Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 301
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Аз не бих казала, че съм болна, но нещо носа се запушва повече от обикновено - дишам по-малко, няма сополи или кихане; знам, че капките (тези с ксилометазолин) не се препоръчват, но си слагам вечер преди лягане и веднъж през деня; то аз без да съм с хрема се налага да си слагам периодично вечер, защото като легна и се запуши този нос (без хрема) няма начин да се заспи, а нищо друго не помага... това си ми е мъка всеки зимен сезон... като се постопли до есента нямам никакви проблеми  Laughing

За гърло от домашните рецепти (при моите хиляди боледувания откакто се помня) помага за почистване от налепите (които правят и температура) гаргара със лайка и сода в нея или още по-добре ако има кой да ви маже гърлото - смес от сода и мед и после евентуално гранофорин (няма по-добро от това, въпреки, че май вече го няма или само във ветеринарни аптеки може да се търси  Mr. Green )

# 421
Това за содата и аз го четох, ама не съм го пробвала, защото все ми се струва, че ще падне повръщане Simple Smile Ако видя обаче, че не се оправям, ще го направя, за да не става по-зле положението.

# 422
  • Sofia
За мазането на гърлото - наистина е въпрос на гълтателен рефлекс  Peace
Моя мъж дори като му правят по-задните зъби, започва да му се повръща, пък аз с моите боледувания съм тренирана от малка и хич нямам проблеми  Joy

# 423
  • София
Ади, знам ги и спенките, и допълнителните седалки  Peace Седалка съм виждала за Пег Перего, не е особено устойчив, удобен и сигурен начин. Не знам за вашите разходки, но ние имаме доста често случаи, в които не се прибираме по цял ден  Crazy Няма как да оставя без количка засега. Предполагам, че ако ни приемат на ясла няма да ми е нужна подобна количка, но все пак съм си хареса един вариант на Phil&Teds  Peace

venivа аз съм къпала малката в такава кофа. Мисля пак така да процедирам, много е удобна и бебета много се кефят  Crazy Идеята е, че наподобява утробата и затова им е някак по-познато  Heart Eyes
Болните мами много бързо да се оправят  Hug

Водната гимнастика за бебоци е супер  Wink Ако се захванеш сериозно не забравят да плуват и са много сладки, като малки рибоци  Heart Eyes

# 424
  • София
Момичета внимавайте при избора на място/учител по плуване за бебета. Когато сина ми се роди в София имаше само една лицензирана инструкторка по пплуване за бебета - тя водеше уроци в Банкя в някаква клиника, на стадион Васил Левски във фитнеса и правеше частни посещения (ако имате вана). Мисля че това е доста специфична материя и трябва да внимаваме много на кого си доверяваме бебоците. Потърсете из форума имаше тема за плуване за бебета (сега нямам време да я търся).
Ето линк мисля че това е мацката дето води плуването http://www.estestveni-idei.com/prod/center/babies-children/baby-swimming.html

П.С Намерих темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414387.0

# 425
тумбачета,четох за многократните пелени,но нещо не ми стана ясно   smile3506
Те на размери ли са или с тези копчета се регулира размера?    newsm12
и колко ли ще трябва да има едно мамче за да и стигат  smile3506
никак не съм наясно  smile3516

# 426
Здравейте.
Добре дошли на новите мами.
Днес разходката беше дълга,накрая малкия ме ядоса,та го прибрах и бързо,бързо го паркирах да спи.  Сега малко релакс,май трябва да снимам бодитата...пфууу пусто....ама много хубавки бе,толкова си ги харесвам. Моят мъж вчера вика- "Ама защо момчешки сте купили бе?"   hahaha   Ами такива ми харесаха.Просто едното както казах е с едни самолетчета,което не ми пречи,а момичешките бяха само розови  ooooh! .
sas,сещаш се за 'Кой е по-по-най"  Grinning,търся го в сайта от снощи,но не го намирам и се изнервям....нали от скоро са в ТВ7,а не в БТВ,та голям обърквация  ooooh!,ама ще го намеря.
Водната гимнастика е супер,по-скоро бебешкото плуване е нещо,което за мен е уникално...но уви в Стара Загора няма такава услуга (както и водно раждане).  Както Адел е казала,много важно е да е лицензиран учителя,много много е важно!!!
Кофата,която показвате за къпане ми изглежда супер,но само погледнато отстрани.Няма как да се изкъпе качествено бебето....гънки...дупета...крачета....а и ми е съмнително това с наподобяването на утробата на майката  Stop,та то детето се вижда че стои седнало,колкото и да е във вода, е седнало и се натоварва гръбнака му.Аз в никакъв случай не бих къпала детето си там.   Иначе по този повод се сещам-една приятелка има много голяма мивка в кухнята-керамична.Слага само едно шезлонгче и къпе там бебе. Е честно ви казвам,няма такова улеснение и удобство.Направо е разкош.Аз съжалявам,че не настоявах за такава мивка,когато се нанесохме в апартамента и го обзавеждахме.Здраве да е.
Болините бъъъързо да се оправят ей!!!
Кой беше питал за даването на кърма от шише  newsm78?   Давала съм,няколко дена,само докато леко ми отмине болката и спре кървенето на зърното ми,иначе не бих го правила без причина.  Момичета,не се шашкайте толкова за кърменето.Не е лесно,но ако вие самите сте убедени в ползата от кърменето,ще успеете,убедена съм....защото доста често чувам "Ами аз толкова исках да кърмя,но продължи само 3 месеца,защото нямах кърма (или защото кърмата ми беше рядка)  Sick.   Оправдание всеки може да си намери.    Много често мои приятелки са ми се обаждали за съвети и толкова добре се чувствам,знаейки,че съм помогнала на някой,така както на времето исках някой и на мен да помогне,но не открих такъв човек. Много важна е ИНФОРМИРАНАТА подкрепа,всичко останало са просто празни приказки.  Мисля,че с едно прочитане на книгата "Азбука на кърменето" например,ще ви се изяснят много неща.  Има много тези за кърменето,много внимавайте от кой искате съвети,защото както казах съм чувала безумни неща.  Щях да пиша още нещо-много хора подкрепят кърменето на поискване.Аз не съм от тях!!!   Кърмата била намалявала и дори спирала.....аз съм кърмила така почти 3г.  Наистина мога много,много да пиша,но ще се въздържа за сега.Само да кажа,че вече е време ако сте решили да кърмите да се информирате по-обстойно,защото след появата на бебето няма да можете да го направите.

# 427
milisa,за кофата и аз така смятам,затова и пуснах тоя линк,няма как да се изкъпе бебето,как ще му сапунисаш телцето и ще го изплакнеш много ми е чудно,всички клипчета които изгледах с кофата са с бебета киснещи във вода,нищо повече  Mr. Green....За кърменето казваш,не си За поискване,как кърми ти,на режим на 3 часа ли,имаше ли и нощно кърмене например 12,3,6 или не,като това го казвам относително 3 часа,ясно че не може да се цепи секундата?
Аз бях питала за цедене и даване от шише,не защото така съм решила да храня,беше ми любопитно,нали казахте,че най-добрата стимулация била бебето,не помпата та за това ми беше интересно,намалява ли кърмата и т.н.

# 428
mariana_m  и adelina_bg безкрайно ви благодаря за инфото!!!  Grinning Hug

# 429
Здравейте,
Аз бях на водна гимнастика и затова днес не съм оспамила темата  Whistling, че и работа да свърша все пак малко в офиса Simple Smile
За болките в гърлото моята лична лекарка ми изписа салвигол, http://apteka.framar.bg/30020665/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0- … B0%D0%B1%D0%BB-30

Милиса или  Atrakcia дали можете да дадете информация, след секцио упойката влияе ли на бебето и преминава ли в коластрата и има ли значение пълна или спинална (или каквато се води)

Степенките за количка майките от предишната ми отчетна с втори много ги ползваха и бяха много доволни. Брат ми ползваха седалка, но племенниците са ни породени и са през 1г и 1м. и Бобо беше много малък, за да ходи само. За породени гледам една майка съседка има количка на Фил и Тедс, малко захлупено ми изглежда бебето, реално голямото дете седи над него, но пък е компактна, като размер си е като обикновена количка.
Аз исках Тео да го водя на водна гимнастика, но едно време беше само в Банкя, сега ще разпитам. Племениците ми и двамата от 2 месечни са в басейна Simple Smile, но при тях има условия, има само бебешки басейни. Ето ви и темата за плуване за бебета

А за къпането - кофата и на мен не ми изглежда удачен вариант, но и сапунисването на бебето също. За мен и според моите разбирания къпането е бебето да се отпусне и да е в свои соди. Не се цапа толкова, че да трябва да се търка със сапун. Може да се къпе само със чиста вода, без други химии. Всеки си решава сам разбира се, но аз съм против да му правиш вана с балони на бебето, тя е за кеф за родителите.  Peace

# 430
  • София
Моят мъж вчера вика- "Ама защо момчешки сте купили бе?"   hahaha   Ами такива ми харесаха.Просто едното както казах е с едни самолетчета,което не ми пречи,а момичешките бяха само розови  ooooh!
еее Милиса, момиченце с корабчета е морско и готино - виж момченце в розово и с туту си е извратено, така че нищо лошо не си направила. Моя син понякога се кичи с моите диадеми и гердани и баща му като го види и изпада в потрес. Ама вече слава богу се е научил че били за момиченца и не ги ще  hahaha

# 431
  • София
Здравейте момичета, аз цял ден ви наблюдавам, но не се включвам, че то при мен все същата позната картина.... да не ви занимавам и днес с нея.

Исках само да ви кажа здрасти и да се обадя, че съм жива след всичко тези дни  #2gunfire

Цункам ви и да се пазите

# 432
Atrakcia, благодаря за отговорът и за линковете Simple Smile)

veniva и аз много и се забавлявам на тази вана- като я видях за първи път ми заприлича на кофите в които в кауфланд по Коледа имаше промоция на портокали - ххихихи...
Все още не знам наистина какво ми е мнението - ако ми попадне от някъде сигурно ще я пробвам, особено в първите месеци бебето май не се цапа чак толкова много, че да има нужда от усилено търкане... Но да си я купувам аз още не съм решила ( видях я в данет - струва 50 лв. - http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4679 , сигурно я има и другаде...) Само предполагам,че като цяло става само за доста кратък период в началото, а си е инвестиция...

Но като гледах клиповете в ютюб, много се умилявах- ето този ме разнежи ужасно много - как си заспа мъничето....
http://www.youtube.com/watch?v=ff9WM_HfiYs

А за многократните пелени  - попаднах на един блог - и ми се стори че има интересни неща:
http://www.clothnappy.info/ има интересна секция "how to"

# 433
Щях да пиша още нещо-много хора подкрепят кърменето на поискване.Аз не съм от тях!!!   Кърмата била намалявала и дори спирала.....аз съм кърмила така почти 3г.  Наистина мога много,много да пиша,но ще се въздържа за сега

Не ми стана ясно...не го подкрепяш, така ли или обратното?

# 434
  • София
Момичета аз малко ще сменя темата, но се надявам да се включите по нея - за педиатрите. Днес се замислих на тази тема и май е време да се ориентираме към някое педи. Имате лу идеи,знаете ли или чували ли сте за добри педиатри в района на Зона Б5, Зона Б18, Сердика и дори и Света Троица.

Общи условия

Активация на акаунт