Бебето ми боледува често

• 559
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, синът ми е на 9 месеца и е боледувал общо 4 пъти, от които 3 пъти сме лежали в болница. Последното му боледуване беше в средата на декември и сега отново е с хрема. Има ли и други бебета като него? Давате ли нещо за подсилване на имунитета? Вече почвам да се отчайвам и изпитвам страх да не влезем отново в болница. Не знам вече аз ли правя нещо грешно, че боледува постоянно. Има направени 3 рентгена и е приел три курса антибиотици.

# 1
Съжалявам за преживяното до сега  !
Моя влезе на 10 м за първи път в болница и като цяло му беше първото сериозно боледуване . В момента е на 2,4 години и имаме 3 престоя в болница и 1 рентгенова снимка . Кърмих го до преди 2 месеца ,това бе помогна за имунитет изобщо. Давала съм имунобор ,но и това не помага. В момента също е болен на инхалации. Според мен не може да помогнете на детето с нищо за имунитета. Има деца,които рядко боледуват и такива като нашите,които са винаги болни . Мога само да ви посъветвам да слагате маска ако сте болна и да не позволявате контакт с болни . Често излизане на вън и вкъщи да не е прекалено горещи за да не се изнежи детето,правилно хранене.Друго не знам дали може да се направи.  За хремата с времето ще се научите да следите за признаци на разболяване. Моя започне ли да хърка на сън веднага на сутринта го почвам с капките ,защото иначе тръгва сопола. Няколко пъти до сега успявам да пресега хремата преди да се е задълбочила. Ако откриете пишете и на мен 🙂

# 2
  • София
Синът ми почти не е боледувал преди да тръгне на детска. Не съм давала никакви витамини и добавки, просто го извеждах повече на открито, независимо от сезона и избягвах да го водя в затворени помещения с много хора

# 3
Има ли по-голямо дете вкъщи?
Сигурна ли сте, че и трите пъти е бил нужен престой в болница, защото първото, което ми хрумва е да си смените педиатъра? Ако желаете опишете как протичаше боледуването и защо решиха да ви хоспитализират?

# 4
Единствено дете е. Първият път, когато влезе в болница, беше на 22 дни с пневмония, причинена от бактерия (ешерихия коли) в нослето, прихваната в родилното. Вторият път беше на 2 месеца, когато влязохме заради дехидратация, причинена от чревна инфекция, и имаше диария. Третият път влязохме заради ларингит; беше на 6 месеца. Много бързо се влоши. Вторият път, при диарията, докато започнем лечението, той за 5 часа се обезводни и се наложи да отидем до спешното и оттам директно в болницата. При ларингита педиатърката я нямаше в града и се наложи отново да отидем до спешното. Три рентгенови снимки му направиха при първото заболяване, при ларингита също, а миналия месец направихме още една, защото падна от леглото и си удари главата. При последното боледуване не беше на антибиотик, защото този, който му изписа педиатърът, му предизвика алергия и така успяхме да го излекуваме без антибиотик, за щастие.

# 5
Звучи като наистина да се е налагала хоспитализация. На 22 дни бебе е нормално да го лекуват в болница щом е с пневмония. А малките бебета бързо се обезводняват при чревни инфекции.
Не се притеснявайте, в този сезон е нормално да боледува често. Избягвайте събирания с много хора и особено с деца в яслено-градинска възраст поне до пролетта и да укрепне малко детето. Извеждайте го навън всеки ден. Ако наддава и се развива нормално за възрастта си, всичко е наред. Разбирам, че се притеснявате да не влезете пак в болница, стрес си е, но не давайте на детето излишно имуностимуланти без консултация със специалист и то на тази ранна възраст. Няма да помогнат, даже може да навредят.
Предполагам давате витамин Д и детето се храни добре? Това би било достатъчно.
Боледувания тип "хрема" не бива да ви притесняват нито изискват някакво по-специално лечение. Вече ако продължава да прави чести усложнения може да се консултирате с имунолог, но не давайте добавки на своя глава.

# 6
Единствено дете е. Първият път, когато влезе в болница, беше на 22 дни с пневмония, причинена от бактерия (ешерихия коли) в нослето, прихваната в родилното. Вторият път беше на 2 месеца, когато влязохме заради дехидратация, причинена от чревна инфекция, и имаше диария. Третият път влязохме заради ларингит; беше на 6 месеца. Много бързо се влоши. Вторият път, при диарията, докато започнем лечението, той за 5 часа се обезводни и се наложи да отидем до спешното и оттам директно в болницата. При ларингита педиатърката я нямаше в града и се наложи отново да отидем до спешното. Три рентгенови снимки му направиха при първото заболяване, при ларингита също, а миналия месец направихме още една, защото падна от леглото и си удари главата. При последното боледуване не беше на антибиотик, защото този, който му изписа педиатърът, му предизвика алергия и така успяхме да го излекуваме без антибиотик, за щастие.

Антибиотикът за какво е бил изписан последния път?

Иначе и нашият юнак беше често болен първите две години и половина. Но живеем в Германия, тук всички си водят децата болни на детска градина, площадки и т.н., та е нормално често да хваща нещо. Понеже немците имат статистика за всичко, сега погледнах и за това - средно децата боледуват 13 пъти през първите 2 години от живота си. Горе-долу пасват при нас.

Общи условия

Активация на акаунт