Отговори
# 540
Добро утро и то мен Simple Smile
Докато правих сутрешната проверка на някои сайтове попаднах на ето тази статия, която се препокрива с други по темата! Но ми хареса и реших да я споделя с вас Simple Smile
Лек и успешен ден! радвайте му се макара и мрачен, защото от утре трябвало да застудява !

# 541
  • Перник
Добро утро и от мен
Таничка радвам се, че всичко е ОК дано така да е и до края Hug
Какво е станало с Юнска мама? Аз не съм влизала в тяхната тема и незнам. Ражда ли по рано?
Успе6ни прегледи на всички които са днес- да се отчетете после

Вчера ми казаха, че до 40-я ден на бебето не било хубаво дрешките като се простират навън да се събират след залез слънце. Това едно от поредните суеверия ли е? Аз за първи път го чувам. Mr. Green

# 542
Дрешките не трябвало да "приспиват" на вън. Лично аз лятото простирам и събирам, то съхне бързо. Не че има значение ако преспят навън. После обаче задължително бебешките дрешки трябва да се гладят. От обеца на ухото го казвам. Ние в нас нямаме особен навик да гладим.
Племенницата ми като се роди, никой не и е гладил дрехите. Та тази случка е от преди 14г, но и все още е актуална. Една вечер след банята това дете се скъса да реве. И реве на умряло. В ничии ръце не млъкваше. Ние бяхме една камара народ в един апартамент та ръце много. Накрая бум в спешното. Там съблекли малката и на малкото пръстче на крачето имаше блънда от ухапано. Явно през деня някаква буболечка е влязла в ританката и се е свряла там и като сме я облекли я е ухапала.
Точно поради тази причина, като се роди синът ми му гладех дрехите до към годинката някъде.  

# 543
Руми тц тц тц с тия суеверия нараво нз кой ги е мислил  Shocked

Днес съм на ЖК дано тая кукумицинка не ми обяснявам пак, че коема ми е голям щото има повечко сланинка по него.   ooooh!   Naughty

Аз също не съм влизала в юнската тема, но има едно две момичета с който се знаем от др тема, ако някой знае ник-а на мамата, може ли да сподели. Божееее дано вс при тях е наред  Praynig Praynig Praynig

# 544
  • Бургас
Добро утро и то мен Simple Smile
Докато правих сутрешната проверка на някои сайтове попаднах на ето тази статия, която се препокрива с други по темата! Но ми хареса и реших да я споделя с вас Simple Smile
Лек и успешен ден! радвайте му се макара и мрачен, защото от утре трябвало да застудява !

ами сподели я де  Mr. Green

Руми, мерси много  Hug
И да това е поредното суеверие, бях чела нещо през нощта че излизали караконджулите и да не вземели душата на детето...някви такива щуротии Simple Smile

# 545
Добро утро, тумбаци  Hug

Искам нещо да ви попитам - някой използвал ли е пелени за многократна употреба?
Случайно попаднах на такива в един сайт, но се зачудвам дали няма да ми усложнят живота и после пак да си мина на памперси.

За юнската мама май няма информация още.

Хайде, чакам да пишете

# 546
  • София
Пеперудка лек път и успех!

И аз съм гладила много, докато не почна да яде пясък от пясъчника с лопатата. До тогава му преварявах вода и го гладех. А не, водата и след това му я преварявах, казвах си като яде пясък с кучешки и котешки изпражнения поне водата да му е чиста.Мале, мале какво ни чака, сега се сещам как се лапаха камъните и стиска бе, не я отваря тая уста да взема камъка, Боже колко ми се е изправяла косата. Сега ще е пак същото.

На една от Юнките преди два дни са и изтекли водите и трябва да роди. Бебето е към 1300, но в нейната тема никой нищо не казва и не пита. Пишат си глупости.

# 547
  • Перник
Хахахаха  hahaha караконджули
Явно наистина има много. Аз доста зная от тях ама това за първи път го чух
Иначе за гладенето знам. И аз в къщи не гладя всички наши дрехи, но на детето ще гладя Peace

Леле милата- доно да е наред всичко Praynig . Учудвам се как може да има хора, които няма да се трогнат или поинтересуват от такъв случай

# 548
Картофова,недей така за достойнството,как да не те интерисува.Това е най-голямата гордост на един мъж.Радвай се,че ще е с едни гърди напред,самочувствие...а, от там и много други неща потръгват.Аз чак сега видях,че си от Пловдив.Да не си някое маме от фейса ни. и аз да не знам.

# 549
*ВЕСЕЛА* не е точно така. В деня когато момичето каза че е в болница, страшно много момичета писаха че са духом с нея и стискат палци. Няма как да се изсипат всички в МД да я видят как е  Crazy . Другото е, че не може само това да пишат, защото очевидно тя не може да им отговори. Повярвай, там такава активност не е имало в нито една тема, така че там говорят даже прекалено много ( имайки в предвид, че съм била в тази тема)

# 550
Ааа, достойнството си е важно  Mr. Green На нашия голямшко ми се видя, та съм спокойна. За сега.

Аз да се оплача: вече се побърках. От няколко дни денонощно се ровя из сайтове за колички. Вече ги сънувам. Гледам, гледам, избирам.....Една има едно ама няма друго, другата пък тежка, трета много скъпа....Психясах ! А искам от сега да си избера и като дойде време - бум, взимам я и готово. Но така се оплесках вече че..... ooooh! Ако знаех къде има голям магазин да ида поне да погледна....
Разбира се моят стиснат любим мъж-Рак иска да е евтина. Ако можело до 200 лв, щото видиш ли тяхните ще я купуват да не ги натоварим. А така ! А че нашите ще ми дадат 1000 лв за раждане? А?Тях не ги натоварваме нали????  Crossing Arms

И все пак, здраве да е . Щастлива съм че за сега съм добре, нямам контракции и се чуствам идеално. Всичко друго ще се оправи Simple Smile

Таничка, добре дошла и повече никакви болници !  Hug

Успех на всички които ще са на консултации  Praynig

Аз отивам да се ровя пак за колички.... smile3506 (моля, някой да ме спре...)

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 11:04 от blizna4e

# 551
Здравейте и от мен!
Е, сега вече по цял ден ще съм си вкъщи. Кой толко ме прокле не знам, все беше е що не си вземеш болнични?! Сутринта тръгвайки на работа изведнъж от една къща изскочи едно грамадно  куче, с лай и бясна скорост мина на няма и един метър пред мен, което естествено, че ми изкара акъла, и оттам като стъпна накриво, и познайте - нещо изпука, страшна болка в глезена, преди 2 години бях си чупила точно по същия начин, същия глезен. Оттам на доктор, ама  той не смее да рискува за снимка, и сега не знаят какво ми е. Казаха пълен покой, даже и с патерици ако имам да се движа - ама аз нямам, и с лед на крака, във вторник да ида пак, ако няма подобрение, ще ме шинират. Ужас просто.  #2gunfire

# 552
  • София
Добро утро!

И аз вчера четох там и се зачудих, някакви пелени си поръчват групово, а жената всеки момент ще роди бебе в 29 г.с., добре че поне е по-големичко 1300 и момченце, че момченцата имали повече шансове, не знам защо, на един колега му се роди дете в 30 г.с. и го бяха питали за пола познати лекари и го бяха успокоили с това, сега детенце е живо и здраво за щастие, ама не през малко перипетии преминаха...стискам палци и дано всичко е наред с малкото човече  Praynig

Танче, мери кръвното, моята лекарка каза долната да е под 100, другото не е толкова страшно, следи урината за албумин и кръвните изследвания също, захар, СУЕ и доплера е важен, намери си читав в Бургас, пък стискам палци при Марков да се види, че всичко е наред и да не се налага по-ранна среща с малкото човече, между другото сега в болницата като те гледаха с нормални размери ли върви детенцето, отг. ли си на седмиците, ако да, не се притеснявай, значи се храни въпреки лошият ти доплер, а моята лекарка каза, че е важно плацентата да изглежда добре и околоплодните води да не са малко, това са увреждания, които може да причини високото кръвно (съответно и води до лош доплер) и най-важното е да си спокойна, спокойствието е половината работа...следи си и краката, ръцете и лицето за отоци и дали не започваш да качваш рязко килограми, това също са признаци, консултирай се с лекаря си, ако забележиш такива неща, колкото по-рано се реагира, толкова по-добре, но вярвам, че няма да има нужда  Hug

Ей, Мисти, гадна работа, дано е само навехнато и да мине бързо, може би ти е по-слабо мястото и затова толкова те боли сега, ама да не е сериозно, стискам палци!

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 11:07 от iva_angel

# 553
vesi_kasis за сега само тук се подвизавам. Тук ви чета и следя, обаче с удоволствие бих се запознала с всички мами от Пловдив, аз съм нова в града и нямам много приятелки, а особенно такива, които да се вълнуват от бебешки колички и пеленки, раждания, кърмене и тем подобни. Преди време някоя мама спомена за среща в Пловдив, но незнам състоя ли се, или не. Е надявам се поне на лекциите за бременни да се срещнем, ако някой друг ще ходи разбира се.
*ВЕСЕЛА* много се смях с това за пясъка... Подготвяме се психически за какви ли не неща, но никоя не си мисли как ще реагира в такава ситуация сигурна съм... Хаха да яде пясък, аз ще изпадн
а в истерия ако го видя това

# 554
близначе добре, че ме подсети  Hug

Ахи питаше къде може да види на живо МАг Ингланд - само един магазин го предлага и това е Штъркел. Обаче в нашият последно като ходих и не видях да имат. Ако мислиш да вземаш такава това е магазина, но и да вземеш втора/трета употреба няма да сбъркаш. Количката е железна!

Общи условия

Активация на акаунт