Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 075
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • При моето слънце
За мен да започнеш на 6 месеца да захранваш, ми се струва малко ЪПсурдно. То детето само си показва кога е готово, някак си ми се струва егоистично ти да си похапваш сладко сладко, а детето да точи лиги срещу теб. Естествено, ако има някаква обремененост, ще се започне по-късно, по-бавно и по-внимателно с предлаганите храни, но иначе ....  За мен е нормално захранването да започне в началото на 5тия месец. А с какво - всеки сам решава. И при нас кашите бяха по-тачени от зеленчуковите, ако не се лъжа, аз заместих първо следобедно хранене, после обедно  Crazy

# 46
За мен да започнеш на 6 месеца да захранваш, ми се струва малко ЪПсурдно. То детето само си показва кога е готово, някак си ми се струва егоистично ти да си похапваш сладко сладко, а детето да точи лиги срещу теб. Естествено, ако има някаква обремененост, ще се започне по-късно, по-бавно и по-внимателно с предлаганите храни, но иначе ....  За мен е нормално захранването да започне в началото на 5тия месец. А с какво - всеки сам решава. И при нас кашите бяха по-тачени от зеленчуковите, ако не се лъжа, аз заместих първо следобедно хранене, после обедно  Crazy

И аз съм на същото мнение  Mr. Green Онзи ден даже ям кисела краставичка и малкия се навежда и отваря уста милия да опита  Crazy вече почти на всичко прави така  Mr. Green

А за следобеното заместване май и аз така ще направя, предвид, че сме фенове на кашите  Mr. Green Въпреки, че сега му дадох оризова и не я хареса много  Mr. Green Колям каприз ще излезе  Whistling Mr. Green

Мале, Фейт, направо ми скри шапката Joy Аз за месец съм въвела 4 зеленчука и 1 плод, ти направо си опаткала ботаниката Laughing А месото кога мислиш да въвеждаш? Аз все повече клоня да въведа първо него и после глутена, дано не сбъркам. Имам още 2 седмици да се почудя.

Ами може първо местните и после глутена ... мисля ги аз нещата вече в движение, защото едно мислих и планувах пък друго ми идва на главата с това дете  Mr. Green

Иначе ако карам с един зеленчух по 5 дена ще се захранваме до лятото само със зеленчуци  Mr. Green Ами после меса има, жълтъци, млечни  ooooh!

# 47
И аз мисля като Петьофка.
Някак крайностите ми се виждат прекалени и в двата аспекта, както за ранно, така и за късно захранване. Затова и аз си намерих средния вариант със златната среда и почнах захранването от 5тия месец. Отделно, че ми се струва абсурдно да се дава по 7-10 дена едно и също, ако няма фамилна обремененост с някакви алергии. Почнах с тиква и трябва да ви кажа, че на 7мия ден детето толкова му беше писнало, че няма накъде. То и аз да набивам толкова дни подред едно и също и ще се отвратя. Затова и там си приех средния за мен вариант 3-5 дни на нова храна според това за колко алергенна се води, по 3 дни за по-безопасните и по макс 5 за по-съмнителните.
А също и четох някакви нови тенденции за глутена, че и прекаленото късно въвеждане е също толкова лошо,, колкото ранното и май до 7мия месец трябваше да е въведен. Ми как да стане ако си почнал със зеленчуци и плодове от 6ти месец, че да може до 7ми да въведеш глутен, няма как да стане просто. Rolling Eyes
Да чукна на дърво всичко мина безпроблемно при нас и не ми се е изривала от нищо, ма то и в семейството не са известни хранителни алергии, та сметнах за излишно да се пренатягам и затормозявам, както мен, така и детето.

# 48
  • Варна
За глутена се препоръчва да се въведе най-късно до 8-ми месец, късното въвеждане след 9-10 крие рискове, поне според това, което аз съм чела. А иначе за храните - и аз вече ги давам по 3-4 дни, но се забавих в началото, защото дребният се разболя и карахме повече от 2 седмици на картоф и тиква. За писването не съм много съгласна - ами то детето е било досега само на мляко, за какво писване на 7-мия ден може да говорим Confused Не мисля, че можем да правим аналогия между току що захранено бебе и възрастен човек. Поне според мен е абсурд. Ще започне да му писва, когато опознае повече вкусове, когато разбере що е то разнообразие. Аз започнах да захранвам на 5 месеца и 24 дни, според мен е нормално. Но Бобо никога не е проявявал особен интерес към нашата храна, не е точил лиги и не ми е гледал в устата. Това не пречи да си хапва с апетит (почти) всичко, което му давам. Всъщност всичко, стига да улуча момента, когато е гладен, но не прегладнял.

# 49
Ами не знам, ама за писването съдя по моята, след седмица на тиква после дълго не искаше и да я помирише и това си личеше много ясно.

Ами по това, което чета тук пише, че повечето европейски схеми го дават началото на 7ми месец глутенчето. http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/
Гледам и Косе Босе е писала 6-8 месеца, та ако приемем усредненото значи пак приблизително 7 се получава. Понеже аз пак си карам в златната среда, 6 ми се струва рано, а 8 късно.
Не смятам, че сбърках някъде честно казано. Но то и от дете до дете има голяма разлика.
Една мама с която излизахме, беше абсолютно за късното захранване, но пък нейния син я проверга и проявяваше такъв интерес към храната и млящеше насреща и, че накрая на 7 месеца беше ял много повече неща отколкото моята, за което аз не се силих много за късно захранване, че и чесън беше опитал дори  Joy(пера зелен чесън де, че беше лято и имаше бол, а да не споменавам и какви други неща  Whistling)

# 50
  • shumen
Аз също захраних от 4 месец,но нямаме никакви проблеми.От седмица имаме вече заместено обедно хранене със зеленчуково пюре.Мисля днеска да пробвам и с месно и ще видя как ще е.За глутена и жълтъка май ще е другия месец и от 8 месеца на кухня.Тя при нас е от 6 месеца,ама аз ще чакам да направи 8 и тогава.

# 51
  • Варна
Е да, де, аз точно тази статия съм чела Simple Smile Пише не по-късно от 8-ми месец, да не се отлага за 9-10-ти. Абе ще мисля в движение.

# 52
О да в движение, и аз така карах. То детето ясно си показва за какво е готово и си личи. РАзбира се няма да ги силим и мъчим ако не искат.

# 53
  • Sydney
pospalancho мерси за новата тема  Hug

мисля, че е излишно да казвам - нито съм дочела старата, нито тази...  ooooh!

# 54
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Прибрахме се  Party, след сума разкарване по етажите на болницата докато ни изпишат  Twisted Evil
Малкия герой е толкова доволен че си е вкъщи.Само се наяде и заспа  доволно в кошарата си, вече даже 1 час спи на божествена температура от 22 градуса (от адските 30 в болницата)  Flutter и няма намерение да се събужда.

Месечко много си хубава (и буквално и аватарски  Flutter), само не разбрах на тази снимка дето сте ти, Вава и Зуза, Борето го няма, да не би той да ви снима  Laughing Laughing

Бени  Hug

И аз мисля да започвам със захранването, но ще изчакам още 10-тина дена да отшуми хубаво заболяването, да пусна едни левкоцити и ако всичко е наред се почваме, че като ме гледа да ям ябълка и едни лиги започва да точи, мирише ли му де да знам (не че ще му дам ябълка де), мисля да започнем захранване с картофено пюре или оризова каша (безмлечна) на хип, ще реша в последствие.

# 55
  • Sydney
pettesa дано повече да не се налага да ходите  Hug

# 56
  • Варна
Петеска,
добре завърнали се у дома Hug ХАхах, Борето така сладко спеше в количката, обаче имаше едно плачливо бебче в съседство, та го събуди, да може и той да се разпише Laughing

# 57
  • Варна
Пете, радвам се, че вече сте у дома. Hug

За захранването и аз давах по 3-5 дни нов зеленчук. Против съм прекалено дългото вкарване на храните както и късното. Незнам при вас как е, аз слушам и педиатърката относно захранването и кое кога да въвеждам - Така беше с Алекс и сега смятам отново да й се доверя.
Утре сме на ДК и най-вероятно тези дни ще започнем захранването.
От петък баткото е с повръщане, кашлица и температура. Днес сутринта беше добре, но се появи пък разстройство, за капак и първият МЦ дойде и екшъна е пълен.

# 58
  • Варна
Тони,
я да питам и теб, коя е педиатърката ви? Аз съм в процес на избор на нов педиатър и събирам мнения. И трябва да се обадя на нашата да запиша нов час за консултация, че последните два ги пропускаме, а хич не ми се ще Whistling

# 59
  • София
Калоян до 5,5м беше само на кърма, към момента (1г. и 4м.) все още суче. Захранвах само на обяд около половин час преди часа за хранене с по няколко лъжици от зеленчук през 3-4 дни (толкова ползвах едно бурканче, което държах в хладилника). Въведох безглутенова безмлечна каша за закуска и с нея въведох плодовете, с кашата почнах след зеленчуците. 2 месеца след старта въведох и месото, на 8м въведох и глутен, и жълтък, на година ядеше абсолютно всичко, включително и откраднат от приятелско дете шоколад, само ядки избягвам да му давам, яде от държавна кухня, от моята чиния и умре за тестянки - кашкавалка, козунак, кроасан, но това го вижда само когато следобед сме навън, не мъкна буркани с мен отдавна, лятото чак се чудя като сме по цял ден навън какво ще яде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт