АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 910
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Аз имах конюктивит и то доста гаден по коледа,някъде 5-6 месец съм била.Докторката ми изписа капки,но се оказа,че дозата ми е била малка,прехврли се и на другото око и така 7 дена поне нямаше излекуване....после ходих на друг доктор и ми увеличи дозата+още едни капкии скоро ми мина като продължих да капя още 10 дни след като се излекувах.По същото време ме пипна жесток гърлоболи мисля,че можеше да е следствие от конюктивита...хубаво е да го лекуваш,защото може да се прехвърли на бебето после.

Kameliya при мен гърлобола беше преди конюктивита...даже още смуча прополки. Какви капки ти изписа доктора и направо на офталмолог ли отиде? Прочетох, че офталмосептонекс са безопасни за бременни...всички други са с лекарско предписание

# 121
Ео, честитоооо ! Още много по толкова ви пожелавам, изпълнени със страст, пътешествия и доверие!  Heart Eyes И разбира се, здраве - за вас и за дечицата ви   bouquet

MaDMamA
, отиди на лекар, не си слагай сама диагнози  Simple Smile

Мами, аз да се оплача: имам някакъв сърбеж на входа на влагалището. Веднъж съм имала гъбички и сега ми напомни на тях този сърбеж....  #2gunfire Дано не! Във вторник съм при докторката, при която ще раждам, ще споделя с нея  Confused
За памперсите: и аз не съм никак веща, но сестра ми ми каза да не купуваме на Памперс белия пакет Premium care, защото пропускат. Също и нейни приятелки са се оплаквали. Прах за пране ще купим Бочко и от другата седмица май вече трябва да се поизперат малчуганските неща, че с това отлагане... никак не ми се иска всичко да се случва докато аз съм в болницата, защото мир няма да имам каквато съм перфекционистка  Mr. Green

# 122
MaDMamA, отиди на лекар, не си слагай сама диагнози  Simple Smile

Мами, аз да се оплача: имам някакъв сърбеж на входа на влагалището. Веднъж съм имала гъбички и сега ми напомни на тях този сърбеж....  #2gunfire Дано не! Във вторник съм при докторката, при която ще раждам, ще споделя с нея  Confused
За памперсите: и аз не съм никак веща, но сестра ми ми каза да не купуваме на Памперс белия пакет Premium care, защото пропускат. Също и нейни приятелки са се оплаквали. Прах за пране ще купим Бочко и от другата седмица май вече трябва да се поизперат малчуганските неща, че с това отлагане... никак не ми се иска всичко да се случва докато аз съм в болницата, защото мир няма да имам каквато съм перфекционистка  Mr. Green

В неделя баш специалистите дават дежурства...ще изчакам до утре, предвид на това, че окото ми е вече по-спокойно, а и съм от лежащите  бременни дето трябва да избягват излишните движения  Grinning

Относно памперсите и ние сме взели от белия пакет на Памперс...да се чувствам ли прецакана?  Laughing

Оставили сме креватчето и ваничката за последния момент...
Първата партида дрешки за вече изпрани и на простора....само ще бъдат изгладени като дойде момента.

# 123
MaDMamA, отиди на лекар, не си слагай сама диагнози  Simple Smile

В неделя баш специалистите дават дежурства...ще изчакам до утре, предвид на това, че окото ми е вече по-спокойно, а и съм от лежащите  бременни дето трябва да избягват излишните движения  Grinning

Относно памперсите и ние сме взели от белия пакет на Памперс...да се чувствам ли прецакана?  Laughing

Оставили сме креватчето и ваничката за последния момент...
Първата партида дрешки за вече изпрани и на простора....само ще бъдат изгладени като дойде момента.
Дано не си прецакана, но и да се окажеш прецакана - не е болка за умиране  Laughing

# 124
Аз пък не ги признавам тези традиции и след малко се захващам с чистене  Mr. Green Прахосмукачка, парцалче... неделя е все пак, хохохохоххохохохохох  Mr. Green Дано само с този мой мерак за чистене, не предизвикам бебка...  Praynig
Хееей, мами, и да ви показа кошарката на бебка - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14141&cat=106  Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 11:20 от presley

# 125
..Относно памперсите и ние сме взели от белия пакет на Памперс...да се чувствам ли прецакана?  Laughing

за сега не  Peace  Като се роди бебето, ще прецениш. На всяко дупе пасват различни памперси. На нас са ми пропускали и тези и зелените, когато са били големи или сложени неправилно. Но иначе не сме имали проблеми с Никола. Сега ще видим Simple Smile

# 126
maminka23, и аз лежа по същите причини, както и ти, но от 14 февр. откакто разбрах за ниското прилежание на бебето. Ти си напред със седмиците и не е толкова опасно ако бебето се роди 2-3 седмици преди термин. Аз родих 20 дни по-рано баткото и бсичко беше ОК, ако бях чакала докрая, щеше да стане много едро бебе и как ли щеше да излезе #Crazy Пък и най-близката болница с родилно е поне на 1 час от мен, не ми се иска да чакам само да тръгва и сега. Във вторник съм на преглед и уточняване на подробностите за раждането.
Lindichka, честита количка и чакам отзиви, Baby Design ми е една от фаворитите за марка количка. Но още не съм избрала.
Еовин, честита годишнина! Толкова е романтично.

И разбира се, забравих да честитя на Камито24, живи и здрави да са госпожиците, наистина борбени като майка си и скоро да си ги гушкате вкъщи.

# 127
Шаварче, пусни стерилна урина да ти е мирна главата,
аз винаги пускам такава да съм по-спокойна,
ти как я даде тази? може съдът да е замърсен. така че не се шашкай сега. толкова много неща ако са писани ... едва ли е от теб.

за коластрата имам аз вече, за кърма - дано да имам пак.
но аз до преди 3 месеца кърмих дето се вика...

сега се прибираме от разходката, поизмръзнахме малко, ама добре ни се отрази на слънце.
гладенето го оставям за после, сложих ги в панерчето за гладене и да чакат дрешките.
видяхме се с кумовете, поискахме си прошки.

presley, честита ви кошарка, и нашата е подобна, но с друг гриф и разцветки, картинки, е, ние ползвахме само горното ниво за спане, но добра работа свърши Simple Smile удобна е много, и повивалникът горе до 3-4 месец става.

MaDMama, може да не е конюнктивит.

# 128
Здравейте Мами  Wink Имам едно питане, важно ли е в деветият месец всяка седмица да се следят тоновете на бебето? Аз съм от Бургас, но ще раждам във Сливен, където ме викат през седмица. Чудя се , дали във седмицата която не ходим във Сливен да търся специалист във Бургас за да следи тоновете  Confused

# 129
Здравейте в този така слънчев (дано не много студен) ден!
ЕО честита годишнина, още 100 пъти по толкова!   bouquet

Аз ще си направя кратка разходчица до центъра за среща с една приятелка, като за последно преди да съм родила, дано само не умра от студ... Иначе от вътре изглежда много приятничко на вън, дано не е пълна заблуда това слънце  Mr. Green
Желая ви хубав, позитивен и приятен неделен ден! Enjoy!  Sunglasses

# 130
за тоновете мисля, че е по преценка на док.
и с миналата, и с тази бременност отсега натам ще следим тоновете всяка седмица, ще ходя на запис.
дано и при вас всичко е наред.
док ще ти каже сигурно, ако трябва и всяка седмица да ходиш.
според мен поне две седмици преди термин трябва всяка седмица, а след термин се ходи всеки ден за тонове. само да ти кажа, че на някои мами въобще не са записвали тонове, не визирам София, а друг град в БГ (ох, и то Бургас... роди здраво бебче де Wink )

# 131
заинтригувахте ме и мен с адреса, на който се записва бебето. ние нямаме брак и не съм си сменяла постоянния адрес, но имам и временен, който е същия като постоянния на таткото. в такъв случай детето с какъв адрес ще бъде записано? newsm78
детето взима адреса на майката - и постояния, и настоящия Peace

това е много хубаво  Mr. Green

много хубав ден ви пожелавам - чудно слънце е навън, дори и да е студено си заслужава да се поразходи човек Simple Smile

# 132
Аз да кажа, че изчистих  Mr. Green Е, не както бих искала, но пак съм доволна. Дано бебката не вземе да тръгне  Mr. Green
А по въпроса с тоновете... аз мисля, че щом специалистите са преценили, че така трябва да се процедира, значи е правилно  Simple Smile Но все пак си мисля и че не е фатално, ако не е точно на една седмица, ако всичко до момента ти е наред. И при мен сега почти пропуснах едната седмица, защото докторката ми имаше разни ангажименти и си отложихме малко срещата. Така че не е фатално Simple Smile А иначе, при мен записите започнаха доста от рано по незнайни за мен причини. Но нищо, и без това съм паника, тъкмо така съм по-спокойна.  Laughing
И весели разходки на мамите, които ще излизат. Аз така се изморих, че едва ли. Най-много мъжът като се върне след малко от работа, да взема колата и да щъкна някъде до някой магазин, ама и това не ме блазни особено.

# 133
за сега не  Peace  Като се роди бебето, ще прецениш. На всяко дупе пасват различни памперси. На нас са ми пропускали и тези и зелените, когато са били големи или сложени неправилно. Но иначе не сме имали проблеми с Никола. Сега ще видим Simple Smile

Съгласна съм. Когато раждах 1-вото момче нямаше от белите Памперс, но често и другите памперсите пропускаха в началото, докато беше съвсем дребен и аз съвсем неопитна Simple Smile

jos И аз започвам да си мисля така с надежда, тъй като нямам сърбеж, парене и т.н...има и един друг момент, за който се сетих преди малко, и той е че вчера прекарах страшно много време пред компютъра, та може и от това да е...очите ми са поотвикнали...а преди често ми се случваше, тъй като професията ми е свързана с работа на компютър.

# 134
Айде едно записче от мен че не съм писала тук отдавна само в фб (да не решите че съм родила  Wink )

Общи условия

Активация на акаунт