Отговори
# 75
Здравейте ,момичета!Цяла седмица чаках резултатите от вагиналния секрет.Днес се обадих в лабораторията, забравили да ми ги качат , а аз всеки ден ги проверявам online и се чудя защо не са излезли вече.Сега видам,че пише :
Вагинален секрет: левкоцити - (-) Lactobacillus spp - (+++) епителни клетки ядра на епителни клетки.

Банална флора - не се изолира.
Кандида - не се изолира.

Препоръки: частична цитолиза

Във вторник съм при доктора, но някой дали можеда ми разшифрова резултатите, и трябва ли да се притеснявам?
Благодаря.

# 76
Благодарности и от мен на Jos за прекрасната нова тема  bouquet
Bel, ама много са те наплашили тези твои роднини Crazy Те преди да родят занимавали ли са с някакъв спорт, по време на бременноста да не са били абсолютно обездвижени, за да се стигне до такива разкъсвания.  CryАз не правя сега никакви упражнения, нито пък съм правила по време на първата ми бременност. Според мен ходенето пеша е много важно. При каката, като ми падна тапата АГ-то каза "отиваш директно в болницата". Аз обаче направих първо една дългааа разходка ..обикалях с мъжа ми центъра на София в продължение на 3 часа и после постъпих в Шейново. Родих бебе 4200 със 3 шева. Нищо не усетих при яиенето бчх с епидурална упойка..Е по принцип всекидневно правя някакви коремни упражнения .. в небременно състояние разбира се Peace. Та мисълта ми да не се плашите чак толкова Hug Hug Peace Peace
Мон бързо да се оправяш Hug
До навършването две години някъде, всичко на каката го перях отделно Peace Много се цапаше и постоянно преяждаше с кърма та връщаше поръчката и неща за пране бързо се натрупваха Peace
fanagoria, ще се опитам да си ходя до последно на работа..до 45 дена преди термин..Но при мен е важно, защото разчитам на допълнитените доходи от проекти  Peace Ако бях на твърда заплата без възможност за нещо отгоре сигурно щеше да е различно..След изтичане на последния ден  в който имам право да вземам 90% от заплатата за майчинството ще си пусна платената отпуска за 2013 и част от тази за 2014. Peace
ФБ- смятам да се включа през април като се махна от работата..та то ще почне едно качване на снимки на бебоци след бебедъжда.. Heart Eyes нима може да се пропусне това Hug Hug Hug
За неделя..ще има ли мами с каки и батковци? Heart Eyes

# 77

За мамите, които не влизат във ФБ да кажа, че в неделя ще се събираме в пицария Виктория на "Черковна" от 13 часа. Атракцията на заведението сме като се изтропаме 20-тина бременелки с големите кореми Simple Smile

Мястото на срещата се промени. Ще сме атракция в р-нт Ла Пастария (този при КАТ)  Mr. Green Часа на събитието е 13:00. Мисля, че нито една мама не е казала, че ще води детенце с нея.

# 78
Сестра ми е много спортна натура-кара колело, правят преходи из разни планини, катерят се.Ходеше много пеша.Не е ползвала 45- дневния преди раждането-работеше си, учеше си.Плуваше много.
Мъничка е, племенницата се роди 3 и 100(не голяма) но явно и дойде огромна.  Ражда близо 24 часа. 
Братовчедка ми е раждала 2 дни  Tired   
Майка ми също е имала трудни раждания и много разкъсвания.Вторият път е имала толкова тежко раждане, че каза, че шиенето не и се е стотило чак толкова гадно, защото не си чувствала вече тялото от гърдите надолу.
И мен много ме е страх. А и повечето раждали около мен ми казват, че доста ги е боляло като са ги шили.Само тук във форума прочетох на някой да не му е направило такова впечатление. 
Абе ще мине...надявам се по-леко, че нормално родено второ надали ще има ако е прекалено ужасно  Joy 
Сестра ми дума не дава да се издума за второ.

# 79
  • София
Аз пък се връщам от непредвиден преглед.Ходя на запис на тонове във Фемина,че ми е близо.И отивам аз,обаче не могат да намерят сърцето,викат ми разхождай се,пак лягам,няма никой,по целия корем ме преследват с устройството и се насъбраха най-накрая докторята и аз естествено щях да припадна вече,на всичкото отгоре не го и чувствах в този момент въобще.Та Врагалева реши да ме погледне на ехограф,е,няма такова завъртане,буквално с гръб към корема ми!Слава Богу,всичко е наред,просто отнесох още един ехограф за 7 дни:)Поне ме прегледа обстойно и ми каза някой много полезни неща,категорична е,че бебо е в момента 2500грама,плацентата ми е 3та степен(на места вече съвсем сдала багажа),терминът ми по ехограф е 23 април и каза да се съобразя с него,защото в случая бил доста по-достоверен от календарния,който тя каза,че е абсурд да дочакам,дори да искам.За главата на бебо каза,че е доста голяма и е много добре,че ще съм секцио,но нямало място за притеснение,защото мозъка бил с нормални размери.И изрази съмение дали ще си дочакам датата на секциото.
Сега се връщам да ви чета:))

# 80
Бел, много странно ми се вижда спортна натура с такова тежко раждане, аз не съм съвсем от спортните натури, професионално или като хоби не съм спортувала нищо ..но обожавам да се разхождам и да се мотам насам натам Laughing..Та мисълта ми е не се плаши толкова много..прави си упражненията, гледай да се движиш ( ходиш)  възможно повече ..с почивки разбира се, достатъчно на брой.. Peace Трябва да ти кажа, че с твойте международни разходки Simple Smile и ако и сега се разхождаш колкото чувстваш че е разумно..няма да имаш подобни проблеми с нормално раждане Hug

# 81
 Прекрасна тема smile3525

# 82
Запис и от мен. И аз си ходя още на работа ,макар че доста ми натежава, вечер ми остава време само да ви изчета и не ми се пише много.
Как да се присъединя и аз към ФБ групата?
Тонове ми записаха още в 28 седмица ,но то беше защото доктора малко закъсняваше и акушерката реши да си уплътним времето - всичко си беше наред и не се засякоха контракции.Иначе ми каза ,че ще ходя на запис по често като изляза в 45 дневния.
 За прането още не съм почнала ,да се стопли малко и тогава .Малко тъп въпрос ,но  защо перете отделно дрехите на бебето (за да се пести бебешкия прах или не бива да се смесват дрехите на бебето с нашите?),аз си перях и нашите дрехи и на дъщеря ми заедно,но той и ММ е с много чувствителна кожа и никога не слагам омекотител и пера само  с течни препарати.За гладенето напоследък  чета ,че по добре да не се гладят много дрехите само в самото начало и после на слънце да съхнат било достатъчно за да не се изнежват кожите.Почти същото и за стерилизацията ,топла вода с сапун и толкова  newsm78.
Бързо оздравяване на болните.

# 83
може ли да попитам един малко тъп въпрос Blush,защо на някои места  си плащате ражданията,кви са тия цени 700-900 лв,ако си някой бедняк кво правиш?

# 84
Може би защото са частни болници и не минават по здравна каса.Или пък с избор на екип  Rolling Eyes Моето ще излезе и повече, заради присъствието на бащата.А като знам, че някъде другаде си е съвсем нормално да си присъства  Crossing ArmsИ не плащат за"привилегията" да присъстваш на раждането на собственото си дете.

# 85
Минават по здравна каса и в частни болници, но си доплащаш.Ако нямаш пари, просто отиваш някъде и който те подхване на смяна.

# 86
  • насън...
здравейте,

отдавна не съм писала и реших да се разпиша...Simple Smile
мерси за хубавата темичка...   Hug

днес бях на преглед...както и предполагах - минали сме вече 2 кила...Simple Smile
хубавата новина е, че вече сме се обърнали и сме заели стартова позиция...Simple Smile въпреки трудното първо раждане, защото се оказах тясна, не ми се искаше да ме режат и сега ще си опитаме нормално раждане, но май пак ще си искам упойка... Blush то веднъж щом е минало едно човече от там е проправило път - ще мине и второто и за мен е по-добре рязане отдолу, отколкото рязане-операция (стига да няма мед. показания, разбира се)...далеч съм от мисълта, че ще ми се размине епизиотомията и шев и кройката, но важното е всичко останало с мен и бебока да е наред... Praynig

за дрешките - и досега пера отделно, само със сано сенситив, но ние сме с разни алергии и дерматити....но дори и да нямахме - пак нямаше да се скъпя за козметика и препарати... Peace и доста дълго време гладих, докъм 3 годинки, вкл. и чорапките... Blush
стерилизация и преварена вода до 6 м. май... newsm78
за пазаруването - от години вече пазарувам само онлайн и само от чужбина - дрехи, обувки, козметика, препарати, играчки, книги...от тук само храна и книги на бг..(ако можеше и храна бих вземалаSimple Smile накупих от тези сайтове, които ани даде по-напред и от някои френски, страхотни дрешки...сортирах и от каката каквото може да се ползва... ще пера и гладя др. месец по план график...Simple Smile козметика и аз поръчах от амазон веледа (не помня коя мама беше споделила, че също е купила - взела е последното кремче за подсечено дупе, ама аз пуснах от немския..Simple Smile  Heart Eyes
отчет даден... Laughing

мон - стискам палци по-леко да се размине... Hug
до нови срещи момичета и стискайте кълките още малко...   Hug

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 22:34 от Amen

# 87
как пазарувате от тия чужди сайтове?Явно трябва да се знае английски,гледала съм такива сайтове ама нищо не мога да разбера,как се поръчва как се плаща newsm78

# 88
Трябва да имаш кредитна/дебитна карта...поне за чуждите сайтове.При бг сайтовете може и при самата доставка да си платиш.Аз лично си имам профил в paypal, това е сайт, който е нещо като посредник между тези, които продават и картата и банката ти. Регистрираш се в сайта, от който искаш да поръчаш.Намираш си нещо хубаво, натискаш там поръчай, уточняваш размер, цвят.Попълваш адреса или ако при регистрацията си го въвела.После те пита как ще платиш-цъкаш пр. с paypal и си следваш инструкциите.
Има теми из форума за пазаруване из чужди сайтове и там има подробна информация,а и ще ти обяснят. 
Не е нужно чак толкова да знаеш английски, може някои думички да си ги преведеш в google преводача и лесно ще се ориентираш.

# 89
  • насън...
как пазарувате от тия чужди сайтове?Явно трябва да се знае английски,гледала съм такива сайтове ама нищо не мога да разбера,как се поръчва как се плаща newsm78

ами аз поназнайвам английски и френски... Blush и малко немски, румънски и руски за цвят.. Laughing (място за реклама... Mr. Green Crazy)
но не мисля, че е чак толкова необходимо да знаеш езици, за да пазаруваш...е, вярно, по-спокойно е, ама има си транслейтъри, които ти вършат работа, за да се ориентираш...разликата в цените и качеството определено си струва.. (само чакането да дойдат нещата не е за нетърпеливи като мен, но така се уча на търпение... Mr. Green) Peace

ето, бел го е обяснила мнг добре...

Общи условия

Активация на акаунт