Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 578
  • 1 239
  •   1
Отговори
  • В тъмната гора.
..в последствие е дисквалифицирано, защото не се обучава по стандартния начин.

http://btvnews.bg/article/bulgaria/obshtestvo/dete-koeto-ne-hodi … html#show_results

Това е линк към видеото от предаването и статия към него.

Вие на какво мнение сте? Обобщете!

# 1
Имам мнение по въпроса, както и доводи, но ще ми е интересно първо да чуя останалите, които ще се включат  Peace

# 2
  • В тъмната гора.
Като майка на дете, което бе малтретирано и пребито от друг ученик съм на мнение, че много простотии и неприятности могат да бъдат спестени на детето, ако се обучава домашно или в клас с подбрани деца. В общите училища са се събрали от кол и въже, та даже и престъпни елементи има между тях, наркомани сред по-големите, а ние родителите всяка година гордо изпращаме децата си сред тези "хора".

# 3
Божидар Димитров казва, че общува с други деца по интернет, контактите му на живо са значително по-малко в сравнение с тези на децата, които посещават класните стаи.
Това не ми допада .Все някога детето ще порастне и ще трябва да общува с останалата част от света .
Иначе не ми се струва честно това ,че е дисквалифициран

# 4
Като майка на дете, което бе малтретирано и пребито от друг ученик съм на мнение, че много простотии и неприятности могат да бъдат спестени на детето, ако се обучава домашно или в клас с подбрани деца. В общите училища са се събрали от кол и въже, та даже и престъпни елементи има между тях, наркомани сред по-големите, а ние родителите всяка година гордо изпращаме децата си сред тези "хора".

А, какво значи подбрани или как ще ги подбират?

# 5
Въпреки всичко трябва да се ходи на училище. Вярно е, че вече в училищата има кави ли ен деца, но все пак училището дава диплома. Това дете, а и много други, които са ги давали по телевизията, как ще си намерят работа? Вече и за свинар искат диплома, дето се казва. Домашното обучение трябва да е обосновано.  newsm78 Поне аз така си мисля.

# 6
Смятам, че не всеки има възможност и капацитет да преподава на детето си. Но със сигурност има хора, които биха се справили много добре - в този смисъл не съм против домашното училище, ако на определен период от време се правят контролни тестове/изпити и се издава съответния документ.

Изобщо не симпатизирам на образователната ни система в момента, както и на атмосферата в училище. Не смятам, че тази среда е жизнено важна и необходима, но няма спор, че социалният контакт на децата не бива да бъде основно онлайн.

Прави ми впечатление, че тази форма на образование често се избира от семейства с религиозни възгледи, които не рядко са крайни. В тази част вече съм по-скоро негативно настроена, защото имам свое мнение по темата.

# 7
  • В тъмната гора.

А, какво значи подбрани или как ще ги подбират?

Чела съм тук за родителски кооперативи, в които има и начални учители. Ставаше въпрос само за начално образование. Та децата на тези родителски кооперативи бяха предложили да се обучават от родител правоспособен начален учител. Интересно хрумване.

# 8
Ами, то няма лошо, ама каква е гаранцията, че сред тези подбрани деца от кооператива, няма да има пак побойници или лоши, невъзпитани, друсащи се и т.н. деца?

# 9
Въпреки всичко трябва да се ходи на училище. Вярно е, че вече в училищата има кави ли ен деца, но все пак училището дава диплома. Това дете, а и много други, които са ги давали по телевизията, как ще си намерят работа? Вече и за свинар искат диплома, дето се казва. Домашното обучение трябва да е обосновано.  newsm78 Поне аз така си мисля.

Заради дипломата трябва всяко дете да се вкара в матрицата ли? Сериозно?
Добре, че живея в страна, в която домашното образование е разрешено.

# 10
  • София
Гаранция няма. Дори си мисля, че ще е по-трудно да се потушават конфликтите, защото родителите ще се познават и винаги "учителят" ще е в много неизгодната позиция да се чуди кого по-напред да защитава. Според мен е и вредно за детето на този правоспособен родител да е с други деца и майка му да преподава на всички.
Мишел, разбирам те, след всички неприятности, които имате. Но не се подхлъзвай по идеята за домашното или подбраните деца, защото това няма да реши проблемите. Между другото, и в университета един младеж може да има проблеми, защото и там има група, да не говорим, че тогава се намесват здраво купоните, алкохолът и момичетата.

# 11
Имайки предвид, че почти всички ценни неща съм научила сама-
въобще не се учудвам.

Моята политика е детето да не си дава зор в държавното училище,
за да му остават сили за самообучение. Аз си давах зор и бях
читанка, брат ми скатаваше, но отстрани учеше свои работи: стигна
по-далеч.

# 12
Да и аз съм против родителя да преподава на детето, когато то е в група или клас с други деца. Майка ми беше учителка и никога дори не сме били в едно училище, дори голяма част от моите учители не знаеха, че майка ми им е колега. Това е по-добре, защото се изпада обикновено в една от 2 крайности - или всички толерират детето или пък родителят и останалите учители са по-взискателни към него. При всички случаи има отношение, различно от това към останалите.

# 13
В друга държава- вече да са го привлекли, като специалист, за да им решава трудните задачи.
Тук задачата е- да му отрежат крилцата.

# 14
  • София
Глупости! Айде, не пърхай толкова по чужбинското, че и там не са цъфнали и вързали!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт