Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Е то да е здраво бебчето (като органи и т.н.), дали ще е 3,4 или 5 кг няма значение, ще порасне  Simple Smile Въпреки, че се счита, че от 4 кг нагоре не е добре заради самото бебе, в по-късна възраст ще е предразположено към проблеми с теглото и т.н.
Но пък, когато е ген това, явно не може да се избегне - тежко и горко им на майките  Simple Smile

# 496
Някой да има под ръка линк-а към фейсбук групата?

# 497
хахха направо ме разсмя,освен като се роди твоята бебка да и подаря една лилава рокличка,че да ми простиш:) smile3521
хм newsm78 добре де модела от тоя сайт е 6198 (на мен лично всички ми харесват Mr. Green)

какво ще кажеш за тази Simple Smile http://carnivalkids.com/kolekciya_LYATO__BEBE_MOMICHE__Roklya/0/0/70/0/7.html

АуУ тази е прекрасна, ама те повечето са много хубави в този сайт  Grinning Чак сега се замислям че мамите дето сме с девойки ще има да ги контииим (поне аз  Laughing ) Това лято ще го караме на бодита сигурно, но другото стой и гледай  hahaha

А за спането, аз откакто си намерих силиконови тапи за уши и спа прекрасно, а преди това се побърквах само от дишането на приятеля ми, да не говорим че и имаме няколко глухи съседи, които си умират да гледат тв късно вечер и рано сутрин с волумето на мах  #Crazy  Crazy

# 498
Здравейте, днес бях на очен лекар, за да види състоянието на очните ми дъна, НОООООООО не само че не ми е изследвала очните дъна, ами и като разбра че е за начин на раждане се тръшна и започна да ми обяснява как очна операция, късогледство, астигматизъм и мързеливо око не са признак за секцио и как диоптърът трябва да е над 6 за да препоръчала секцио.После ми дръпна лекция колко е вредно за мен едно секцио и как гинекологът ми искал да източи ЗК (за което гарантирам, че не е вярно!)
Та въпроса ми е как се мери очното дъно, не е ли с уред и не се ли разширяват зениците, а не само диагностика на диоптъра с компютър и това е?!!! Ако някоя мама има опит в това, моля да сподели, да ходя ли при друг специалист и ако знаете къде и при кого ще съм ви благодарна!

# 499
  • Sofia
Мими, аз опит точно с очно дъно нямам, но имам малък диоптър и астигматизъм и заради тях нося очила. Имах и проблем с изтъняване на ретината (това със сигурност се гледа с разширяване на зениците) на едно местенце, но януари му направихме лазерче, за да не го мислим (както се изрази докторката). Доколкото съм чувала от приятелка е важен не толкова диоптъра, колкото налягането на очните дъна...
Тази докторка, при която ходя (Янева от Зора) каза, че наистина в БГ малко се преиграва с някои очни проблеми като причина за секцио и в чужбина това го няма...
Иначе аз я питах дали ще ми трябва документ, че съм ок за нормално раждане след лазерчето и каза ако ми искат от болницата, че ще даде  Simple Smile
Аз лично (майка ми и сестра ми също я посещават) съм доволна от нея. Постара се така да подредим нещата, че всичко мина по каса  Peace

# 500
Мами, искам да ви попитам в бебешката кошара ще слагате ли малка възглавничка? На една от лекциите казаха, че не е добре за гръбнака на бебето да се слага възглавница, а добър вариант е да се сложи възглавница од матрака, за да е леко под наклон....Вие кой от двата варианта мислите за правилен?

# 501
Аз като бях последно на ЖК попитах дали трябва да ходя на очен лекар, понеже съм с късогледство -2 , но ми казаха че за такъв нисък диоптър не се налага, даже малко ми се посмяха, като им казах, че ги питам, защото за това съм прочела из форумите  Wink

slynceee, аз си мислех първите месеци да ползвам най-много тензухена пеленка вместо възглавничка

# 502
някой попадал ли е на сайт, където се продават такива най-обикновени пелени? аз си купих но моите са със бродерии и украси, трябват ми съвсем обикновени, които да застилам под повивалник и други подобни нужди.

# 503
# 504
Nagaina.     bouquet

# 505
  • София
slynceee за прашеца и млечицето и аз съм слушала добри отзиви. Ние в къщи гоним вирусите с мнооого и най-различни фрешове  Peace

Болните да се оправят бързо  Hug

На някой вчера не му се вярваше за кофата за къпане и майчината утроба (не си спомням вече кой беше). Ето малко официална информация по темата, който го интересува да погледне:
http://www.tummytubusa.com/static.php?page=original_is_best_t
В никакъв случай не е заместител на така разпространеното корито, но е голям кеф за бебето, а лятото когато порасна дъщеря ми седеше на терасата в него  Crazy

krisskata хвърляш една * и само хубави мисли за напред  Hug

И на мен напоследък ми се влоши зрението, но с тези компютри и лаптопи нямаше как да ми се размине  ooooh! Ще попитам лекарката, при която ще раждам дали трябва да си направя преглед , но предполагам че не е проблем след като е в такива граници Peace

pulio123 пиша ти на лични за фейсбук групата  Peace

# 506
Здравейте,
нека преди да си дам мнението за кърменето ви шокирам: бебо е 1800 гр!!! Но така е при мамите с гестационен диабет, нормално, все едно съм средата на осми месец. Та така да знаете, че ще ставам майска мама още преди и средата на май живи и здрави Simple Smile Важното е, че моя дундьо,който вече има яки бузки е в едно перфектно състояние.

Много се радвам, че шмокси из бек - снощи се сетих пак за нея и сега бях решила да ви питам дали някоя мама има инфо за нея.

Кърменето - твърдо "за" графика. Е, разбира се плюс-минус 10-15 минутки може да има. Аз самата се храня по график откакто живея в Белгия - толкова е лесно и здравословно. Там всички се хранят по часовник и доживяват поне по 80 години с такъв здравословен живот. Аз никога не огладнявам след като се храня по час. Просто няма по-хубаво от това след като организма свикне. Така ще направя и с бебо, надявам се бързо да привикне. Познавам и хора, които даваха цица и на най-малкия рев 24 часа в денонощието и три години не можаха да свалят детето си от ръце. А сега детето е толкова глезено - ужас! Прави лошо впечатление. И вече в по-късен етап няма преценка за нищо.

Сушилните - сега като се върна другата седмица сме се спряли да си купим такава на Миеле пък дано не сбъркаме.

Връщам се да ви чета  Hug

# 507
krisskata много ти благодаря за инфото! Аз си мислех да отида до "Зора", но кофти е че ще трябва да е платено! Всъщност се чудя дали да ходя, защото там където ще раждам няма значение дали е нормално или секцио спрямо цената, а лекаря (на когото вярвам безрезервно) препоръча секцио, ръководейки се от личен опит и възможни усложнения с очите при отлепване на ретината!

# 508
За боледуването - аз се пооправям, но искам да ви споделя какво ми каза доктора - ходих на специалист "уши нос гърло" - каза, че ако правя гаргара с лайка и сода няма никакъв смисъл, защото нямам налепи, содата в този случай нищо не прави. Вместо това гаргарех през час-два с лайка и Йод - даречем не повече от 10 капки йод в една чаена чаша. В първите десет минути дращи гърлото, но после много облекчава, повярвайте.
Друго, което правя от дете при болно гърло е - смес едно към едно към едно от зехтин, ракия и мед. Чудотворна смес! Когато се сетя си пийвам по съвсем мъничко, колкото да ми смаже гърлото.

# 509
Здравейте мамета писатели сте големи  Hug едвам изчетох всичко.  #Crazy

Болните мамета да се оправят бързичко и да се радват на бременеенето  Praynig и да не се ядосват на свекърви, етърви зълви и всякакви роднини няма смисъл.  Peace

Искам да ви питам малко в страни от темите тук, може ли някой да ми обясни каква е разликата межди Маестро и Мастер кард, искам да платя едни покупки ч-з Пей Пал но там има само Мастер а мойта е Маестро  newsm78 и се чудя дали ще стане newsm78 до сега не съм пазарувала он-лайн и ми е притеснено да не объркам нещо  Thinking

За кърменето, лягането и всичко останало съм за да има някакъв примерен режим и да се спазва до някаква степен +  -  но в никакъв случай до секунда и минута, защото според мен родителя се наглася по детето а не то по родителя ( все пак трябва да се грижим за децата а не да ги превръщаме в роботи спиш, ядеш, играеш по часовник). С баткото в началото като се роди бях толкова стриктна до секундата да се яде да се спи  Naughty в крайна сметка той сам си направи собствен режим далеч от моя и си беше всичко ОК. Та мисълта ми беше че всеки човек(бебе) е индивидуален и не може да се гледа по книга  един има едни потребности друг други. Аз самата съм спала при майак ми до 5 г. защото ме беше страх от тъмното( не съм била кърмена на поискаване или др.) просто ме беше страх, това не означава че съм по-малко самостоятелна била или неуверена просто съм имала нужда от мама вечерно време което няма лошо според мен. Гледайте си дечицата както сметнете за добре, но не забравяйте да ги прегръщате и да правите изключения по някой път с принципите си  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт