Често главоболие

• 5 807
  • 17
  •   1
Отговори
момичета имам следния проблем много начесто ме боли главата и то или от лявата страна или от дясната чак от болки почва да ми се повръща аналгина спря да ми действа дайте някакъв съвет или ако някой има същия проблем. правила съм си преглед на очите няма ми нищо

# 1
Кръвното и очното налягане са първа грижа, а оттам нататък.......

Можете да опитате с неолексан. Ако е мигрена, той действа добре. Но, ако не е не зная.

Мигрената по принцип е съпроводена от повръщане. Имаме такъв семеен проблем.

# 2
Кръвното и очното налягане са първа грижа, а оттам нататък.......

Можете да опитате с неолексан. Ако е мигрена, той действа добре. Но, ако не е не зная.
и крадиограма съм си правила всичко е ок

# 3
Така както го описваш, на мигрена ми прилича, тъй като при мигрената болката най-често е само в едната половина на главата. А по време на главоболието усещаш ли да те дразни светлината или шума?
Аз често съм с мигрена и силните шумове и силната светлина ме убиват, слава Богу засега се справям с болкоуспокяващи - аналгин, ибупрофен, а веднага след болкоуспокояващото заспивам. Сънят облекчава мигренозните пристъпи.

# 4
Така както го описваш, на мигрена ми прилича, тъй като при мигрената болката най-често е само в едната половина на главата. А по време на главоболието усещаш ли да те дразни светлината или шума?
Аз често съм с мигрена и силните шумове и силната светлина ме убиват, слава Богу засега се справям с болкоуспокяващи - аналгин, ибупрофен, а веднага след болкоуспокояващото заспивам. Сънят облекчава мигренозните пристъпи.

не не ме дразнят но когато ме заболи силно главата просто единственото ми спасение е съня

# 5

не не ме дразнят но когато ме заболи силно главата просто единственото ми спасение е съня
и какви изследвания се правят за да се разбере дали е мигрена или не са нужни

# 6
Отиди на невролог.Проблемът може да идва от врата,както беше при мен.Той също ще прецени дали е мигрена или нещо друго.Тук можем само да гадаем,а проблема ти да се задълбочи.

# 7
Отиди на невролог.Проблемът може да идва от врата,както беше при мен.Той също ще прецени дали е мигрена или нещо друго.Тук можем само да гадаем,а проблема ти да се задълбочи.
във врата ли? мен много начесто почна да ме боли

# 8
Мен ме болеше глава почти всекидневно от поне 30 години насам.
Било от очите, било от пубертета, било от шипове във врата, било мигрена, било от нерви, било от .....и те не знаят от какво.Всеки ден или се събуждах с главоболие, или до час ме "удряше" главата.
И ми се гадеше, и съм повръщала, и.....опитала съм всичко.

Преди година спрях да ям месо.
И главоболието спря.Изчезна, няма го.
Сега ме заболява глава 1-2 пъти месечно, около цикъла.Най-вероятно от хормоните.И дори не се налага всеки път да пия хапче....

# 9
Краси, мога да кажа блазе ти!

И аз не консумирам месо, но главата ме побърква почти всеки ден и съм постоянно на аулин! Било тензионно главоболие........Експерименти с най-различни лекарства от невролози и от личната и резултат никакъв........Поне съм наясно, че не е от кръвното и от очното. И при мен е повече от 30г. Доста години аналгинът ми действаше добре, но от няколко години-не. Само аулин, а понякога и той-не.

Моята половинка пък има мигрена и неолексанът действа добре. Но няма главоболие всеки ден, а веднъж на месец или на два месеца. Понякога е придружено от повръщане.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 01:14 от vl

# 10
Аз също не мисля,че яденето на месо е проблема - съпругът ми яде месо по 3 пъти на ден,но никога не го боли глава.Женени сме от 8г. и през това време е пил 2 аулина за зъбобол.

# 11
Идеята на поста ми е, че е напълно възможно организмът й да реагира на определена храна.
При мен е месото, позната я боли глава винаги, когато хапне шоколад....
Т.е., може да няма никакви физиологични причини.

# 12
Да,прави си.Всеки го е боли глава от нещо и причините са различни,затова авторката трябва да отиде на лекар,за да разбере причината за нейното главоболие.

# 13
.......................затова авторката трябва да отиде на лекар,за да разбере причината за нейното главоболие.
Което може изобщо да не стане.
Назад написах "диагнозите", които на мен ми бяха поставяни през годините.
А нито един лекар не свърза главоболието с начина на хранене.
Дано тя има повече късмет с докторите.

# 14
благодаря ви са съветите другата седмица ще ходя на лекар та да видим какво ще стане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт