Кашлица след прекаран бронхит при дете

• 246
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Дъщеря ми е на 6г. През октомври 2024 се разболя - няколко дни кашлица и температура, след което и мина и продължи една кашлица, правихме снимка и се оказа лек бронхит. Лекувахме с бронхостоп и биозин по указание на личен лекар. От тогава до сега тоест вече 6ти месец детето има суха кашлица, която се проявява по различно време през деня, понякога сутрин, понякога вечер преди лягане, има дни, в които изобщо не кашля, има и такива в които като се закашля и си кашля докато не пие чай или не и дадем лъжица мед или някакъв сироп. Водихме я на пулмолог, правена и е втора рентгенова снимка - всичко чисто, 2 пъти на УНГ - няма никакъв проблем, има пуснати ПКК и алергология - отново нищо, гърлени и носни секрети - чисти. Вече не знам какво да мисля, към кой да се насочим, има ли други преживяли подобна ситуация? Да кажа, че и след по-интензивна физическа активност също почва да кашля.. какво може да е? Sad

# 1
  • София
Имала съм абсолютно същата ситуация като вас. След прекаран ларингит на дъщеря ми когато беше на 2г. започна да кашля. Кашлицата продължи буквално 6 месеца. Всичко изброено като вас направихме и нищо! Нямаше никакъв проблем за лекарите.
В край на сметка лекар ни посъветва да спрем млечните да не би там пък да има проблем. Спряхме ги и се повлия малко, но кашлицата през нощта оставаше. Накрая си организирахме екскурзия до Бургас и тя там просто спря да кашля... Дали заради въздуха дали заради нещо друго, но факт.
И до ден днешен се изумявам на цялата ситуация, но ако можете да смените обстановката - направете го. Знам, че Сандански се води добър град за деца с проблеми с бронхити.

# 2
Oт София ли сте иначе, след колко време прекарано в Бургас спря да кашля?

# 3
  • София
От София сме, да. Ами буквално на втората вечер тя вече спеше спокойно... Не казвам, че и на вашето дете ще повлияе града точно така, но вероятно е и заради въздуха. Така, че ако може да го заведете на чист въздух било то в планината или на морето - смело давайте.

Общи условия

Активация на акаунт