Ноемврийски бебета - тема 6.

• 23 270
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Меци, щом се мръщи, изчакай 3-4 дни и дай примерно ябълка, не е задължително да тормозиш детето само със зеленчуци. После менкаш, един ден, зеленчук, на другия плод. Аз поне така бих процедирала. Или просто не е готова за захранване и може да изчакаш само на мляко още някой ден. Просто не се вманиачавай, щото ще се тормозиш излишно Hug

# 601
Никол най-после се научи да се обръща от гръб по корем и сега не мога да я накара да легне по гръб Simple Smile
Не мога да го разбера това дете до онзи ден сутрин си изпиваше по около 170-180 мл кърма сега пие към 100 че и по-малко и не иска повече. На другите хранения си ги изпива въпросните 170-180 ама сутрин когато би трябвало да е най-гладно след нощната пауза точно тогава не иска да яде много.

# 602
  • Бургас
Здравейте, ние изяждаме по 160 гр пюре което аз приготвям и е по рядко от готовите. Изчаквам 20 мин и му давам да суче, ако дам веднага после повръща, защото е лакомник. До сега съм давала тиква, тиква с картоф и тиква с морков. Днес ще ходя да търся пащърнак, че искам да дам него утре пак със тиква. Тиквата много му харесва. Не му хареса картофа, но с тиква го яде. Всичко върви по план, само дето пишката не пипам, нашия педиатър каза след 6 мес., някой казват веднага, други изобщо да не го правя, объркана съм, нали имам 2 моми, а и цялата рода са само женски.

# 603
Ние днес ставаме на 4 месеца newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 Ако може някоя мама да ми припомни кога бебето се обръща от гръб по корем, щото досега само като котка си извива гърба назад.

# 604
  • София
Предизвикателна ,благодаря!При нас беше същото -само нощем не повръщаше ,иначе фонтани по всяко време!Януари беше пика направо,през 5 мин. и фонтан - побърках се .Започнах сиропа Гастротус и от него ли или го поизраства не знам,но поне фонтаните са рядкост вече ,иначе повръщането си продължава.Никола също качва и то добре.Аз също четох,че Мотилиум дават основно,а доста често препоръчват с лека ръка да се спре кърмене и да се мине на АМ АР ,което не ми се искаше и за това отлагам ходенията.Сега пробваме с хомеопатия,пък да видим.

penguin_VG,повечето са до 9 кг.Никола беше 8 преди месец и вече явно е наближил 9-те,защото нашият шезлонг яко се накланя като го сложа и мисля да го прибирам вече.
Обаче на ФП има един много хубав,с баткото го ползвах и съм супер доволна,Много е стабилен и се води за деца до 18 м
.Ето този е :
Скрит текст:
  дълго го ползвахме и детето много го харесваше.Беше на заем от приятелка ,иначе щях и с Никола да го ползвам.

маминка йоан,това е много индивидуално.Някои деца на 3м.,други на 8  Laughing.При мен и двете деца са дундички и ги мързи.Баткото се обърна 8 месеца,а седеше стабилен на 6 и проходи на 10.Никола може да се обръща от гръб по корем- правил го е няколко пъти,но в повечето случаи упорито реве и не иска сам.Сега пък пълзи,но на зад. Crazy[/color]

# 605
KapriZ и Вероника сутрин яде най-малко 3-4 мин и е готова, а за тези 3-4 мин съм сигурна, че почти нищо не е изяла, сигурно няма и 50 Sad но пък после спи по около 3 часа странна работа  newsm78

Ох Вероника почна много малко да яде, какво му става на това дете не знам  Cry Явно и заради това кърмата ми намаля толкова, на моменти имам чувството, че гърдите ми са празни. Понякога суче не повече от 5-6 минути и то не активно, едно такова вяло или пък дреме на цица. Пробвам да я дохранвам с изцеденото, но нали не иска шише и се мъча с пипетата от панадола. Почнах да се цедя след всяко хранане, дано кърмата се увеличи, че иначе не знам какво ще правя. Мисля другата седмица да отида на преглед при друга педиатърка да видим и тя какво ще каже.  Че ако съдя по домашния кантар е възможно дори да е отслабнала Sad Я ми кажете като се цедя и вече нищо не тече, колко време още да се цедя на празен ход?

Днес времето е ужасно. Сняг се сипе на працали, само една камина ми липсва  Mr. Green

# 606
pinguin_vg повечето шезлонги са до 9 кг, но ако имаш възможност и държиш да купваш шезлонг ще ти препоръчам този http://www.novobebe.com/fisher-price-precious-planet-shezlong-2v1-bg-935.html. Този се води до 18 кг, племицата е на 2,5 г и си го ползва като столче.

# 607
  • Varna, Bulgaria
Тили и ние имахме такъв период преди време. Аз цедих може би не повече от няколко минути, но постоянно редувах гърдите и все си капваше по някоя капка. А може би Вероника започват да й никнат зъбки и затова да й е намалял апетита. Преди известно време имахме такава криза (не че изби нещо в устата), но после пак започна да си яде нормално. Може пък да е кърмаческа стачка. Като ми прави някой път такива номера Еличка я нося известно време или я оставям да си помрънка малко и пак я пробвам понякога минава номера, понякога не.

# 608
pinguin_vg съгласна съм с мимка ние го имаме и съм доволна с три положения е малчо през деня дори спи в него Peace

# 609
Момичета, не съм писала от седмица  и само ви чета,чета...че нали свекървата беше на гости...

Та да ви питам за един съвет: ние вчера трябваше да ходим на ваксина. доста сме назад с ваксините, защото тя все беше или хремава или с обрив. и от толкова време я пазя да не се разболее, че да могат да я сложат тази ваксина и накрая в неделята ходихме следобед до зоологическата градина за час и като се върнахме вечерта имаше сополи. То аз съм по настинала (моят нос е като кранче на чешма и няма спиране), но и малката имаше сополи. Почистихме, издърпахме и и в понеделник отидохме при педиатъра за да чуе гърдичките за всеки случай. Той каза, че нищо няма и че е нормално, но все пак изписа едни капки за нос - виброцил+витамин ц+физиологичен разтвор и каза в четвъртък за ваксина. Ние бяхме започнали подготовката за ваксината с по 3-4 капки фенистил сутрин и вечер, защото тя има алегрии, но в в понеделник спряхме. В понеделник хапнах малко биволско кисело мляко и тя имаше няколко нишки кръв в акото - признак на алегрията към белтъка на кравето мляко.
И сега ми е свито сърцето за утре. До сега са ни били само една ваксина - втората противохепатитна.
Много се притеснява да не стане някоя беля, ако й я бир а пък тя не е съвсем здрава - най вече защото аз все още си нося хремата и ако й падне имунитета съвсем може да стане ......

Confused

# 610
  • София
Здравейте.Зъби ли ни  никнат какво е  не знам,но малката като се събуди да суче нощем и яде нормално,заспива на гърдата и щом се опитам да я преместя в леглото си се събужда и край,снощи до 2,30 от 11ч. си будува  ooooh!
Сега спи,ама нормално има да наваксва.
Лиги не текат,но каквото докопа все е в устата,а като ми хване ръката започва да я смуче зверски.Отгоре на всичко има малко течни сополки,четох,че е възможно да са от зъби,дано!  Praynig
Иначе като се наспи си е весела и доволна,стига някой да я носи нагоре надолу на ръце  Tired
Тази нощ може да пробвам като я накърмя да не я оригвам и да я оставям да си спи на спалнята,дано да поспя и аз!

Днес пак давах тиква,пак и се мръщеше,пак малко хапна,схвана как да я плюе. Утре ще пробвам както ме посъветвахте да я сваря на пара,а не да я пека,дано и хареса повече.Ако пак много и се мръщи просто ще спра няколко дни захранването и после ще пробвам нещо друго,ще видим какво,може би морков,пак малко ме съмнява,че ще го хареса,ама ще видим.

Мимка
, не е кой знае какво промоцията,ама бива.Купуваш 2 каквито и да са пюрета и ти дават едно безплатно,като безплатните са само 2 вида или ябълка /130гр./ или ябълка морков и грозде /130гр отново/
Аз взех 4 пюрета и по едно от двата вида за подарък и така общо 6 пюрета ми се вързаха по левче пюрето,което не е зле.Всички са ми различни,за да видя кое ще и хареса и кое не:)

Искаях още да пиша,но давам на баткото леща,защото ако не му давам ще яде само глупости за обяд:(

# 611
Такъв сняг вали навън все едно е зима, а не пролет. Вече ми омръзна искам да се стопля да излизаме навън, а не да стоим все вътре.

тили аз цедя не повече от две-три минути след като не тече мляко.

сладирана по-добре като идете за ваксината кажи какво е положението и поискай да отложите ваксината, за да си спокойна.

# 612
  • Варна
Благодаря ви за отговорите, милички!

Пфуу баба Марта и тази година е сърдита. И при нас имаше сняг Sad . Ама друго си е като вали Март месец- знам си, че топлото идва и не му се мръщя толкова на лошото време.

Юле, и ние като едни фенове на Томи Типи ще купуваме сет за хранене, но нещо не ми е ясно какво представлява секцията за охлаждане на капака на купичката.  newsm78 Ти пробва ли я?
Също така да те питам на Бюбхен какво плозвате за след баня? Зълва ми си е харесала за бъдещото бебче да ползва козметика на Бюбхен, но се чудим какво да вземе за мазане- олио, мляко, а гледам и някакъв крем има...

Да ви почерпя виртуално- мойто мъж днес има рожден ден. Направих му бисквитената торта дето Пухи я беше пуснала и му купих възглавница от мемори пяна, че напоследък другата все не му беше удобна.

# 613
Здравейте.Зъби ли ни  никнат какво е  не знам,но малката като се събуди да суче нощем и яде нормално,заспива на гърдата и щом се опитам да я преместя в леглото си се събужда и край,снощи до 2,30 от 11ч. си будува  ooooh!
Сега спи,ама нормално има да наваксва.
Лиги не текат,но каквото докопа все е в устата,а като ми хване ръката започва да я смуче зверски.Отгоре на всичко има малко течни сополки,четох,че е възможно да са от зъби,дано!  Praynig
Иначе като се наспи си е весела и доволна,стига някой да я носи нагоре надолу на ръце  Tired
Тази нощ може да пробвам като я накърмя да не я оригвам и да я оставям да си спи на спалнята,дано да поспя и аз!
......
Мимка
, не е кой знае какво промоцията,ама бива.Купуваш 2 каквито и да са пюрета и ти дават едно безплатно,като безплатните са само 2 вида или ябълка /130гр./ или ябълка морков и грозде /130гр отново/
Аз взех 4 пюрета и по едно от двата вида за подарък и така общо 6 пюрета ми се вързаха по левче пюрето,което не е зле.Всички са ми различни,за да видя кое ще и хареса и кое не:)
На далавера е тази промоция. Пюре 130 гр. за 1 лв е супер иначе е двойно.
Аз отдавна не си правя труда да го местя в кошарата и така спи до мен. Пробвай и ти поне така ще поспиш повече.

//Герито// да ти е жив и здрав рожденника и много да те слуша  Simple Smile
За Бюбхена с каката ми ползвах олиото и бях доволна. Все пак се затопля и може да купи от млякото за след баня.

# 614
  • София
и аз не местя Никола,иначе сън няма да видя,защото до 10 мин. и е буден.Ето сега спи от 2 часа вече,но легнал до мен на спалнята и с цица в уста,ту цока ту спира,Аз вече се схвамах,но поне спи и не се разнасяме.

И аз за същият шезлонг писах по-горе,страхотен е!

гери,да ти е жив и здрав рожденика!
Вземете мляко или лосион,олио лятото не се ползва.Аз и зимната не ползвам де,хич не ме кефи такава мазнотия.

Да ви кажа ,аз отдавна не мажа с нищо Никола .

Общи условия

Активация на акаунт