А ти да не се ядосваш и да нацелиш точния баланс.

Неви, дано намериш там спокойствието, което търсиш!

Дося беше блаженство и вкъщи - аз с биричка на дивана (е, след дълга разходка с Диди, готвене, простиране, сгъване на пералня, чистене на под), Диди си игра кротко в светлината от френския прозорец (през който, между другото, от легнало положение на дивана виждам голяма част от Витоша и прекрасното пролетно небе
). Подът е чист, сравнително подредено е (типична Дева съм, дори и небрежно с бира в ръка), та успях да се насладя на момента. Е, сега ме чака един тон работа, но какво от това. Пролет е. 
Ако трябва съдете се! 

Само повтаря,че не и се спи ами и се играело.Снощи легнахме в 10 пак,ми стана пак 12

Сутрин за ясла става в 7:30, а ако не е на ясла - между 8 и 8:30. Понякога се опитвам да я натисна поне сутрин да поспива повече, но безуспешно. А, да - за да заспи все пак в 23-23:30 вечерта, е с пижама, на тъмно или с лека светлина (от лаптопа
), подредена в леглото още в 21:30. 

А сестра ми беше същата като Диди - вечер не иска да спи, едвам я тръшкахме (предимно аз
) към 22:30-23:00 часа. Ник'ъв проблем обаче да изкара до след полунощ, нали, ако се налага.
В един период през пубертета нещата се обърнаха и 14-15 часа сън на вечер не ѝ се струваха достатъчни. Случвало се е (и то неведнъж) да се прибере по обед от даскало, да легне за дрямка и да се събуди на следващия ден.

Аз се готвя още и за много безсъние, оглупяване, неадекватност, чувства на безсилие, житейска ирония, представена ми нагледно, екзистенциални мисли от сорта на ко-прая-тука-а-не-зема-да-се-фърля, ма шса пробвам. Когато ми дойде времето, де.