В момента чета...17

• 38 571
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Много се забавлявам с Набоков и неговата описателност.
В продължение на две страници описва един нищо и никакъв молив, чак до дълбините на същността му стигна, разчлени го на съставни части и после го заряза като барано яйце.
Също ми е много забавна иронията, с която описва героите си. Така, както Хумберт в Лолита ми ставаше симпатичен в извратеността си, сега Хю в неговата целомъдреност ми е адски противно смешен, както и всички останали всъщност- хем са ми безразлични, хем смешни, хем неприятни.
Но ми е приятно да чета книгата Laughing

# 196
  • Ямбол
Лиляна, аз бях питала преди време за тази книга, но се въздържах от покупка, защото едно от момичетата каза, че не й е допаднала особено. Обаче сега си мисля, че скандинавските автори пишат особени трилъри и не на всеки се харесват, та ще се радвам да драснеш два реда после.
...
Прочетох я "Ледената принцеса" на Камила Лекберг. На мен ми хареса много. Криминална е, има издирване на убиец и напрежение покрай това. Но заедно с криминалната нишка вървят и много други - семейни истории, разни случки зловещи от детството на героите, малко любов. Просто всичко каквото очаквам от този жанр. С удоволствие бих чела и други нейни книги.

# 197
  • София
Ха, Лиляна, бях се сетила за теб днес  Grinning! Четох тази статия http://www.edna.bg/svobodno-vreme/knigi/kak-da-nasyrchite-podras … da-chetat-4629677 и в нея е отбелязан един роман на Хенинг Манкел, който не е криминален, а по-скоро насочен към тийнейджърите.
Пък за Хенинг Манкел май основно от теб съм чела отзиви и на миналия панаир си купих една от книгите му.
Благодаря ти много за отзива за Камила Лекберг, ще я слагам в уиш-листата, често харесваме еднакви неща  Peace.

# 198
  • Чукарландия
Започвам:

Това е първа среща с Харуки Мураками, дано ми хареса. Peace

# 199
 offtopic BBeLLa , коя е мадамата от аватара ти? Много красотна:)
Аз преполових "На изток от рая" - притеглила ме е толкова, че препускам яко по нощите... Особена е малко, но е от книгите, в които заживяваш. През деня си мисля за нея като "какво ли ще ми се случи в/с нея довечера"Wink

# 200
  • Чукарландия
offtopic BBeLLa , коя е мадамата от аватара ти? Много красотна:)

Скрит текст:
Tyra Banks Peace

# 201
Снощи приключих с Емир Кустурица. Радвам се, че прочетох мислите на Емир за живота, майката, бащата и смъртта. Освен филмите му и тук-там информация за него, с друго не го свързвах. А той се оказа вплетен в съдбите на толкова хора - Иво Андрич, Джони Деп, Фелини ... Такъв го видях, истински балканец и световен великан! Simple Smile

# 202
  • Ямбол

Тази започнах. Надявам се да не е много тежка.

# 203
  • София

На мен много ми хареса. Изключително увлекателна, добре изградени образи. Не бих казала, че е много тежка.
По стил на писане малко ми прилича на "Името"( Джумпа Лахири) - която също мога да препоръчам.

# 204

Не е. Даже според мен доста захаросана е като цяло и изобщо начинът, по който се говори за доста сериозни проблеми, с които се сблъскват хората, не ми допадна.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 11:32 от Анонимен

# 205
  • Ямбол
Е, нямаше нужда да ми казваш как е завършила.

# 206
  • Плевен
Започвам:

Това е първа среща с Харуки Мураками, дано ми хареса. Peace

И на мен това ми беше първата негова книга, която съм прочела. Хареса ми много. Стана ми от любимите автори.

# 207
Е, нямаше нужда да ми казваш как е завършила.
Офф, Лилияна, хем искаш да знаеж тежка ли е, хем не съвсем. Ами малко бозичка е книгата. А краят не съм го разказала, само си казвам мнението на мен как ми се е сторил. На теб може да ти се види пък тежък, не знам...

# 208
  • Ямбол
Не съм искала да зная дали е тежка, най-малкото края съм искала да разбера, след като съм споделила, че се надявам да не е тежка, защото в първите страници има доста мъка. "Захаросано" говори много.
Намали ми удоволствието от книгата наполовина, но ще я дочета.
Ще знам занапред да прескачам постовете ти в книжните теми.

# 209
М да, виж хич не се замислих какво е искала да каже авторката Лиляна с постинга си. Наистина най-добре не ме чети. А аз специално заради теб ще  пускам постингите си в скрит текст.
Сега цяла нощ няма да мога да спя, че съм ти намалила удоволствието наполовина. Rolling Eyes

Аз започвам

Общи условия

Активация на акаунт