да обикалям по интервюта, а и София не е голям град - информацията лесно стига до където не трябва Simple Smile
За това искам да си сверя часовника и ви питам - заплата около1500 лв. за експертна офис позиция с фиксирано работно време мираж ли е или има подобни?
Предварително ви благодаря. Ще  се радвам да ми пишат и момичетата ЧР-и, тъй като подозирам, че дори и да има такива позиции, за които да кандидатствам, ще ме сложат в графата "Over qualified"
Успех на всички търсещи!

Не е мираж, но много трудно ще попаднеш на свястна фирма, която ще ти я даде.
Прецени обаче и нещо друго, дали ще издържиш психически да "паднеш" от високия пост и най-вече от високата заплата. Аз съм правила един такъв неуспешен опит. Трудно се свиква. Все пак е индивидуално и ти желая успех  Peace

# 574
Здравейте момичета,имам питане-някой от вас бил ли е на интервю в ПИБ и знае ли какво представляват тестовете които се дават за валутни касиери? В краен случай и в друга банка ако има някъкви тестове пак ще ми е от полза.
Предварително благодаря  bouquet

# 575
Здравейте,  някоя от вас ходила ли е на интервю в НАП за инспектор по приходите. Може ли инфо за теста и интервюто след това- въпроси за интервюто и за теста и т.н.

# 576
Предварително ви благодаря. Ще  се радвам да ми пишат и момичетата ЧР-и, тъй като подозирам, че дори и да има такива позиции, за които да кандидатствам, ще ме сложат в графата "Over qualified"
Успех на всички търсещи!

Simple Smile От опит знам, че по-ниска и по-малко платена работа не осигуряват повече свободно време. Дори аз си мислех, че само и единствено мениджърите (и собствениците разбира се) имат нужната свобода. Оптимист си щом смяташ, че си свръх квалифицирана.  Simple Smile Ако си Java, Front-end и др. Software developer разбирам, но иначе.. Всъщност май само хора с компютърно образование и опит могат да бъдат сигурни в доходите и работата си за момента.  Sad  Най-добре си стой на позицията и ползвай неплатен отпуск от време на време.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 22:14 от Палмичка

# 577
Скрит текст:
Успех на всички търсещи!

Дефинирайте висока позиция,и експертна офис позиция.

Може и на лични.  Peace

Автобиогафии гледам по всяко време без предварително заявка. Само ми пишете на лични.  Peace

# 578
Цитат на: Red velvet

Автобиогафии гледам по всяко време без предварително заявка. Само ми пишете на лични.  Peace
[/quote

Изпратих Ви съобщение.

# 579
Нещо грешно съм изтрила  Laughing Излезе, че се самоцитирам...

# 580
  • София
Здравейте момичета,имам питане-някой от вас бил ли е на интервю в ПИБ и знае ли какво представляват тестовете които се дават за валутни касиери? В краен случай и в друга банка ако има някъкви тестове пак ще ми е от полза.
Предварително благодаря  bouquet
Теста е за познаване на парите на  практика,  видовете и степени защити. Също и практическа работа с  приемане и даване на пари, засичане на каса, работа с клиенти. Иска се опит.

# 581
Здравейте,от много време не съм писала.Аз започнах нова работа Октомври миналата година благодарение на БТ по необявена от тях позиция първо по програма, а след това шефа ме остави и за постоянно на работа.Аз бях много доволна от БТ обаждаха ми се доста пъти и за предложения за работа и да ми напомнят да се отпиша.
Пожелавам успех на търсещите!

# 582

Simple Smile От опит знам, че по-ниска и по-малко платена работа не осигуряват повече свободно време. Дори аз си мислех, че само и единствено мениджърите (и собствениците разбира се) имат нужната свобода.
И аз съм на това мнение. В последните ми две работи е факт , че едни от най-натоварените са хората на по - ниските позиции. Вероятно за да не им бягат тези от по-високите позиции , част от техните задължения се прехвърлят точно на този , които са по-надолу в ерархията. Често се додовършва работата на примерно 5 човека , важни за фирмата с по-високи позиции (и по-високи заплати  Laughing). А иначе , наблюдавам , че от близо 2 години изискванията дори и за офис - администратор са близки до тези на мениджър .Така ,че дори и за едно от най-ниските нива в администрацията , трябва да притежаваш умения и образование като за управител.

# 583
  • UK
Всеки ден като отворя обявите и видя същите фирми и същите позиции както всеки ден, както вчера, и преди това, и преди три месеца. Вече не се е заравям да чета нищо, само прелиствам ли, прелиствам. Още три месеца да ми свърши майчинството, да знам, че няма избор вече и отивам да правя пици някъде за 500 лв. За тези 500 лв., които дават навсякъде, за всякакви позиции, предпочитам това да правя, по ще ми е приятно.  Simple Smile

Да споделя, че наскоро моя позната, която работи в офис за заплата 1000 лв. ми сподели, че във фирмата са наели ново момиче, на същата позиция, с по-малко стаж и наскоро завършила, но все пак същата работа, същите задължения и отговорности, на заплата 500 лв.  Rolling Eyes

# 584
  • Варна
Всеки ден като отворя обявите и видя същите фирми и същите позиции както всеки ден, както вчера, и преди това, и преди три месеца. Вече не се е заравям да чета нищо, само прелиствам ли, прелиствам. Още три месеца да ми свърши майчинството, да знам, че няма избор вече и отивам да правя пици някъде за 500 лв. За тези 500 лв., които дават навсякъде, за всякакви позиции, предпочитам това да правя, по ще ми е приятно.  Simple Smile

И аз се чувствам по подобен начин - с тази разлика, че при нас сега започва туристическият сезон и работа поне като продавачка мога да намеря със сигурност, но само  за няколко месеца Sad

Момичета, може ли да питам майките, които след майчинство си търсят нова работа - какво отговаряте на интервютата, когато ви питат защо искате да си смените работата?

Общи условия

Активация на акаунт