Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 67

• 29 157
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Дидко, Благодаря! newsm51  love001 newsm51

# 511
Диди  newsm51 newsm51 newsm51
Госпожата  Heart Eyes нали и аз това казвам, да почакаме да видим какво са намислили двете дами, а това дето си пишем какво ще стане според нас, са си нашите желания и се надяваме да не грешим.
Да, не им се получават нещата наистина, все нещо се случва. Но последният епизод не е случаен, не напразно дадоха, че дори Сами прие техните чувства, самият Гюней говори за любовта им с тъга, но не с гняв, дори Гюлтен вече не се противопоставя както в началото...Не мисля, че е случайно сдобряването на Кузей и с Шереф. Ти си гневна на Кузей, заради отношението му към комисаря, но аз напълно го разбирам...Шереф знаеше, че Кузей има Демет за сестра, беше се заклел пред Али да я пази и да се грижи за нея, защо не опита да говори с Кузей по-рано, да му обясни ситуацията? Тогава може би Кузей нямаше да го възприеме като предателство...Много ме натъжиха думите му, когато пиеха с Шереф в механата - никой не може да заеме мястото на Али, исках да можеше той да седи сега пред мен...Кузей няма така лесно да прежали любимия си приятел, за разлика от Демет. Съгласете се, че тя доста бързо забрави Али и се влюби в Шереф. Явно не го е обичала толкова силно newsm78 Естествено, че няма да стои сама до края на живота си, но можеха да изчакат малко, можеха да споделят с Кузей...Но ми хареса начинът по който Шереф разреши въпроса, каза му всичко, което трябваше, за да си даде сметка Кузей, че не всички са като него, не всеки е способен да се бори с чувствата си като него. Мисля, че и това също ще отрезви Кузей, ще си даде сметка, че животът е кратък и всеки има право да се бори за това, което обича. Така мисля, пък да видим.

# 512
  • Пловдив
Дамян Дамянов ми е любим поет и ще си позволя да поздравя отбора на обичащите:  txtloves

ПИСМО ДО ТЕБ

Дамян Дамянов

Вдигни очи ! За мен вдигни очи !
Защо? Не питай ! Просто погледни ме !
Помилвай ме и просто помълчи ...
И ако искаш двама да мълчим.
Защо ? Не питай ! Ти ще разбереш -
загледай се в погледа ми влажен
очите, ако можеш да четеш,
очите, вместо мене ще ти кажат.
В тях блести сега една сълза,
а твоят смях е птичка под небето.
Ръцете ти са клонки на бреза,
а аз живях без сини небеса,
без пролети, без цъфнали надежди.
Очите ти са капчици роса,
в които небесата се оглеждат.
Лицето ти е цялото в светлина,
косите ти горят като житата.
А в моите нощи нямаше луна,
затуй израснах блед сред тъмнината,
затуй протягам смръзнали ръце
и жадно през очите ти надничам.
През тях се вижда твоето сърце
и затуй тъй много те обичам !

Зизу,   bouquet

И да ти кажа, че вече писах по този въпрос. Кузей, се страхува от хорски мнения и порядки. Това са предразсъдъци и тамошно възпитание. И тук се среща, така че не ми е трудно да го разбера..

# 513
Зизу  Heart Eyes евала, мац!
А пък на мен знаете ли кое ми е интересно? Нали свиждането в затвора се разрешава само на роднини / с една фамилия/ newsm78 Поне с такова впечатление останах при свиждането на Кузей. Като какъв тогава са го пуснали Кузи при нея? Как мислите? Ето ви още един въпрос за разсъждение тудей, както казва Зизу Laughing
Рали, благодаря! Heart Eyes

# 514
Зизу,  Hug има логика в това, което си написала. Peace
Само че се питам, колко още народ ще бъде пребит, колко още себе си ще наранява Кузей, за да си прости, че обича тази жена ? Това е, което винаги съм твърдяла - тази любов наранява, а аз имам други представи за истинската любов.
Що за любов е това, ако се нуждае от това да си прощаваш непрекъснато ? Да се убеждаваш, че имаш право да обичаш, да търсиш “разрешение“ от самият себе си ? Не я разбрам аз тази любов . Peace
Фенче,  Heart Eyesами аз точно над този факт се замислям - защо въпреки одобрението на близките им, падането на олмазите и т.н. не се случват нещата ! За мен има по- дълбока причина от преодоляването на предрасъдъците ! Peace

Гледам пак отбори се спрягат . Laughing Добре де, ако вие сте отборът на “обичащите“, останалите в кой отбор сме, че не вдявам ?! newsm78
Щото и ние обичаме, ама не се фукаме ! Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 11:19 от gospojata

# 515
  • Пловдив
А пък на мен знаете ли кое ми е интересно? Нали свиждането в затвора се разрешава само на роднини / с една фамилия/ newsm78 Поне с такова впечатление останах при свиждането на Кузей. Като какъв тогава са го пуснали Кузи при нея? Как мислите? Ето ви още един въпрос за разсъждение тудей, както казва Зизу Laughing

Вярно, Фенче. Съмнявам се да са сключили брак.  newsm78 Освен да има опция,  при която Гюлтен се е отказала от правото си в полза на Кузи.. Но си спомних коментарите за късите ръкави. Ако ще се проточат нещата, се чудя дали се сключват бракове в турските затвори?! newsm78

# 516
# 517
Ха, такаааааааааа... Whistling Whistling Whistling
Тия да не са се задомили измежду решетките... Heart Eyes
Фенче, Hug  мерси, че ми напомни тва условие... Party Party Party

Тя сигур за тва Джема се е убедила, че не е страхливец...земал си я сигур за жена. Нали се предполага, че веке е вдовица. Joy Joy

Дафне, Hug ся да не кажеш, че Баръш е жив... Mr. Green

Госпожа, Hug Може да сключат брак и в затвора...не е забранено, стига да искат. Peace

# 518

Дафне, Hug ся да не кажеш, че Баръш е жив... Mr. Green[/b]

Жив е, ми ! Mr. Green Нали самата ти така рече ! Wink

Ама сериозно ли го вярвате това - брак в затвора ! Все ми се струва, че не гледаме приказки от 1001 нощи !

# 519

Дафне, Hug ся да не кажеш, че Баръш е жив... Mr. Green[/b]

Жив е, ми ! Mr. Green Нали самата ти така рече ! Wink

Ама сериозно ли го вярвате това - брак в затвора ! Все ми се струва, че не гледаме приказки от 1001 нощи !
Еми аз исках да е жив, ама вие го погребахте. Mr. Green
Ако тя е вдовица може да сключи брак в затвора и не виждам що трябва да е приказка това.
Просто затворниците си имат права.

# 520
Зизу,  Peace аз една дума за Баръш не съм казала ! Mr. Green Камо ли да го погреба, завалията . За мен този момент, е неясен все още ! Ама, ако са го оставили жив - хептен сте го закъсали .  Laughing

Ако тя е вдовица, могат да сключат брак и в затвора, ама в некой друг затвор, не в турски ! Peace Щото там правата, са много относително понятие . Laughing
Сериозно - трябва да са много отчаяни двете цинцифуции, че да прибегнат до подобен “фантазен“ елемент ! Peace Мое мнение, разбира се ! Peace

# 521
Е като не гледаме приказки от 1001 и една нощ, отговори, де, защо и как?
и много бързаш, едва в последната серия се сринаха предразсъдъците на всички около тях, почакай и ще видим Peace

# 522
Зизу,  Peace аз една дума за Баръш не съм казала ! Mr. Green Камо ли да го погреба, завалията . За мен този момент, е неясен все още ! Ама, ако са го оставили жив - хептен сте го закъсали .  Laughing

Ако тя е вдовица, могат да сключат брак и в затвора, ама в некой друг затвор, не в турски ! Peace Щото там правата, са много относително понятие . Laughing
Сериозно - трябва да са много отчаяни двете цинцифуции, че да прибегнат до подобен “фантазен“ елемент ! Peace Мое мнение, разбира се ! Peace
Мило, Hug Могат да сключат брак и никой няма да им попречи...стига да искат. Peace
Няма значение, че затвора е турски. Даже една жена може да лежи в затвора и с детето си и никой не може да я спре...нещо което го няма в американски затвор.
Хартата за правата на човека важи за цял свят. Турция е част от света.

Сори, че ти сложих думи на клавиатурата дет не си казала. И аз обобщих  Joy Joy
Ама Дафне като наложи доживотния затвор, никоя Зейнебка не и опонира. Респективно писали или не сте съгласни с нея. Wink

# 523
Е като не гледаме приказки от 1001 и една нощ, отговори, де, защо и как?и много бързаш, едва в последната серия се сринаха предразсъдъците на всички около тях, почакай и ще видим Peace

Кое защо и как ? newsm78 Ако е за затвора и защо Кузей с го пуснали, аз за първи път чувам, че на свиждане могат да ходят само роднини на затворника. Не вярвам да има подобни ограничения, а и Кузей е достатъчно наясно със схемите в затвора, така че все е измислил нещо . Peace

И не е вярно, че едва в последната серия са сринали всички предрасъдъци, правят го бавно и последователно вече няколко епизода. Peace

Зизу,  Peace аз писах за доживотният затвор- ако действиетлно се докаже, че Джемре е напавила това и Баръш умре, това е най- вероятната присъда. Както сама казваш - Турция може и да има свои си порядки, ама в цял свят това е наказанието за подобно деяние.
Друг е въпросът, че аз съм скептична дали е тя . Peace Вече казах кой е най- вероятният извършител, според мен, но не изключвам и изненади . Peace
Лично аз не искам Джемре да става мъченица, вервай ми. Достатъчен и е и този ореол сега ! Laughing

# 524
Значи ограниченията ги има и те са факт. Справка... други сериали с опандизени лирически герои. Peace
Освен ако Шереф не му е издействал някакво по спешъл разрешително за свиждане. Peace
Реално и аз самата не вярвам да са се взели в панделата...ама не защото не може, а защото не са мислили по въпроса.
Едно е ясно, Кузей е направил НЕЩО с което в очите на Джема вече не е страхливец...но дали това е сватба с нея или нещо друго не мога да кажа в момента.

Общи условия

Активация на акаунт