Запичане на бебе

• 6 703
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Сън, знам, за това включихме Бифидус Комплекс.
Кои са тези препарати с БГ щамове?

# 46
Сега нали рекламират български пробиотик с нашите си лактобацили, veda bulgarica, но аз съм скептична, защото и аз като теб имам лош опит с пробиотиците. Давах на малката, но тя се запича от тях спрях ги и нещата се оправиха сега нямаме проблем.

# 47
Каприз, и аз мислех да спра, но виждам, че пак се затяга положението. Той ходи всеки ден по два пъти, но понякога цялата продукция е в твърди топчета. Друг път е смесено, друг път напълно нормално. Мислех, че е заради храната в яслата, но беше две седмици вкъщи и нещата не се промениха. Наблягам много на пресните плодове и зеленчуци и има мигновен ефект, но видът както казах, не ми харесва. Това ми говори за липса на достатъчно бактерии. А не разбирам защо след като ги давам допълнително, се повлиява само в началото.

# 48
Опитай с Лактофлор кидс или Лакто 4.И от двете съм много доволна.

Това Веда булгарика - не.

# 49
здравейте ние сме на 2 месеца и 2 дни моля ви по опитните майки да ми кажат нормално ли е бебето ми да се изхожда на 3-4 дена веднъж аз в повечето случай й помагам с търмометар яде по 90-120гр АМ аптамил обикновенна.Страх ме е да не получи хемороиди и има ли такава опасност.....мерси предварително  Confused

А как ака бебето твърдо или с нормална консистенция?
не не е твърдо... меко е акото......обаче си наддава нормално

# 50
  • Русе
Каприз, и аз мислех да спра, но виждам, че пак се затяга положението. Той ходи всеки ден по два пъти, но понякога цялата продукция е в твърди топчета. Друг път е смесено, друг път напълно нормално. Мислех, че е заради храната в яслата, но беше две седмици вкъщи и нещата не се промениха. Наблягам много на пресните плодове и зеленчуци и има мигновен ефект, но видът както казах, не ми харесва. Това ми говори за липса на достатъчно бактерии. А не разбирам защо след като ги давам допълнително, се повлиява само в началото.
Michael@,
линка е за пробиотиците -  интересно е, споменава се и за различна адхезия на пробиотиците към дебелото черво. http://www.daflorn.com/faq.html
За избягване на запек може да се използват ленено семе (прясно смелено) и семена от чиа. Аз ги поръсвам в салатата.

# 51
здравейте ние сме на 2 месеца и 2 дни моля ви по опитните майки да ми кажат нормално ли е бебето ми да се изхожда на 3-4 дена веднъж аз в повечето случай й помагам с търмометар яде по 90-120гр АМ аптамил обикновенна.Страх ме е да не получи хемороиди и има ли такава опасност.....мерси предварително  Confused

Бих те посъветвало до спреш клизмите с термометър така само стават по-лениви чермата и ще му е трудно на детенцето да се изхожда само. Щом е кашесто не виждам проблем и щом си наддава нормално. Можеш да помагаш, когато видиш, че започва да се напъва да ака да присвиваш крачетата към коремчето.

# 52
  • Бургас
Renkan бих препоръчала Биогайя, по 5 капки със сутрешното мляко. Ходенето зависи и от АМ което даваш, според мен добър избор е Лактана.

# 53
Да споделя и аз моят опит с пробиотиците.
Не давам постоянно, а по време и след боледуване. Обикновено за около месец, но с честите боледувания на Гоги мога да кажа, че давах почти цялата зима.
Обаче проследих следната закономерност: Още миналата година смених Милумил с Лактана. Запече се страхотно и един месец акаше само ужасно твърди топчета. Това се оправи. Със стартирането на яслата на есен, отново се появи. Включих Биогая. В началото добре, но последва отново запек. Започнахме Бифидус Комплекс на Аквасорс. В началото добре и после пак запек. Вече ми писна и нищо не давам. Стомахчето му е добре след като спрях последния пробиотик. Като боледува ще давам Рибено масло.
Ако някой може да ми обясни защо се получава така, ще съм благодарна много!
Той е раждан секцио.

Michael@ link може би отговора е в един коментар малко по-горе- с пробиотиците не бива да се прекалява, защото може да развалят баланса между добрите и вредните бактерии в червата на бебето.
Май в желанието си да дадем най-доброто на децата си малко прекаляваме. Гледаме да ги натъпчем с всичко, което сме чули, че е добро, а всъщност човешкия организъм е една съвършена система, която не работи когато я претоварваме с какво ли не.

# 54
  • в огледалото на живота
Пробиотици давам само когато някой боледува от децата.Наскоро и двамата бяха с ларингит и включих Био баланс бейби за малката и Линекс за баткото.На тях определено им действа разхлабващо,незнам поради каква причина обаче  Rolling Eyes
Подкрепям Мишел също за ежедневната порция от пресни витамини в плодовете.Не ги спирам ежегодно.Единствено клеева тинктура приемат през есенно-зимния сезон,наред с това и много КМ.

# 55
Краси, благодаря за линка  Hug.

Griga, той много боледуваше от септември до февруари. За това давах пробиотик за по-дълъг период. И аз знам, че не трябва да се дават постоянно. Сега съм спряла и пак е с дарадонки.

# 56

Michael@  щом - "ходи всеки ден по два пъти"- не се притеснявай чак толкова...
Всеки човек си има индивидуални особености на организма. А може би се храни с по-суха храна???

# 57
Като се замисля, от както ходи на ясла е по-изразено. Освен това се оказа, че те им дават вода в определени часове. Като се прибира пишка много малко и много тъмно до края на вечерта и е много жаден. Помолих ги да го подсещат и сутрин влиза с малко шише изворна вода.
През почивните дни се случва да ака и по три пъти.
Благодаря за това обсъждане на всички   bouquet!

# 58

Бих те посъветвало до спреш клизмите с термометър така само стават по-лениви чермата и ще му е трудно на детенцето да се изхожда само. Щом е кашесто не виждам проблем и щом си наддава нормално. Можеш да помагаш, когато видиш, че започва да се напъва да ака да присвиваш крачетата към коремчето.
благодаря ти много започна да си ходи сама вече не й помагам с нищо.............докато не започне с захранването Rolling Eyes

# 59
  • Италия
Renkan, какво като почне захранването?  newsm78
Аз доколкото разбирам, вие нямате проблеми с изхождането. Захранването се започва с неща, които не запичат - тиква, тиквичка, круша...Вярно е, че картоф, морков, оризова каша затягат, но като се въведат първо разхлабващите, после лесно може да се контролира процеса.

Общи условия

Активация на акаунт