Мами от Пловдив с термин август, септември, октомври 2013г.

• 27 134
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Да, нормално е. При мен вече е доста често явление. Някъде от средата на осми месец почнаха да ми се появяват такива буци, аз мисля, че вече му стана тясно на бебчо. При мен даже, когато се появи подутина почват да ми бучат ушите, явно нещо ми притиска и ми е адски некомфортно, също и кръста и ниско долу ме позаболява, но примерно целия ми корем не се стяга, което е контракция. И аз така се успокоявам, казали са ми, че когато имаш контракции цялата матка се втвърдява като камък и щом при мен си е само буца не е контракция.

# 571
  • Пловдив
Chervenata_6ap4ica, честито! Много да се обичате и дълги години да живеете в хармония и разбирателство.
Jivodara, и аз мисля че е нормално. Тясно им е вече на бебчовците и е болезнено като мърдат. Може и да се е обръщало нанякъде. Ако те притеснява много, питай все пак АГ.

# 572
Ами не ми се иска да звъня като някоя малоумна за най-малкото, а това са просто движения Simple Smile вероятно наистина вече й е доста тясно на бебка и затова така се получава... Simple Smile ако забележа нещо по-странно ще й се обаждам на лекарката, но за сега само при това не мисля Simple Smile а и миналата седмица бях на лекар, попитах я за буците които се появяват около пъпа ми от време на време и тя каза, че е нормално, понеже бебето мърда, вероятно било гръбчето Simple Smile а за местене...едва ли...тясно й е вече, няма на къде да се мести и да се обръща....тя си е с главата на долу от 5 месец Simple Smile

# 573
Благодаря ви за бързите отговори момичета Simple Smile   bouquet

# 574
Chervenata_6ap4ica честито, желая ви много щастие и любов, а след 3 м. и сладко бебе.

# 575
  • пловдив
Здравейте майчета!!!  bouquetКак сте днес?Аз съм една сънена-от няколко дни съм така а не спя много,но явно е от магнерота дето го пия.Страничен ефект.Бях на ЖК -всичко с бебо е наред,добре е !!! Grinning Трябва само да се ражда LaughingАма май ще си почакам още!!Като гледам какви жеги идват....Нещо не сте активни тук...Тежът ви коремите ли.Моя...МНОГОООООО!!!!!Вечер място немога да си намеря като легна.Не,че и много спя де!!!!Както се шегувам с моето безсъние -бебчо ме подготвя от сега.А сега и с това лежане -изобщо няма заспиване.Преди поне се поуморявах .Не че заспивах лесно пак де но ....Така без да правя нищо направо полудявам.И искам вече да си гушкам бебетоооо.Оффффф,верно сигурно изперквам.От жегите ли ,от хормони ли... Thinking Thinking Thinking ThinkingУспокоявам се че има още малко.Макар чес моякъсмет мога да си откарам и до 22 август.А и свекървата вчера меуспокой че е преносила мъва ми 10 дена... #CrazyТака че ще си седя на сянка ,ще си лежа и ще си чакам аз....А трябва само багажа да си стегна-за болницата... Laughing

# 576
radi, от Магнерота не можеш да получиш сънливост като страничен ефект, по-скоро от тежестта и самата бременност. Като гледам, още малко ти остава, макар че накрая сигурно е най-тегаво. Rolling Eyes

# 577
Здравейте и от мен...как сте?
Аз се спрях на доц. Малинова за раждането...какво ще кажете за нея?
Вчера говорихме по телефона, знам че е още рано, но искам всичко да ми е наредено от сега и да си знам кое как и така...та при разговора малко се стреснах, тя е фенка на нормалното раждане май май...всъщност и преди съм го чувала, но вчера се убедих.
На мен цял живот ми насаждат в главицата, че като дойде момента раждането задължително трябва да е секцио заради луксацията ми, а тя вчера ме пита правена ли ми е операция за тази луксация и аз казах не, при което тя ми каза, че не се налагало секцио щом нямам операция...
После говорихме, че съм с прекалено тесен таз, а тя ме пита от къде съм била сигурна...а настоящата ми лекарка ми го е казвала, че няма как да родя нормално не само заради луксацията а и поради тесния ми таз...щото съм си мъник...
Сега оставихме за 20,08 да се видим лично с Малинова, тъй като преди това ще е извън БГ и няма да може, а и аз от 14.08 излизам в този 45 дневен болничен по майчинство дето е...
Днес все още съм стресирана и не знам какво да мисля и какво да правя...толкова ме е страх от нормално раждане, че с думи не мога да ви опиша...и не от болката, която ще изпитам, а от това да не се обърка нещо и после да не мога да си гледам детето на крака....
Другия вариант ако Малинова продължи да настоява е да избирам друг лекар за секциото, но от друга страна и за упойката се притеснявам...пълна ли да е, не ли...
След няколко дни пак съм при Боргоджийска и тогава ще й кажа какво ми е казала Малинова и да видим какво ще каже, предполагам ще й се обади...дано се разберат...щото аз лично влагам много големи надежди именно за доцентката....

# 578
  • пловдив

Jivodara извинявай ако е неудобно но за каква луксация става въпрос? newsm78 И къде мислиш да раждаш,защото моя приятелка незная поради какви причини искаше и тя секцио и всички доктори и отказваха и накрая отиде при Пелев май беше,завеждащия на Окръвна и стана-секцио роди.Аз лично немога да търпя на болка ,но предпочитам нормално раждане защото пък изпитвам ужас от мисълта че ще ме бодът,режат и т.н....Това ми е фобия....Мен една инжекция ми слагат с 300 зора и ми става лошо....

# 579
Jivodara, не се шашкай  Wink  Имай предвид, че си се спряла на един от най-добрите доктори.  Като се видите, тя ще прецени кое ще е най-добре за теб и бебето и не смятам, че би те подложила на риск, ако такъв съществува.  Така че пак може да си секцио. Просто във ВМИ го правят, ако наистина е наложително. Иначе те разбирам как се чувстваш, защото аз също през цялото време си мислех, че заради моето късогледство ще съм секцио, но скоро  ми казаха,  че мога да раждам нормално и сега се настройвам психически.

# 580
Jivodara, не се притеснявай, докторите ще преценят кое е най-добре за теб. Все пак, ако много държиш на секцио можеш да се договориш с някой друг лекар, но се плаща. За д-р Пелев съм чувала добри отзиви, ако трябваше да раждам в окръжна бих се обърна към него.

# 581
Благодаря ви момичета за отговорите и най-вече за подкрепата   bouquet  bouquet  bouquet

Става дума за двустранна луксация на тазобедрените стави,понеже съм родена седалищно, но не са ми я открили ведна.... открили са ми я когато съм била на 2г, лежала съм в болница цели 9 месеца в гипсови панталонки, но нещо не се е получило и още си я имам....

Моята докторка сега, която ми следи бременността от самото начало ми каза, че дори да не е луксацията аз съм с прекалено тесен таз и няма как да родя нормално...за ортопедите не се притеснявам вече толкова, подразбрах, че ми трябва само една бележка от такъв, за да потвърди, че трябва да родя секцио, сега проблема е че нямам снимки тук.... а в момента не могат да ме снимат...което е кофти...но ще го измисля и това, ако трябва баща ми ще идва да ми донесе...

# 582
  • пловдив
 newsm32 newsm32 newsm32 Добро утро Мами и Бъдещи такива-като мен!!!  bouquet  bouquet  bouquet smile3511ИСКАМ ВЕЧЕ ДА РАЖДАМММММММ smile3511Лелееее полудявам вече,честно ви казвам.Вчера цял ден сама и цяла нощ-мъжо беше нощна Sad Станах рано и понеже вече една седмица нищо не правя заради контракцийте -само лежа и ям!!!Та вчера ме беше обзело някакво такова чувство че ще раждам-не че всяка сутрин не си го мисля Grinning-и рано станах в 6 часа  #Crazy оправих,пак едно чистене спретнах.Не че има какво ,но аз си намирам. LaughingПуснах 3 перални-не че имаше толкова дрехи  Laughing,направих и малко зимнина да ви кажа......сготвих,макар че можеше и днес и така...в 12 часа на обяд вече нямаше кво да правя  newsm78.Ама ми беШе едно превъзбудено-незнам защо.После гледах един тъжен филм и плаках като някое бебе!!!!Тези хормони.......Вече сама немога да се търпя-тази смяна на настроения направо ме побърква мен,незнам тези покрай мен как са... newsm78Но ме търпят  Rolling EyesА,забравих-вчера си приготвих и нещата за болницата...!Един сак и една раничка-ако нещо съм забравила-ще ми го донесат!!!Тази сутрин мъжа ми си идва и ги гледа и ми вика че много съм бързала.Лелеее като му се развиках че на него му е много лесно отстрани да гледа големия ми корем,и накрая му заявих,че явно не го чака това бебе с желание иначе нямаше да ми говори така и му казах даже че май му е все едно.ХОРМОНИ!!!!Разплаках се ,защото не го мисля наистина-знам колко го иска и колко го обича и че си го чака и той но иска вичко да е наред.Така тръгна за другата работа-аз ревяща а той очевидно натъжен от думите ми  Cry Cry CryДовечера трябва да му се извиня,защото беше много глупаво от моя страна.....Сега се чувствам още по-зле и днес денят ми явно ще е такъв!!!!А на вас лек и спорен ви желая!!!! Hug

# 583
Здравейте момичета....
Как сте днес?
radi1982 не се шашкай така Simple Smile спокойно, всичко е наред Simple Smile още малко ти остава и бебето ще е в ръцете ти Simple Smile

Аз имам едно питане...понеже ние живеем с на мъжо майка му и баба му, та днес баба му от сутринта ме е подхванала за кръщенето. Аз не съм кръстена на времето, нашите вероятно така са си решили и нито аз нито сестра ми сме кръстени. Та тя сега чела еди къде си, че за да се кръстело детето трябвало и двамата родители да са кръстени в църква иначе не можело. За да й видя реакцията и казах, че аз няма да се кръстя. И разбира се насреща ми едно зъбене, едно чудо...чак обяви баща ми за комунист, а той човечеца няма нищо общо с това Simple Smile

Аз си млъкнах де и казах, че няма да се занимавам, но пък с мъжо сега взехме да обсъждаме точно това...та опитах да намеря нещо из нета, но или сега не ми се търси чак толкова или не знам...не успях.
Искам да попитам нужно ли е и двамата родители да са кръстени или не?

# 584
Здравейте, колеги Simple Smile!
Ради, дръж се, малко остана!
Живодара, аз мисля,че е важно само кръстникът на детенцето да е кръстен, иначе няма проблем за родителите да не са кръстени. Можеш да прочетеш малко повече по-долу:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201984.0

Общи условия

Активация на акаунт