Отговори
# 240
Дават по тв за кристалните деца, това дали е истина или изопачена реалност? А най- добрата новина е че коженото ми яке ми става Joy даже на корема Joy

# 241
Добро утро и от мен, да идва вече хубавото време, че ми писна. Не че ще мога да излизам, но поне ще си го гледам от офиса  Mr. Green

При мен гаденето премина, но все още не мога да ям определени храни - т.е. от повечето ми става гадно като ги погледна само  Crazy

С киното, концертите и силния шум аз имах проблеми чак след 24-та седмица някъде в първата бременност, много се стресираше беба, тя и сега се стресира от силен шум  Crazy Сега обаче съм с предна плацента, което значи че по-малко ритници ще усещам и бебчо ще чува доста по-малко от външния шум... Сега остава само да намеря баба, която да гледа дребната, че да ида на кино... Ама не щат  Crazy Докато бях бременна се надпреварваха да се хвалят кой щял да гледа малката като родя, като родих се изпариха яко дим  Crossing Arms Свекитата дето са в София идваха на 2-3 месеца, а майка ми първата година дойде 2 пъти само.

Сега с два броя ще е забавно.

# 242
Ох,наистина времето е страхотно,а на мен ми е едно мързеливоооо ПАК,ама трябва за пореден пут да ходя до общината за една бележка за липса на данъци,която я искат от градината на сина ми.Вчера ме накараха 40 мин да чакам за тази бележка и на 40тата минута ми казаха да отида днес,е,откачих,че и корема ми не личи още за да се оправдая с това и да мина най отпред  Wink Embarassed
За силния шум с първата бременост не съм имала проблем,дабе в седмия месец на диско ходих-естествено само стоях седнала-ама да съм в играта Twisted Evil и така.Изчезвам аз,да видим какви ще ги свърша днес  Hug

# 243
благодаря за съветите
ще го почвам вомитусхила и каквото ще да става просто!!!
днес май ще е хубав деня, а аз хич нямам сили да поизляза на разходка - пусти му мързел!!!

# 244
Здравейте и от мен  Hug
Взех си болничния, първия ми е за 14 дни, но после ще бъде продължен с още 30 дни. Сега остава да си почивам, да лежа ииии... дано да се вдигне тая плацента.

Tanishte , каква количка сте си избрали и от кой сайт мислиш да поръчвате?
Аз гледах в baby-markt.de ; kinderwagen.com ; babyartikel.de

Гледах в www.babyartikel.de и в www.babyprofi.de. Втория не доставят до България, но ние имаме кой да ни я донесе, а за първия не съм проверявала. Ние сме харесали АБЦ Дизайн, който на промоция излиза 540 лв., а тук цената е 850 лв.

# 245
Здравейте красавици,

аз се върнах от преглед. Днес ми правиха фетална, всичко е наред засега Simple Smile Бебочето в началото си беше полегнало в една поза и никакво мърдане, та лекарката ме прати да се разходя десетина минути. Аз - директно в баничарницата и една закуска на крак  Mr. Green Като се върнахме онова не се спря, едва му взе мерките  Laughing Предположи, че може да е момче, но каза, че още е рано да каже със сигурност. Аз го гледам, че мъжа ми по едно време се ухили и се учудих к'во става, а той видял топчетата (както каза после)  Joy Какво е видял, тепърва ще разберем, но дано да се окаже прав! Взеха ми кръв за БХС, че и на мен ми дойде реда вече.
Плацентата пак ми е ниско, дори покрива канала леко, но дано да се дръпне нагоре. Сега и аз ще трябва да се пазя повече.

Лулу, за антибиотика - тя май кара по старата школа и като гледам ще се сменяме... Амели е права, че антибиотик се изписва след като се види вида на бактерията. В случая е изписала някакъв широкоспектърен та дано хване нали такова... Аз от страх с тая температура все пак дадох, но със сигурност ще сменя педиатъра скоро. През нощта почти не съм мигнала, защото пак качи и се наложи да давам панадол, въпреки антибиотика... Абе ужас.

А на Бон Джоуви и аз ще ходя, не мисля, че ще има кой знае какъв проблем. Ако ми стане гадно винаги мога да си тръгна просто. И ние сме на терен, но няма да се вра в тълпата, така или иначе го гледахме в Истанбул по-миналата година. Аз повече се притеснявам за едно пътуване със самолет, което сме планирали за началото на май... Доки каза - никаква грижа, пътувай, докато не те надушат, че си бременна, че тогава ги е страх да те пускат в самолета, да не им родиш  Laughing Ама аз пак така леко се притеснявам дали е ок. Макар бабата на мъжа ми ми е разправяла, че са пътували до морето със самолет, а тя била бременна втори месец със свекърва ми. Пък и гледам, че пътуват хората.

Това "вкратце" от мен, че май се олях.  hahaha

Който излиза, внимавайте все пак, измамно приятно е времето, духа силно, обличайте се!

Hug

# 246
Аз изпадам вече в бремелинската депресия.
Мъжът ми кара много тежко шарката, мислехме да си ходим на Ловеч и там да се отделим аз у нашите,той у техните, но има много висока температура, вие му се свят и не може да шофира.
Ива също има някакви оплаквания,дори ми звъняха преди обед от детската ако искам да я взема,но ,грях ми на душата, оставих я там, няма температура, оплаква се от главоболие, но може и да преиграва нещо,понеже знае,че двамата с баща й сме вкъщи и тя иска да стои с нас.
Излизах половин час да ме одуха вятъра,да ми се проветри главата, но истината е,че нервите ми са адски обтегнати.

П.С. Добра новина- чух се с доктора си по телефона, намерил е начин да ми изкара болничен без да давам 60лв. Няма да е от него,а от друг доктор, не ги разбирам тия игри, а и може би по-добре да не знам.

# 247
Момичета, на колко часа се осигурявате? Предстой ми да се пусна фиктивно на работа и се чудя на 4 или на 8 ч.

# 248
Tanishte по нашите закони една стока купена онлайн имаш право да върнеш без да казваш причина в 7 дневен срок. Така че ако не ти харесва книгата, възползвай се.
Хе-хе, Pampers сигурно ще се познаем там с големите кореми Grinning Ще е забавно Simple Smile
Не мога да повярвам, че разликата в цената на количките е толкова голяма между София и по-малките градове. Май ще си разгледам за колички в Ловеч или Плевен.
Относно осигуровките, за работя на пълен работен ден и се осигурявам на 8 часа.
Amelly много тежко мила така. Но грижи се все пак за мъжа си, нямаш избор. Вероятно щеше да се заразиш ако не си я карала. Вариант има да помолиш свекървата да дойде, а ти да идеш малко при приятели за няколко дни. Дано всичко мине бързо и леко.

# 249
Tanishte, имам спомен,че ходиш на ЖК в Майчин дом? Или греша...  Thinking При кой лекар си?
Мен нищо не ми казва моята....Една мълчалива, все питам това и онова. Само казва бебето е добре.
Не знам нито как ми е плацентата, нито нищо... Предполагам, че ако има нещо смущаващо ще каже, но... И за изследването от БХС не ме потърсиха. Следващия вторник съм на преглед и ще разпитвам повечко.

# 250
Бебочето в началото си беше полегнало в една поза и никакво мърдане, та лекарката ме прати да се разходя десетина минути. Аз - директно в баничарницата и една закуска на крак  Mr. Green Като се върнахме онова не се спря, едва му взе мерките  Laughing

Хапвало е и то баничка  hahaha Joy

Шегата настрана, но предната бременност (доста по напреднал стадий) като хапнех нещо сладко дребното веднага ме сритваше тук там, видимо одобряваше избора  Mr. Green

Аз отказах командировка (и то толкова я чаках) не толкова заради пътуването и самолета, колкото заради скенерите по летищата. Не искам да минавам през тях, а в Европа няма измъкване без значение бременна или не. В щатите може да откажеш.
Иначе в самолета е опасно излитането и кацането заради риск от отлепяне на плацентата, но ако лекар я е огледал добре преди това няма проблеми.

# 251
Тия бебчета много срамежливи  Mr. Green
Не ме плашете с тия самолети че за велик ден ще пътувам и то със самолет 3 часаи преди това и до летището ooooh!
Рисковете на живото предаване Joy

Пп абе само аз ли вече имам апетит?

# 252
Ани , не си единствената с апетита  Mr. Green
Мен така ме боли глава че вече не издържам . И това е постоянно , като на моменти по-силно на моменти утихва. Зачпочва болката отзад на врата , минава през ушите и обхваща синусите . Най-странното е , че ако примерно започна да си разтривам врата и болката към ушите се усилва драстично . И малката е от два дни у дома хремава и само мрънка за нещо .... И аз като Амели малко нервите ми не издържат .  Sad  Гаденето вече даже не го отчитам сравнение с това главоболие ....
Оплаках ви се едно хубаво и аз .... Crazy

# 253
Тук се твърди, че най-щадящото за жената било самолет и до 7 месец нямало проблеми. Следващото подходщо било влак, ама те БДЖ не са виждали, та затова така казват. Колата най-кофти било, ама няма как. Аз доста карам на ден, но в периметър от 100 км нямало проблеми. И понеже съм на транспортна тема, да кажа за коланите. Специално питах какво е най-подходящо. При нас фактът че си бременна не те освобождава от задължението за колан, било то на задна или предна седалка. Коланът се слага под корема, горната презрамка между гърдите, както обикновено. Коланите за бременни, които поставят обикновения колан ниско, били много препоръчителни. Еърбагът също не бива да се изклЮчва, сума статистика ми показаха, така трябвало.

Сийложър, спомена вълшебната дума главоболие. Една седмица се тръшках колко ме боли глава, мина ми след като доки ме наруга и ми каза да си пия водата. От обезводняване беше при мен... Я гаврътни една водица, да видим дали няма да мине?  Mr. Green

# 254
  • София
малина, много ме изненада с притеснението си за скенерите, точно с тях нямаш никакъв проблем.

И за самото летене няма проблем.  Навремето е било по-опасно, защото в кабината налягането при излитане и кацане се е променяло, но при сегашните съвременни самолети такова нещо няма.  Не позволяват да пътуват бременни след определена седмица, някъде след 7-8 месец беше, заради опасността да родят в самолета.  Дотогава - никой няма да ви спре.
Аз вече пътувах веднъж, в края на април също имаме запланувано пътуване със самолет.
Имаше и такава тема във форума, ако се интересувате - потърсете я за повече мнения.

Амели, много ти се събра Confused  
Честно казано, аз вече не виждам смисъл да се разделяте с мъжа ти.  Не разбрах дали варицела кара, но доколкото знам всички шарки са заразни около избиването на пъпките.  В такъв случай - каквото е имало да става е станало.  Стискам палци да не си се заразила.  Много му се струпа на твоето бебче, дано му се размине шарката Praynig
И за каката ти пожелавам да е нещо моментно и довечера да се окаже, че е добре.  Не се чувствай виновна, че не си я взела, в тази ситуация май е по-разумното решение.

коткинчо, супер новини!  Дано се потвърди, че е момченце, щом това искате.
Аз се доверявам на педиатърката и ако ми каже да давам антибиотик - давам.  Досега се е налагало само веднъж, не изписва за щяло и не щяло, но и аз не бих се осмелила да не дам, ако така ми е казала.  Дано бързо се оправя малката.

И с риск да стана досадна ще кажа, че и мен ме съмнява такава голяма разлика в цените на една и съща количка, пък било то и в двата края на България.  Няма спор, че в София всичко е по-скъпо, но никога не съм виждала чак толкова драстични разлики.

Общи условия

Активация на акаунт