Да се стяга ЮНСКАТА дружина, че навлязохме в последната третина!

• 29 303
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
bflm fingerscrossed У нас е паднала бомба, но хич не ми пука  Mr. Green

kleche, то и у нас е така, ама аз нямам друго детенце + по цял ден съм си вкъщи - не е като да нямам време да пооправя, за разлика от майките с дечица примерно. Сега сме се захванали с моя приятел да чистим, ще си напоканим всичките приятели на гости, после може да не чистим и цяла година Simple Smile

# 631
И на мен фондът ми покрива прегледа затова и ще отида.  Party
А Fashionmama пусна бомбата и се покри! Да не би тя да е с близнаци! Mr. Green

# 632
  • Sofia
За ФМ - така или иначе в различните етапи на бременността се виждат и различни неща (т.е. като напредне бременността се виждат неща, които не са се виждали напр. на 1ва или 2ра ФМ). Мисля, че ФМ се правят в определени седмици според развитието на плода - първите 2 май съвпадат като време с 1 и 2 БХС. Напр. на мен последния преглед ми беше 22 г.с. и съдейки по по-високата цена, която платих и май по-дългото гледане, това май си беше 2та ФМ.
Но миналата бременност видяхме проблема със сърцето в 24 г.с., така че никога не се знае, аз затова предпочитам да го гледат всеки месец, независимо как се нарича прегледа.  Peace
Всъщност от всичко друго бих спестила, но не и от това и спокойствието, което ми носи...

За подреждането и чистенето - прахосмукачката ми е голяма досада, но е неизбежна, а и си я ползвам донякъде и за чистене на прах  Simple Smile А по отношение на реда и прибирането - е аз съм си буквално вманиачена попринцип, няма общо с бременността. Полудявам ако нещо седи не прибрано, не подредено, наистина съм хахо в това отношение... Като почне да разхвърля малкия или тотално ще откача или ще ми мине (засега подозирам първото  Mr. Green)

# 633
  • Варна
Аз мисля да отида на третата ФМ, мъжът ми каза - дето ще се чудиш дали да ходиш или не и да го мислиш само, по-добре върви. Иначе на ЖК доки досега не ми е казвал нищо за височина на матката и общо взето само първите два пъти ми пусна да чуя пулса, след това само ми показва къде бие сърчицето, прави си някакви замервания, но на мен казва само - всичко е наред, без подробности и детайли  Confused
За чаршафчета - мисля да си подготвим две компелктчета засега плюс може би един долен допълнително. Майка ми ще ми ги ушие, както и обиколника.
За почистването - мен още не ме е хванала тази мания за чистене и честно казано се съмнявам  Simple Smile В началото на май ще направим лек освежителен ремонт - боядисване и смяна на някои мебели, като след това ще викнем някоя фирма за по-основно почистване. За съжаление живеем на такова място, че прах се насъбира по мебелите няколко часа след като е чистено  Sad Така че като дойде бебчо ще пада голямо чистене всеки ден. Добре че в началото ще си имам помощница, която се надявам да ме отменя в тези задължения  Simple Smile

# 634
Здравейте мами  Grinning
Вчера имах гости и така се уморих да шетам - корема ми се стегна и цяла нощ няма отпускане. Днес ще си почивам повечко... Другото което свърших е, че ходих на преглед и бебчетата са вече 1100 и 1200 гр. Това са си почти 700 грама в бебешко тегло което съм сложила за 2 седмици. Нищо чудно, че и кантара все нагоре върви. И един неприятен страничен ефект - появиха ми се стрии. Така стриктно се мажех и толкова ми беше мека кожата и така бъквално за часове се напука  Sad
За болните мами - пожелавам бързо оздравяване   bouquet
А и също изгарям от любопитство коя е новата мама на близнаци  Wink

# 635
serendipity_85 ние сме при една доки за ЖК, ако ще те успокои - на мен не ми казва нищо повече от колкото на теб. "Всичко е наред". Последния път само допълни, че се е обърнал бебо и това е /ако аз не реша да я разпитвам нещо/

# 636
Моля мами, които имат наблюдения или са чували отзиви за помпата за кърма на Чико да споделят. Двуомя се между нея и Томи Типи.Аз съм записала трета фетална при Томова , другата седмица съм на ЖК, нямам търпение, вече повече от 20 дни не съм виждала бебо!Въпреки лошото време и студа, ви желая усмивки!
Бързо оздравяване на болните мами!

# 637
  • гр. София
Най-накрая успях да ви изчета!  Grinning Мама и тате ми бяха на гости и не влизах да ви чета... Иначе бях на преглед в сряда, беборанка е 1 кг.  Grinning Да ми е жива и здрава. Плацентата ми е все така ниско. В кабинета ми измериха кръвно 138 на нещо си, та ме изгледаха странно и пак ми напомниха да си го следя и ако трябва да си увелича хапчетата за кръвно. Вече започвам да ходя през 2 седмици, заради тромбофилията, че май след 28 седмица нещата ставали опасни и е нужно да се следя по-често. Дано всичко е наред и да имам успешен край!  Praynig Praynig Praynig Беборана е май с главата надолу, та днес за пръв път усетих леки ритници над пъпа. Като цяло е голяма мързелана и само ме шашка. Да вземе да ритка по-често ако може!  Grinning
За новодошлите мами - ДОБРЕ ДОШЛИ и много късмет! Всичко да ви е наред!  Praynig Hug
За болните мами - ДА ОЗДРАВЯВАТЕ БЪРЗО! И на вас късмет и много здраве!  Praynig Hug
За мамите с покупки - ЧЕСТИТО! Дано с покупките да отгледате прекрасни дечица!  Praynig Hug
За всички мами - ВСИЧКО ДА ВИ Е НАРЕД!  Grinning Praynig Hug
Целувки на всички!  Grinning

# 638
Какво мислите за закупуването на стол за кърмене (както го наричам аз).Нещо от този тип http://www.argus-sofia.com/page3.html  ,модел 006-В.   Замислям се напоследък и ще си взема,само трябва да го съчетая с ходенето в София,защото въпросният магазин бил в Банкя,а тук в града не намирам подобни. Безплатна е доставката,но как да поръчам,като не знам дали ще ми е удобен?    Иначе за кърмене или за люлеене на бебето или просто за релакс.

# 639
  • София
Аз ще си ходя на феталната, първо и най-вече, защото ми е безплатна, и второ, защото няма нищо общо в прегледите, особено във фемина. Понеже съм с 2, прегледът е час. Буквално. Т.е. аз мога да си ги гледам 1 час на голям екран и да им се радвам. И това ще ми е за последно-после на живо.
Та затова. Иначе други притеснения нямам и ако трябваше да плащам, нямаше да отида.

Милиса, умирам за люлеещ се стол (Не конкретно за кърмене, но съм чувала, че е много удобен). Обаче нямам парички и за това в момента:(
Аз имам барбарон и той ще ми е незаменим, той и сега ми е незаменим,понеже заема формата на тялото, но само ако има още някой вкъщи, та да ме вдигне, че не мога да стана сама, освен ако не излазя кучешката напред, после не застана на колене, и държаща се за масата, не се надигна hahaha голяма е забава.

А този,който си постнала е тип ИКЕА, но на мен нем и харесва-люлеенето е ограничено до минимум. Моя приятелка си поръча от мебелен магазин истински стол, с извитите крака за горе долу пак толкова парички и е уникален. Много се люлея в него като съм и на гости.

# 640
  • гр. София
Аз май ще откажа часа за 3-та фетална... Като си говорих с АГ-то май и тя ми намекна, че не е нужно да я правя. Вика ми ние това бебе си го гледаме и следим. Дано всичко е ок!  Praynig
А да ви питам, мислите ли да боядисвате стени или само хубаво чистене?
Канари, теб да те питам виждала ли си, че и в Токуда имат лекции и мислила ли си да ги посещаваш?  Grinning И относно деня на отворените врати там, сега прочетох, че от миналата година вече не пускат в родилното отделение, така че не сме пропуснали като не отидохме.  Grinning

milisa, с риск да звуча тъпо, на мен това ми прилича на обикновен люлеещ се стол... Simple Smile Извинявай, ако съм нетактична.

# 641
Ние си взехме такъв люлеещ се стол от Икея и е много хубав

http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=sproductview&iID=13388&cr=1_13388_0_0_1

Даже е малко по-евтин. Аз го взех веднага щом разбрах, че съм бременна. Отидох сама и го купих Simple Smile
Добре, че го взех тогава, че сега щях да съм изхарчила парите за бебето и нямаше да ми се дават, а столът е страхотен. Ние имаме и такъв, който също леко се люлее, а е доста по-евтин

http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=sproductview&iID=10612&cr=1_10612_0_0_1

# 642
Да попитам мамите с близнаци дали вашия лекар ви е казвал нещо за инжекции с кортикостероиди.Моята лекарка иска в седми месец да сложим такива за да може дробчетата на бебетата да се разгърнат и дори и да тръгнат по рано да няма проблем с дишането и да не се налага да са на командно дишане.Ще се радвам да споделите на вас дали и какво са ви говорили.
Fashionmama да се появява бързо ,че колко народ не е спал тази вечер от любопитство. Grinning и бързо да казва коя е новата мама с близнаци.

# 643
irri не си нетактична.Аз искам мнение и затова питам. Да,той стола си е люеещ,просто аз си го наричам за кърмене  Mr. Green...хем да имам повод да си го купя.Мисля,че ще е много удобен.
bflm ,първият който показваш съм го тествала,но не мога да се отпусна,имам чувството,че всеки момент ще се преобърна.Домакините също споделиха това.

# 644
Най-накрая успях да ви изчета!  Grinning Мама и тате ми бяха на гости и не влизах да ви чета... Иначе бях на преглед в сряда, беборанка е 1 кг.  Grinning Да ми е жива и здрава. Плацентата ми е все така ниско. В кабинета ми измериха кръвно 138 на нещо си, та ме изгледаха странно и пак ми напомниха да си го следя и ако трябва да си увелича хапчетата за кръвно. Вече започвам да ходя през 2 седмици, заради тромбофилията, че май след 28 седмица нещата ставали опасни и е нужно да се следя по-често. Дано всичко е наред и да имам успешен край!  Praynig Praynig Praynig Беборана е май с главата надолу, та днес за пръв път усетих леки ритници над пъпа. Като цяло е голяма мързелана и само ме шашка. Да вземе да ритка по-често ако може!  Grinning
За новодошлите мами - ДОБРЕ ДОШЛИ и много късмет! Всичко да ви е наред!  Praynig Hug
За болните мами - ДА ОЗДРАВЯВАТЕ БЪРЗО! И на вас късмет и много здраве!  Praynig Hug
За мамите с покупки - ЧЕСТИТО! Дано с покупките да отгледате прекрасни дечица!  Praynig Hug
За всички мами - ВСИЧКО ДА ВИ Е НАРЕД!  Grinning Praynig Hug
Целувки на всички!  Grinning

Аз сега чакам с нетърпение да видим дали моята се е вдигнала. В понеделник съм на доки и  нямам търпение. А какво ти казаха като е ниска. Ще пиеш ли хапчета или нещо такова. Раждането как ще е.
Моето кръвно вчера беше 104/67 , което дори и за мен е мноого ниск. По принцип върви 110/70 120/80

Общи условия

Активация на акаунт