Маги ни напусна. Благодарим на всички за съпричастността и подкрепата.

• 47 061
  • 265
  •   1
Отговори
# 105
Успешно лечение Lucie!
rosefromstars, лекар ли си, че си толкова категорична?
Относно храненето и ограничаването на някои продукти е най-добре да се съветва с онколог и диетолог.
Скрит текст:
Червеното цвекло е изключително полезно при онкологични заболявания, а сокът от моркови+цвекло се препоръчва между храненията по време на химио и лъчетерапия (аз добавям сок от ябълка и магданоз).
 Забранени са витамини В, А. От храните - абсолютно са забранени бяло брашно, захар (дори мед, може по 1 лъжичка дневно), млечни продукти (в много ограничено количество кисело мляко). Хляб - само пълнозърнест (микс поне от 5-6 зърна), ядки - кайсиеви и орехови, плодове - по-кисели, основно цитрусови + червена боровинка, зеленчуци - кръстоцветни, боб, леща, месо - пилешко, риба и т.н. Джинджифил и куркама са подправките, които ползвам в големи количества. Малко необичайно, но се свиква

# 106
  • София
Страхотно! Чакаме добри новини Simple Smile

# 107
Хей, момичета, по-спокойно.  Hug Знам, че всяка от вас иска да помогне, колкото може повече. Безкрайно уважавам това ваше желание и ви благодаря. Но нека да не се стига до спорове. Маги има огромен списък какво може, какво трябва и какво не трябва да яде. Тя го спазва, но й е малко трудно да се храни поради гаденето и болките в резултат на ХТ. Сега всички я убеждаваме, че трябва да се храни на всяка цена. Тя знае с какво. Има мъничък напредък от вчера. Успява да похапне, без да й стане лошо. Надяваме се, че нещата постепенно ще стават все по-добри. Сега има дати и за третия курс ХТ, а после - Плевен.  Praynig

Още веднъж много благодаря на всички вас тук. Знам, че всички чакате добри новини за Маги. Ние - също. Ще ви държим в течение, тя също ще пише, когато може. Всички се надяваме, че с вашата подкрепа и с уменията на лекарите, с Божията помощ и с малко късмет, Маги ще оздравее и ще може спокойно и щастливо да отгледа децата си.
Praynig

# 108
Отдавна не съм влизала в темата  Embarassed Но след втория курс по ХТ,бях доста зле.По принцип съм с високо кръвно и за това си пия редовно хапове изписани от кардиолог.Напоследък обаче кръвното ми е мн ниско,с близки граници.И след втория курс,5 дена бях като парцал-нищо не можех да хапна или пийна.Самата мисъл за храна ме караше да повръщам,беше някакъв ад.Не можех да ставам сама от леглото,трудно се движех,защото ми се виеше свят.С Божията помощ,както и след думите на мъжа ми,че не бива да се предавам и то при положение,че толкова много хора ми помагат и се молят за мен,успях да събера сили.Започнах да се храня,да пия течности.Дори съм качила три кг.Последните ми кръвни изследвания/за тези,които не знаят преди всяко вливане ми правят задължително кръвни изследвания/ се оказаха почти перфектни.Имах един чернодробен показател,който беше завишен,както и един показател свързан с панкреаса.Сега са спаднали и то доста,което направо ме накара да полетя.Скоро ще мога да проследя и как се движат туморните маркери.Четвъртият курс ХТ приключва на 14 май и тогава идва ред на Плевен.А за мен това е надеждата,това е спасението.Имам чувството,че след Плевен ще мога да дишам по-спокойно и всичко ще си дойде на мястото.
 Hug на всички ви.

# 109
  • София
Отдавна не съм влизала в темата  Embarassed Но след втория курс по ХТ,бях доста зле.По принцип съм с високо кръвно и за това си пия редовно хапове изписани от кардиолог.Напоследък обаче кръвното ми е мн ниско,с близки граници.И след втория курс,5 дена бях като парцал-нищо не можех да хапна или пийна.Самата мисъл за храна ме караше да повръщам,беше някакъв ад.Не можех да ставам сама от леглото,трудно се движех,защото ми се виеше свят.С Божията помощ,както и след думите на мъжа ми,че не бива да се предавам и то при положение,че толкова много хора ми помагат и се молят за мен,успях да събера сили.Започнах да се храня,да пия течности.Дори съм качила три кг.Последните ми кръвни изследвания/за тези,които не знаят преди всяко вливане ми правят задължително кръвни изследвания/ се оказаха почти перфектни.Имах един чернодробен показател,който беше завишен,както и един показател свързан с панкреаса.Сега са спаднали и то доста,което направо ме накара да полетя.Скоро ще мога да проследя и как се движат туморните маркери.Четвъртият курс ХТ приключва на 14 май и тогава идва ред на Плевен.А за мен това е надеждата,това е спасението.Имам чувството,че след Плевен ще мога да дишам по-спокойно и всичко ще си дойде на мястото.
 Hug на всички ви.

Хубави новини Simple Smile Стискам палци и да пишеш пак  bouquet

# 110
  • Варна
Всичко ще бъде наред, Lucia. Ще се справиш.

# 111
  • Пловдив
 Hug на всички ви.

Люси знаеш ,че сме с теб и вярваме в теб, и че толкова хора се молят за теб!
Радвам се много за  състоянието ти и се моля от все сърце още по хубави новини да ни споделиш след лечението.
 Hug Hug Hug

# 112
  • Варна
Маги, само такива добри новини да четем от теб! Прегръщам те и се моля за теб!  Hug

# 113
  • Варна
Маги, НЯМА да се предаваш, момиче. Длъжна си да се бориш заради себе си, заради децата си, заради мъжа си. Радвам се, че си по-добре, стискам палци да успееш да се пребориш. Надявам се и вярвам.  Praynig

# 114
Първо ще започна с това:Честита Цветница на всички!Ако сред списващите тук има именици-Да са живи и здрави,и с гордост да си носят красивите имена!
И малко хубави новини на този хубав празник.На 31.05 пътувам за Плевен,за втория важен преглед.После/по думите на лекаря с когото говорих/ на 4.06 влизам в клиниката да ми отстранят тумора.След това ще остана 4 дена под наблюдение и обратно в къщи.След процедурата отново ХТ.
Така че,ако не забравите на 31.05 и най-вече на 04.06,стиснете здраво всички палци и кажете всички молитви,които знаете.
Бог с вас,да ви пази живи и здрави,вас и семействата и приятелите ви!

# 115
  • Сливен
Така че,ако не забравите на 31.05 и най-вече на 04.06,стиснете здраво всички палци и кажете всички молитви,които знаете.
fingerscrossed
Бог да е с теб!
кураж и сила да преборите това изпитание

# 116
  • София
Първо ще започна с това:Честита Цветница на всички!Ако сред списващите тук има именици-Да са живи и здрави,и с гордост да си носят красивите имена!
И малко хубави новини на този хубав празник.На 31.05 пътувам за Плевен,за втория важен преглед.После/по думите на лекаря с когото говорих/ на 4.06 влизам в клиниката да ми отстранят тумора.След това ще остана 4 дена под наблюдение и обратно в къщи.След процедурата отново ХТ.
Стискам палци през цялото време. Ще се моля и пращам положителна енергия за процедурите  Hug

# 117
Дано Господ бъде с теб и близките ти през цялото време !
Успех !!!

# 118
  • SHOOT ME 10 $
lucia, аз също преживях подобна операция ,лекарите във ВМА ми казаха,че успшния край на операцията на 50 процента се дължи на силния дух и мобилизация на организма. Трябва да повярваш, силно да си убедена в успешния край.И ще се получи!
С теб сме! Силно те прегръщам!  Hug

# 119
  • София
Маги, не се отказвай! Ние сме с теб! Бъди силна и вярвай!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт