Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета  Hug

От събота не съм влизала в темата и  #Crazy нямате изчитане.
Y_a_n_a добре дошла и от мен.Пожелавам ти бързо оздравяване и не се тревожи ,всичко ще е наред.

В неделя с ММ ходихме малко по магазините и той хареса едни боденца с шапчици и държеше много да ги вземем.Супер сладурски са.Мислих да ги кача в албума ,но видях,че alex вече е взела същите.Може да ги кача ,за да видите и шапчиците.Ходихме и в Mothercare и момичетата бяха много любезни,даже си тръгнахме с техен каталог.Но като цяло цените тук(в БГ) са оле-мале  #Crazy.Ако има някакъв шанс да поръчам от сайта им,ще е супер,но съм толкова боса в това,че  Blush

Иначе сложихме поздрав от мен и бебка в албума с пупите Simple Smile.Дано ви хареса(само се извинявам за качеството на снимките,но са с телефон)

За бебефон не съм мислила много.Бебка ще е при нас.За сега си няма стая,защото сме на квартира,но живот и здраве очакваме до края на лятото да ни дадат ключовете за апартамента ни.

Нещо друго щях да пиша ,ама пусто все забравям. Crazy Blush Ще се включа като се сетя.

# 406
Здравейте бъдещи мами в момента  тече промоция в бебемакс,за покупката на 3 колички закупени от три майки всяка получава по 20% отстъпка от цената,молбата ми е ако има други желаещи майки да ми пишат за да се обединим Simple Smile

# 407
Мами, някой беше питал за спални комплекти за мъниците! Сега видях, че има на оферта в grabo.bg от рафонс -  при цена 41,90 намалени от 59лв. На мен ми изглаждат много хубави  Grinning

# 408
09.06. Anibella_79- първа бременност - на 33 г. от София   stork-girl

# 409
Здравей Анибела   Grinning
Попаднах на това случайно,за вас може да не е новост,но за мен е.... Tummy Tub
 http://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_eek.gif  Сигурно наистина бебетата не плачат в тази КОФА,но за мен в първия момент беше малко  Shocked
Добавям : www.youtube.com/user/tummytubusa

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 12:06 от veniva

# 410
Paolina Buhova аз съм си харесала една количка и бих я поръчала от този сайт. Жалко че не е софийски, за да видя на място количката...

# 411
Мили мами, искам да попитам тези, които вече имат бебче....Водили ли сте бебчетата си на водна гимнастика или инструктор вкъщи??? На мен ми звучат доста добре тези упражнения...и много полезни. Ще съм благодарна, ако някой сподели. Hug

# 412
Здрасти slynceee,ако искаш ме намери в Facebook за да се оточним Simple Smile

# 413
  • Видин
Добре дошли на новите мами  Hug

Нагаина, обещах да пиша, доки каза, че сме близо 900 грама, не уточни много, че аз бях на комисия за болничен, а не на редовна консултация, та измери набързо само бедрената кост и пак каза, че госпожицата е голяма  Simple Smile Та горе-долу еднакво вървим  Hug

# 414
  • Paris, France
Здравейте, момичета!

donito81, добре си ни дошла обратно!  Hug
Добре дошли и на y_a_n_a и Anibella_79, слагам ви на първа страничка. Всички мами с болежки, да се стягате и да оздравявате веднага  Naughty   bouquet

И аз се появих след няколко дни отсъствие - пак съм с гости, пак домакинстване, шетане... Не че се оплаквам, повече ми е приятно.
Гледам, че за перални и миялни е ставало въпрос. Сигурно вече ще прозвуча като някоя разглезена госпойца, ама и чиниите вкъщи, наред с прането - ги оправя ММ. Така да се каже, уредила съм се. Айде пералня пò може да пусна, обаче чинии да мия просто ненавиждам! Готвене - супер, почистване - нищо против. Ама чинии - НЕ!  Stop
Хехе, вече има и други "хълцащи" мами! Simple Smile Аз вече свикнах и не се впечатлявам, някъде пишеше, че това е признак, че са му развити напълно вече белите дробове и по този начин ги "упражнява", както и с вдишване на малки количества амниотична течност.
За свекитата:
Скрит текст:
Исках да кажа и нещо за свекървите - то това е неизчерпаема тема де, а и зависи много от характера на хората, но някой път една добра дума оправя много нещата (дори и да е изречена насила). В смисъл такъв, че има случаи, в които колкото и да се караш с някого, колкото и да отстояваш позицията си - нищо не става, нещата само се влошават, пък за семейни отношения е кофти, защото някой път това разваля семейства и накрая децата страдат. Може би е хубаво пък да им поискаме прошка в някакъв момент (да ги заблудим, че не сме срещу тях), пък току виж нещата се променят и отсреща също се появи някакво разбиране. Аз съм забелязала в някакви случаи, че човек е по-добре да се усмихне, да каже нещо мило (колкото и да му е противен този насреща), и в такива случаи нещата се получават. Не ме слушайте, ако ви звуча прекалено наивно. Просто споделям гледна точка. Аз самата не знам как бих реагирала в ситуация със злобна свекърва, сигурно ще побеснея и ще скарам цялата рода...

Да ви кажа какво направих с пелените - намерих единствения в Париж магазин за многократни пелени (няма такова лоби от страна на еднократните в тая държава!) В събота отидохме на място с ММ, една много мила жена ни обясни какви са различните видове, показа ни на кукла как се слагат, подложки, ала-бала. Целият магазин беше в пелени, имаше от всички видове, които съм виждала онлайн и толкова се стъписах. Чувствах се като първолак, въпреки че съм чела и горе-долу знам каква е разликата между едните и другите. В крайна сметка решихме да се възползваме от една услуга, която предлагат - да вземеш под наем набор от 18 пелени (различни видове) с подложки и всичко останало към тях - за един месец срещу сумата от 45 евро и после като ги връщаш, да си купиш от тези, които най-много ти вършат работа. На мен ми се стори дори по-добра оферта от това да си купиш пробен пакет, защото в пробния все ще ти останат някакви, които няма да ползваш после и излиза, че си си хвърлил парите на вятъра, а така поне със сигурност ги изпробваш всичките и после няма за какво да съжаляваш. Вярно, 90 лв не са малко пари, но според мен си струва. Казаха, че като се роди бебето, трябва да сме се запасили на първо време с еднократни пелени, да отидем до магазина (заедно с бебето) и да изберем като размери и варианти 18 бройки.
Иначе, вчера бях за пръв път на среща с акушерка и честно казано не съм очарована. За 42-те евро, които платих за срещата, не успях да науча нищо ново. Каза ми, че на нея мога да задавам въпросите, за които доктора няма време при обичайните прегледи. Е, то аз тези въпроси мога и на вас да ви ги задам, а и вече толкова съм изчела. Единственото положително от тия срещи е, че от началото на април ще почне да ми замерва тоновете на бебето. Просто самата жена ми е много стресираща, иска ми куп документи, не ми признава половината, не пишело еди си какво... и накрая май ще й тегля една ма*на и ще отида при друга, която ми предлагат от общината като безплатен вариант (тук има сериозна политика за подпомагане на семейното планиране и ти предлагат такива опции от време на време). Първо си казах - нека да е в същата болница, където ще раждам, така ще е по-лесно, но от друга страна ми взеха 42 евро за едното нищо - 20 минути празни приказки, разпитва ме за бременността ми и неща за мен - да ме опознаела. Дори не ме претегли и измери - да кажеш, че е имало някакъв преглед. И даже и после да ми ги възстановяват на 100 %, пак ми се струва загуба. Хайде, спирам, че пак се олях! Simple Smile

# 415
fashionmama, това звучи супер - да можеш да пробваш всичките пеленки и да решиш кои ти харесват най-много. После да кажеш какво си избрала. Аз ще имам за първите месеци, но после ще купувам едноразмерни. Вероятно ще взема някакви китайски + няколко от по-хубавите, за да видя дали има голяма разлика. Гледам във форума за пелените пишат хубави работи за BumGenius.

За гърлото - аз си взех Тантум Верде и си правя фрешове с лимон, портокал (слагам и мед, защото не обичам лимони много). Като че ли попремина малко гърлото. Днес ще направя нещо с коприва за подсилване.

# 416
foxy_24, добре си е твоята девойка, тя сега е 900 гр, пък мойто шишче в събота още 980   Joy  Да са ни здравички, пък нищо, че с някой друг грам отгоре  hahaha 
Болните мами много бързо да се оправят, и добре дошли на ново присъединилите се  Hug
Аз така се въодушевих с този Angel Care, че със сигурност ще си го вземем  Flutter

# 417
  • София
slynceee, в World Class Spa and Fitness - на бул. Бълга,ия имаше плуване за бебоци. Аз ходя там на фитнес и ги засичам от време на време. Има бебоци на по един месец и повече - правят супер упражнения, свикват с водата (така ги потапят, че направо ми спря сърцето като ги видях - но на тях им харесва). Аз също се замислям, но като че ли не ми е на дневен ред. Може да звъннеш там да ги питаш кой води упражненията и как става включването.

# 418
Здравейте и привет на новодошлите мами Simple Smile

Аз вече откачам от тази настинка, цялата ваканция ми излезе такава, ама какво да се прави. Отгоре на всичко се скъсах да ходя по лекари тук, а нямам здравни осигуровки в БГ. Но какво да се прави. Нито тантум верде ме оправя, нито нищо. Всичко тръгна от болно гърло, а сега е съпроводено с кашлица и запушен нос. И както казва моята племенница: леля говори като баба Меца  hahaha

И сега да се похваля - преди да си тръгна оттам ходих на кинезитерапевт за трети път и болките в кръста изчезнаха като с магическа пръчица!

Иначе след малко отивам на 4Д и много се вълнувам Simple Smile

А, да, правих и последната ФМ в Белгия преди да си тръгна и да ви кажа, не останах с впечатлението, че беше необходимо, така или иначе доктора всеки път мери тоновете и взима мерките на бебо.

Приятен ден от мен и дано това време вземе да се оправи скоро, че така нямам настроение за нищо

# 419
Цитат
Доколкото схванах е добре да се стимулира кърмата още от началото в болницата - особено ако човек е със секцио, когато ти дават бебето малко по-късно. Може би, milisa, може да каже нещо повече по темата?
 Както и нашият консултант - Atrakcia, ЛЛЛ/Ла ЛЕЧЕ ЛИГА - дали и от колко рано има нужда от стумулиране на кърмата чрез употребата на помпа?

Здравей, *Dora  Hug
Добре е да се стимулира кърмата възможно най-рано след раждането. Ранното даване на гърдата (през първите 30-60 минути след раждането) също така спомага за увеличаване на количеството кърма и продължителността на периода на лактация. Добре е бебето да се сложи на  гърдата толкова скоро, колкото е възможно след раждането, докато сукателните му инстинкти са най-силни. Бебетата са най-будни през първия час след раждането и скоро навлизат във фаза на сън, която може да продължи часове.

Ако съществува причина, поради която майката няма възможност да кърми бебето веднага след раждането, е добре да се изцежда- по този начин се подава сигнал, че е нужно производство на кърма и колкото повече и по-често се стимулира, толкова повече ще се произвежда. Изцеждането може да става с помпа или на ръка, както е удобно на майката.

Предлагам две изчерпателни статии по въпроса.
Кърмене след цезарово сечение (секцио) и Първо кърмене в родилния дом
Надявам се да са полезни за повечето от вас  Hug

Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт