Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Петроханче, то може би става неволно това с тези приказки,може би понякога и аз съм го правила...някой път така изстрадваме, че ни се иска и на другите да им е трудно. Аз понякога се хващам,че ми идва да давам такива наставления за стеирлитета, но се опитвам да си мълча. Всеки си преценява кога е готов за бебе. Но като цяло ако видиш,че дургия човек е позитивен и с желание, не е гот веднага да опиташ да го потъпчеш. Rolling Eyes
Zvezdichka_83, основната причина е, че съм с близнаци и има голяма вероятност да родя по-рано и да им трябват специални неонатални грижи, да ти кажа след много разпити няма 2 мнения по въпроса- на първо място е МД, на второ Токуда. Това е. Има малък вариант, ако изкарам до 37 с. да ида все пак в надежда, но се оказа, че д-рът, който искам, не мога да си го избера- т.е. ако не е на смяна,ще съм при друг. Това също не ми допадна. Виждам,че Нани сега ек оментирала въпроса,но в интерес на истината на един от първите огледи,тя лично каза,че имат необходимото оборудване за транспорт, но не и че ги гледат там. Така че просто решихме да заложим на сигурно.

# 481
  • София
Канарче  бях ти изпуснала поста...много са ми интересни такива хора,които вместо да се радват с теб,че ще си имаш бебчета,само се заканват за неща,които не им влизат в работата.Изобщо не знам защо понякога хората се чувстват "длъжни" да си дадат мнението,нищо че никой не им го иска особено когато става въпрос за нещо положително да ти развалят настроението Mr. Green Най-важното е човек да вярва в това ,в което ще му се случи и то ще се случи Hug
По този повод се сетих как свеки ме тормозеше с предната бременност (понеже в 6 месец лежах 3 седмици в болница за задържане и после докрая лежах в нас), тя всеки ден се обаждаше да ме провери и да ми каже: "Трябва да го родим живо това бебе'  Shocked
Представете си какво и е на една бременна дето лежи за задържане 3 месеца да слуша всеки ден това.
Този път казах на моя мъж че ако пак чуя подобна реплика няма да и вдигам телефона.

Ох хора аз се влошавам с всяка минута - вчера беше главата и носа, днес ту страшна хрема, ту запушен нос, гърлото зверски ме боли и като кихам постоянно няма да ви казвам как ме боли гърлото иде ми да умра просто. Направих си това с ванилиите, ама го ядох така, не се сетих как мога да си го намажа на гърлото, не ми помогна особено да си призная.

# 482
Канари, благодаря ти за отговора   bouquet Аз съм се насочила натам, но искам определен лекар. Пише, че може, да си избереш, ако си говориш с него и той се съгласи, но незнам  newsm78 А аз още не съм говорила с този, когото искам, та ще видим  Grinning

# 483
Е днес си личи че ми е скучно Mr. Green ММ ми гоо няма и издивявам от скука Mr. Green

Аделина аз днес пих цял ден лайка и ядох лимони с мед,да ти кажа май съм по-добре,но ти явно си с по-напреднал стадий на настинка,пробвай с гореща вода  и сол краката вечер и един масаж ако се навие мъжо ти,може да ти помогнат.
А за "живото бебе" това просто...нямам думи... разбирам че понякога казваме неща без да искаме,но пък като започнем и да ги повтаряме вече не е добре работата Mr. Green
Важното е да се научим да игнорираме информацията,която не ни харесва и това е за мен изхода на нещата:)

Хайде стига  толкова за днес,лека на всички аз ще си чета бебешката книжка Mr. Green

# 484
Добро утро  Hug
надявам да се включите по нея - за педиатрите. Днес се замислих на тази тема и май е време да се ориентираме към някое педи...
Аз мога да препоръчам в Люлин. Нашата педиатърка е страхотна. Преди да се преместим тук живеехме в Стрелбище и пътувахме с Тео всеки месец до една годинка до тук и беше доста неудобно. Ние го правихме, защото знаехме, че ще живеем тук и исках от началото лекаря, който го следи да е от първия му ден.
Моята препоръка е да ви е близичко. Сега можем с пеша/количката за максимум 10 мин да стигнем до нея.
Отделно за мен е важно да си вдига телефона по всяко време и да има договор с някоя клиника, за да не се чудите в коя болница да тичате. Въпреки, че вдигането на телефона според мен много зависи и от родителите, не само от лекаря  Peace.
И последно да имате горе-долу еднакви разбирания за гледане на детето. Много е важно да й имате доверие.
За да не натоварвам по-чувствителните майчета:
Скрит текст:
Ние до сега сме й се доверявали напълно. Да Тео е бил болен (сополи, кашлица и т.н.) и по 3 седмици, но антибиотик не изписва веднага. Да не кажа, че само веднъж е пил заради болно уше, и то преди 5-6 месеца. Според мен детето само трябва да се пребори с лека помощ от химия, за да си изгради имунитета. И това го казвам след като изкара менингит (менинго-енцефалит) на 10 месеца. Така, че сме и патили много, но слава Богу всичко е ок с него. Единствено температурата не чакаме да стане 38,5-39 за да сваляме с панадол/нурофен. над 38 веднага давам, но при него не е препоръчително.

Последно мисля да ходя на лекцията в Лабиринт. Никога не съм ходила там, но има за къпане на новороденото. Не знам дали ще ми повярвате, но имам чувството, че Тео никога не е бил бебе, винаги си ни е говорел и казвал всичко  Mr. Green И добре, че тези дни започнах по-усърдно да чета за кърмене и т.н. та да си поприпомня туй онуй Simple Smile

# 485
Привет момичета Simple Smile
Гледам захванали сте сериозна тема за кърменето Simple Smile
Аз тук мога само да цитирам мъжа ми Simple Smile
"Жена каквото и решение да вземем относно децата все ще е грешно!" Simple Smile и да ви кажа прав е ние в момента обмисляме вариантите с училищата тъй като малката след година ще тръгва първи клас и през цялото време се чудя решението за кой ще е правилно за мен или за детето Simple Smile.
Така че днес е кърменето, утре ще е педиатъра, после детската градина и така нататък Simple Smile.

Аз лично си кърмех на режим но не съм чакала да минат точно 3 часа, случвало се е след 2 часа и половина да огладнее, случвало се е и след 3 часа и половина да огладнее.

Kölsches Mädel, честита количка и аз чакам моя кош да пристигне че да го сглобя  с количката Simple Smile

# 486
  • Sofia
За болните - аз тази зима за първи път откакто се помня не съм боледувала, а съм много кекава по принцип - има ли някой вирус хващам задължително. Незнам дали Биозин мама помогна (пих го от декември до февруари), но като изключим някое и друго запушване на носа (без течащ нос) всичко е ОК (чукам на дърво); а аз и температура вдигам от раз и то висока; даже нова година мъжа изкара с вирус с висока температура и разстройство и цяла вечер се лекувахме вкъщи, а при мен нищо Laughing Но аз май тези стомашните не ги хващам, а пък ако имам разстройство си е цяла радост с моята отделителна система  Peace

За сваляне на температура или киснене на краката в гореща вода и морска сол или студени компреси с оцет на чело, китки и глезени (аз съм си сваляла сама с втория вариант);
За гърлото - освен гаргара с лайка и сода, мазането със сода и мед става така - разбърквате си содата и меда, на едно моливче навивате памук, бъркате в сместа и после сами (или ако има друг желаещ е по-добре) си мажете гърлото; като малка са ми правили и компреси - май беше с черен пипер и даже ракия на памук на гърлото (отвън) и отгоре завит с вестник, за да се загрее;

Иначе лимон и мед са много важни и не забравяйте чесъна!!! аз толкова чесън клкото тази зима не съм изяла през живота си - имаше периоди, когато съм опитвала да се разболея всяка вечер по 1 скилидка, даже си пъхах и в носа, но незнам дали имаше ефект  Mr. Green

# 487
  • Sofia
И за съветите - заради кофти завършека на предишната ми бременност ( а и трудните забременявания ) сега никой не говори нищо, даже не смеят да казват на никой - все едно не съм бременна, сигурно броят седмиците като мен до раждането и чак тогава ще се зарадват (пример свеки веднага щом се разбра, че зълвата е бременна с второ ни се обади да каже, а когато ние казахме, че съм бременна - нито дума на никой, нямаше прегръдки или честитки), но това е разбираемо - аз също съм на тръни и броя всяка минала седмица и преглед  Praynig
Иначе зълвата имаше кофти преживяване с първото раждане ("дребния" беше 4.200 - естествено, с 1 шев), по-скоро емоционално кофти и твърдо реши второто секцио по желание (бебока беше само 3.500, но пък нещо се омотал с пъпната връв, та по-добре) и след като роди преди 2 седмици не можа да ми се нахвали колко страхотно нещо било секциото  Simple Smile
Е аз твърдо съм си решила, ако няма медицински показания, да си раждам нормално (е надявам се не 4 кг бебе  #Crazy, живо и здраво  Grinning )

# 488
Аз и съпругът ми не сме боледували от около 3 години....Просто през зимния сезон всеки ден приемаме пчелен прашец или пчелно млечице. Пчелният прашец се разтваря в две супени лъжици кисело мляко (може и плодово), а пчелното млечице- във вода. И двете нямат никакъв вкус, така че не мисля, че някой който не обича мед, ще му пречи да приема някой от тези продукти. Но имунитетът наистина се засилва и човек се чувства доста свеж и енергичен. Може и да си внушавам, но е факт, че и двамата не сме боледували толкова дълго време.

# 489
krisskata, аз първото го родих нормално, но 4 килограма, имах два външни шева и доста повече вътрешни. Сега много сериозно се замислям за секцио тъй като и второто върви големичко Simple Smile определено не искам да минавам отново през нормално раждане с голямо бебе Simple Smile

# 490
По този повод се сетих как свеки ме тормозеше с предната бременност (понеже в 6 месец лежах 3 седмици в болница за задържане и после докрая лежах в нас), тя всеки ден се обаждаше да ме провери и да ми каже: "Трябва да го родим живо това бебе'  Shocked
Нямам думи направо- звучи ужасно грубо и нетактично ...
Но това ми напомня за една книга- където една майка, говореше с бременната си дъщеря и и каза: "Винаги съм мислила,че съм добра свекърва. Но сега си давам сметка,че вероятно не съм чак толкова добра - когато жената на брат ти чакаше дете, всеки ден се молех бебето да е добре. А сега, когато ти чакаш дете, всеки ден се моля ти да си добре." Майката си е майка, а свекървата-свекърва....
adelina_bg , да оздравяваш бързо ... сега щъка някакъв много гаден прилепчив вирус. Аз като бях болна есента - кашлица, гърло и хрема, мъжът ми ме лекуваше с един "илач" - черна ряпа (по-едра глава), разрязва се на две и се издълбава. В нея се слага лъжичка мед и се чака да се втечни. След която това се пие (медът извлича от сока на ряпата). За помагане- помогна. Ама не знам дали ефектът не беше на психологическо ниво- да оздравея по-бързо, само и само да спра да я пия тази гадост....

За педиатрите, моята лична лекарка е педиатър (тя, и мен от бебе ме е лекувала) и смятам при нея да се запишем (то добре, че се познаваме от толкова време, че май по-добрите лекари трудно приемат нови пациенти, защото са им изчерпани квотите по ЗК - дивотиите на системата).
Само не ми е съвсем наблизо, но пък като разполагам с кола,това надявам се да не е чак такъв проблем.
 Иначе- доколкото знам - за педиатър трябва да е избран преди раждането, за да има готовност за домашно посещение след изписването и всякакви други административни и лечебни задачи.

Ох.. за големите бебета...направо не знам. Ако е наследствено - аз съм била близо 4кг, и съм родена с вакуум, а мъжът ми...5 кг (пък сега и двамата не сме много едри - аз нямам 1.60 даже Simple Smile ! А той и моят бебок върви по-едър от седмиците си...ще видим.  бррррр...

# 491
Ох аз съвсем съм се побъркала вече, постоянно сънувам разни бебешки истории, а снощи дори сънувах как разглеждам разни дрешки в албумчето ни в снимка.бг и petrohanka беше показала една лилава лятна бебешка рокличка и аз толкова много я харесах, и й писах да питам от къде я е взела, но тя все не ми отговаряше  Joy Joy Joy 

# 492
  • Sofia
Ами аз съм се родила 3.300 кг, а мъжа по негови спомени към 3.800 кг. Иначе аз съм 1.70 м, а мъжа - 1.92 м  #Crazy
Дала съм му аванс на бебето до 3.800 кг  Joy В петък ще го видим как се представя.

# 493
krisskata, аз съм 1.60 мъжа ми е над 1.80 но не знам със точност Simple Smile. Като цяло аз нямам нищо против да е големичко, 4 килограма си беше отгледано бебе и все си мисля че по лесно се гледа но не мога да кажа със сигурност защото нямам база за сравнение Simple Smile.

# 494
Ох аз съвсем съм се побъркала вече, постоянно сънувам разни бебешки истории, а снощи дори сънувах как разглеждам разни дрешки в албумчето ни в снимка.бг и petrohanka беше показала една лилава лятна бебешка рокличка и аз толкова много я харесах, и й писах да питам от къде я е взела, но тя все не ми отговаряше  Joy Joy Joy  

хахха направо ме разсмя,освен като се роди твоята бебка да и подаря една лилава рокличка,че да ми простиш:) smile3521
хм newsm78 добре де модела от тоя сайт е 6198 (на мен лично всички ми харесват Mr. Green)

какво ще кажеш за тази Simple Smile http://carnivalkids.com/kolekciya_LYATO__BEBE_MOMICHE__Roklya/0/0/70/0/7.html

Аз да се оплача,че от толкова будуване снощи,заспах чак в 7 и сега ми е едно криво ужас:)(сигурно съм търсила рокличката) дано поне времето става за разходки,че смятам да се разтъпча.

Целувки на всички Hug

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 11:09 от petrohanka

Общи условия

Активация на акаунт