Отговори
# 585
  • София
Кучо и аз така ooooh! С какво се спасяваш? Аз с топли компреси и солен р-р  Mr. Green
Като стана дума за стари книги майка има една на вилата мнооого стара ,ще и кажа да я свали като ходи Heart Eyes
Нинка пробвайте с Осцилококцинум ,аз с него се дигнах след АБ ,а бях много зле с Т и гърло и на 3та ампулка край Hug
Днес е ден за мързелл Hug
Аз все да питам и  ooooh! някой хапва ли сусамов тахан, в първите теми се коментираше и аз си купих ,но доскоро като го видя и Sick .Сега не изпитвам такива чувства ама как да го ям това  newsm78 Тук го ядат с лимон и зехтин ,но не ми звучи вкусно Thinking

И аз го ядох преди да забременея. Забърквам си го в голям буркан цялата кутийка с 2-3 супени лъжици мед, после го пробвам на вкус и ако е необходимо слагам още. Не съм го яла, откакто забременях, защото и на мен ми се гадеше от него, но мисля и аз скоро да възобновя, знам че е много полезен има витамини и калций.

# 586
  • Пловдив
Kristisha виж някоя баба от старите апарати за кръвно налягане имат такива слушалки. На мен ми действа малко успокояващо - особено като се виждаме с доктора през 37 дни. А и ще чуеш, ако се завърти бебо - а аз съм и толкова слаба, че още в началото усещах аортата да ми тупти в корема.

Абе и преди от пържено ми е ставало гадно... ама аз НЕ да близна да опитам... да не би да изтърва нещо.... не че ми се яде, ама като го има на масата трябва поне да го близна...

Мая 191
- незабравяй и за тоалетната освен за спането и хапването ... този бременен бермудски триъгълник... на всеки два часа обикаляш ... май така ни подготвят за след раждането - пак режим 2 часа и повторение.  Grinning Мен това в момента ме забавлява ... все още...
harikliq_222 - аз имам зъбен камък и още преди бремеността имах проблеми с кървящи венци. Още тогава зъболекаря ми каза да се мия с Сенсодин за чувствителни зъби и си взех скъпа четка за чувствителни зъби и след няколко дни нещата се оправиха. Сега имах проблем само един път, а очаквах да имам сериозен проблем всеки ден. Не се притеснявай нормално е по време на бременност.  Просто се обади на зъбито си да ти каже подходяща паста и вземи възможно най меката четка.
new leaf  Пробвали с чаша топло прясно мляко? Някой взимат ленено семе, но аз четох, че не се препоръчва за бременни.
ku4o Това пък чудо синузита как се моля да ме избегне поне този път. Не смъркай - всичко да е навън. Вземи си сложи на главата една електрическа възглавница да те загрява (но не прекалявай, че боли глава), а в промеждутъка една вълнена боцкаща шапка, ако не ти е сериозен ще си готова за няколко дни.

# 587
Ехо как сте Simple Smile
Бебо незнам дали е срамежлив или не, но добре го огледахме докато спеше Wink
new leaf  - много неприятно това със запека Sad  мислех да ти предложа и аз топла вода с мед - това правя аз всяка сутрин от както спрях с кафето или пък прясно мляко.
Сега се чух с доки, половината резултати са ми готови - каза, че всичко е наред, само малко по - нисък гемоглобин и като отида ще ми изпиша малко желязо да пия, но ПКК е добре, Ст. урина - добре, кр. група ми каза 0 +. Общо взето каза, че всичко е наред, сега чакам следващата седмица да излезнат резултатите за БХС- то.

# 588
ей ,тази книга е супер забавна hahaha

# 589
Стехнах се лъснах се и отивам при док, ако не се върна значи са ме изяли hahaha
Аз да ви кажа нали съм с постоянен запек Embarassed едно киви на гладно и повече фибри в яденето, ама нали знаете до 2 пъти на ден и по 3 на седмица е нормално така, че без шаш Mr. Green
А стетоскопи има по 6 и 50 в аптеките.
До след някой час   Heart Eyes

# 590
Софи с мед звучи добре Laughing
Аз да се оплача уж готвя ,а подправките само половината вътре Mr. Green
Ани късмет Hug

# 591
DianaR  то и на мен сега още ми е весело и ходя нощем със затворени очи до тоалетната.... Обаче да си призная ме е страх да си помисля, какво е да ставаш нощем през 2-3 часа  smile3506   пък и ако бебо е зверче с характер.... Не ми се мисли  newsm78

# 592
Момичета, много ви благодаря!  Hug Прясно мляко не мога да пия, нещо не ми се отразява добре, друго всичко пробвам. Продължавам си с опитите и все нещо ще подейства, ако ли не всичко накуп. Аз съм така от години, но сега е още по-зле и имам чувството че половината ми контракции са от подутите черва, които дразнят всичко. Вчера така се смяхме с колежката - обяснявам аз, че нещо ми къркори и тя веднага "бебето", какво бебе бре, то е високо и силно и много, това бебе трябва да е поне Херкулес, за да предизвика подобно вълнение, толкова рано  Laughing

Anni, чакаме те Simple Smile
Pukanka_, и БХС-то ще е наред!
DianaR и аз си мислих за стетоскоп, но не знам дали ще разпозная нещо  Thinking

# 593
Здравейте, бъдещи щастливи мами Simple Smile
Казвам се Марияна от Велико Търново . Живот и здраве аз също ще съм септемврийска мама с термин 25.09.2013г. Това ми е първа бременност и ще съм много благодарна ако ме приемете в семейството на СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ МАМЧЕТА !

# 594
каза, че всичко е наред, само малко по - нисък гемоглобин и като отида ще ми изпиша малко желязо да пия

По време на бремеността е нормално хемоглобина да падне с 20 единици. Имайте го предвид, за да не ви погнат от самото начало с хаповете, без да има нужда. Моят по последни изследвания е с 2 единици надолу.

el 8004, и аз се смях с глас. hahaha Поръчах я и нямам търпение да дойде, че да се посмея още, а и да видя схемите на бебето. На таткото много ще му хареса с тази терминология. Heart Eyes

Аз си пия дажбата с водата до ранния следобяд. После само 1-2 чаши и то поне час преди да си легна. Така не ми се налага нощно време да ставам до тоалетна. Иначе ходя доста често, а като се замисля, че и по-често ще трябва...... Tired

@m_a_r_i_a_n_a@, добре дошла!

# 595

По време на бремеността е нормално хемоглобина да падне с 20 единици. Имайте го предвид, за да не ви погнат от самото начало с хаповете, без да има нужда. Моят по последни изследвания е с 2 единици надолу.

Тук не съм съгласна. Все пак да не забравяме, че накрая ни чака раждане и хич не е хубаво да се ражда с нисък хемоглобин. Първо че опасността от кръвоизливи е голяма и второ, кръвозагуба си има и да не стане като моята да се окаже човек с отсъстващ хемоглобин... Добре че докторите се забляха и не ми кръвопреливаха, че това хич не ща. После колко желязо съм пила да се оправям, но пък се стабилизира. Спомени обаче от първите дни, да не кажа седмици след раждането, нямам кой знае какви, пък сама за всичко се грижех  Mr. Green

# 596
ох незнам, каза ми ги по тела  newsm78
Каза ми гемоглобина е 117- като дойдеш ще ти изпиша малко желязо за пиеш. Ох до тогава, ще се тъпча с коприва  hahaha ще взема да стана тревопасно Wink

# 597
  • София
mariana, добре си дошла  bouquet

# 598
new leaf  мила на мен много ми помага като ям зелена салата и после  Mr. Green супер няма след час съм в ОО без болки, без нищо опитай Peace
момичета чета говорите за БСХ, на мен док ми пусна само рутинните, не знам защо не ми е пуснал и него Crossing Arms
а за ФМ ми каза че след 16 г.с. е направо   не знам Naughty
на преглед съм на 02.04 и дотогава ще изкукам  ooooh!
mariana, добре си дошла   bouquet

# 599
Показателите за хемоглобина на бременните наистина са с поне 10 пункта надолу, но въпреки това наистина не трябва да се пренебрегва. Копривата е доста по-нисък носител на желязо от други храни - най-вече червеното месо и дробове. Другото, което е много важно, е каква част от желязото се усвоява. Портокаловият сок в комбинация с храната помага за усвояването му, а млечните продукти го блокират.
Ето един списък, макар и да не е най-добрия, който мога да намеря.
http://www.bb-team.org/hrani/ingredient/iron

Общи условия

Активация на акаунт