55+

• 1 500
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Някой може ли да ми обясни как функционират тези оферти. А ще се радвам и на препоръки за конкретни агенции/ екскурзии?

# 1
В какъв смисъл как функционират? Нормално като всички други оферти. Всички условия си ги пише в съответната оферта, няма нищо скрито-покрито.
Програмата "Златна възраст" е създадена специално от Астрал Холидейз за хора над 55 години: http://www.zlatna.bg/
http://www.astralholidays.bg/pochivki/program/46.html
Много агенции продават офертите от програмата, ще ти излязат с търсачката.
Хора под 55 г. могат да се възползват от тези оферти срещу доп. заплащане, това също е пояснено в офертите.
Родителите на моя позната са пътували няколко пъти по тази програма, миналата година ходиха на о.Крит и в Испания, тази пролет ще ходят в Римини. Ползват агенция Солвекс, ако правилно съм запомнила. Питала съм дали са доволни, казват, че са много доволни от организацията, удобни часове на полети, хубави хотели с хубава храна и т.н. Е, щом продължават да ползват програмата, то красноречиво говори.

# 2
  • София
Това не са само програми на Астрал. Тези програми са доста разпространени в Европа и се правят за хора в напредла въсраст, обикновено са извън сезона и са на малко по-ниски цени. В България много фирми се възползват от офертите на хотелите за ранни и късни почивки, но има и много предложения, който нямат нищо общо с тази програма, но ги пускат под името 55+. За това четете добре условията и преценявайте. Може да се окажат по-неизгодни от стандартните почивки.

# 3
  • София
Благодаря ви за включването и информацията.

# 4
  • Beyond the Frontiers
И аз да се включа - не откриваме топлата вода. В Европа има цели туроператори, които само с това се занимават. Класическата програма включва - пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/, нощувки, транспорт и обикновено някакви екскурзии на място - в повечето случай на по-ниски цени - веднъж, защото са извън традиционния туристически сезон на съответната дестинация, втори път тъй като става въпрос за конкретни хотели, които се пълнят от туроператора /съответно на много ниски цени/.

# 5
  • София
И аз да се включа - не откриваме топлата вода. В Европа има цели туроператори, които само с това се занимават. Класическата програма включва - пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/, нощувки, транспорт и обикновено някакви екскурзии на място - в повечето случай на по-ниски цени - веднъж, защото са извън традиционния туристически сезон на съответната дестинация, втори път тъй като става въпрос за конкретни хотели, които се пълнят от туроператора /съответно на много ниски цени/.

Доколкото аз знам  за този вид екскурзии туроператорите биват "спонсорирани" под няккава форма от Европейския съюз. Питането ми беше породено от факта, че виждам предложения от бг агенции, които предлагат екскурзии 55+, но те се различават доста от "класическите" такива. Иска ми се да подаря на нашите екскурзия до Италия (те и двамата са 55+) и доколкото знам имат право на по 1 придружител под тази възраст, като цената за него е същата. Но се оказа, че не във всички агенции важи тази "екстра". Ще се радвам на препоръки за конкретни агенции, на лични съобщения, че да не бъде разчетено като реклама.
Благодаря

# 6
  • Beyond the Frontiers
Не съм чула да са спонсорирани - поне в БГ - иначе всички щяхме такива екскурзии да правим. Може би самите хотели взимат нещо.
Условията са различни за придружителите наистина, но това зависи от договорите с хотела.

Колкото до туроператорите - програмите се предлагат от няколко фирми, лично аз работя с Бохемия, Астрал, Алфа тур.....това са големите. Иначе Екзотик холидей, Ли тур, Профи турс също имат техни - въпросът е кога искате да пътувате, защото има много дати с изчерпани места  Peace

# 7
  • София
Не съм чула да са спонсорирани - поне в БГ - иначе всички щяхме такива екскурзии да правим. Може би самите хотели взимат нещо.
Условията са различни за придружителите наистина, но това зависи от договорите с хотела.

Колкото до туроператорите - програмите се предлагат от няколко фирми, лично аз работя с Бохемия, Астрал, Алфа тур.....това са големите. Иначе Екзотик холидей, Ли тур, Профи турс също имат техни - въпросът е кога искате да пътувате, защото има много дати с изчерпани места  Peace

Това имах предвид, че хотелите биват спосносрирани, не съм се изказала правилно Simple Smile
Иска ми се да пътуваме някъде есента. Ще проверя агенциите, които си ми посочила. Много благодаря Simple Smile

# 8
  • Русе
Искам да попитам има ли пътували с такива програми под 55.Ние със съпруга ми сме на по 40 год и имаме интерес към тях.Има ли използвали програмата, дали са добре организирани?

Общи условия

Активация на акаунт