Хаваи - Оаху

• 3 164
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Другият месец ще пътуваме за остров Оаху. Горе долу имам представа какво искаме да посетим, но ще се радвам да споделите, ако сте почивали в Хонолулу и какво ви направи впечатление.
Освен плажовете и Пърл Харбър какво друго ви се стори интересно? Къде се хранехте, без да излезе много скъпо? В повечето туристически справочници има доста информация за разни дворци, паметници и музеи, но не знам дали си заслужават. Все пак на Хаваи хората ходят, за да се наслаждават на прекрасните плажове и на слънцето, а не на музеите.

Благодаря!   bouquet

# 1
Аз съм била в Хонолулу за 9 дена. Страхотно е там, със сигурност ще ти хареса. Има много молове, плажът е хубав. Относно хапването - често посещавахме Макдоналдс, KFC и други такива подобни вериги за бързо хранене, хранителните магазини не са скъпи. Музеи не сме посещавали, бяхме в: http://www.sealifeparkhawaii.com/ среща с делфините, беше интересно преживяване  Има много атракции, дето се предлагат намясто. Също и кола под наем може да се вземе да се обиколят и други плажове и места. Много е красиво в Хонолулу, ние доста обикаляхме и пеша, почти всеки ден на плаж, слънцето е доста силно (бяхме октомври).

# 2
Благодаря за отговора, Charolotte. Вие ходихте ли до Даймънд Хед и Пърл харбър? Дали може да се отиде до там с автобус? Планираме да наемем кола за 2 дена и да обиколим целият остров и по-далечните плажове, но за тези две места си мисля, че може и да отидем с автобуса. 

# 3
  • Vienna
Еолани, ние често ходим на Хавайскит острови най - много в Оаху там имаме Тайм шер в Мериот. Музей не съм посещавала, дори не ми е хрумвало  там Blush само плаж, обиколки и шопинг, въобще не си взимай дрехи, там са най страхотните аутлети, истински с - 70% и 80%. Островът е прекрасен, мен лично плажа на Хонулулу хич не ми харесва, там се мъкнат всички бездомници, местните не се къпят там. Вземете кола поне за 3 дни и обиколете, острова е голям и има какво да се види, а плажовете кой от кой по хубав. Провери цените за паркинг в хотела ви. Мериот и Хаят са по 25-30 долара на ден. На улицата е невъзможно да паркираш за дълго, скъпо е и местата са ограничени. Но на всеки мол можеш да стоиш часове на ред. Къде ви е хотела и за колко дни сте? Били сме на плантацията Доле няколко пъти, мн забавно. Храната е скъпа в ресторантите, но вечеря във въртящата кула е задължителна. Има мн магазини като севън илевън които предлагат топла храна, повечето японска, но все ще си намериш нещо. А Макдоналдс и Пица хът са ме спасявали по цял свят  Mr. Green

# 4
Patenze25, мерси за отговора.
Аз малко бях поизоставила проучването, но края на април наближава и трябва да се заема сериозно отново.
1 седмица ще сме там, искаме да наемем кола само за 2 или 3 дена. До по-близките забележителности планирам да се придвижваме с автобус. Шопинг не мислехме да правим, но ако са такива намаленията, може и да се възползваме.
Каква е тази въртяща кула? Това ресторант ли е?

# 5
Освен плажовете и Пърл Харбър какво друго ви се стори интересно?

Това място е страхотно http://www.polynesia.com.  Вземат те с автобус от хотела, цял ден сте там - запознават ви с бита и местната култура на цяла Полинезия, има организира обяд с програма и представление на живо вечерта. На влизане ви дават лей /популярния цветен наниз/ от изкуствени цветя, който си прибират по-късно, а вечерта когато захладнее подаряват на всеки и истински с плумерии. Освен този център има много възможности за гмуркане и полет с хеликоптер.

Общи условия

Активация на акаунт