Раждане във Втора САГБАЛ „Шейново"

• 5 716
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
Сайт на Втора САГБАЛ „Шейново"

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
Мили бъдещи майки, Втора САГБАЛ „Шейново” организира за Вас всяка втора и четвърта сряда от месеца в 14:00ч., ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ - Бременност без тютюнев дим.
Ще имате възможността да видите родилна зала, болничните стаи, VIP зала, неонатологично отделение и да се запознаете отблизо с приятната атмосфера в болница „Шейново”.
За записване телефон 02 9659-481/482 – „Информация” - Само за бременни.
Очакваме Ви!

В родилно отделение:
За раждане:

Направление № 7 от личния лекар;
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация.
    Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
    Лична карта;
    Чехли, халатче;
    Чаша, вилица, лъжица, нож;
    Лични принадлежности;
    Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
    Термометър
    Личен амбулаторен картон

За справки: тел. 9659457

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 11:29 от Гeритo

# 1
  • София
Здравейте на всички  Hug Уж търсих дали има такава тема и тъй като не видях, реших да я направя. Извинявам се предварително, ако темата съществува.  Peace

# 2
  • София
Процедура, документи и условия за припознаване на дете как стоят нещата в Шейново?

# 3
Два пъти съм лежала в Шейново за операции и благодарение на този си опит не бих си помислила да раждам там. А след ужасните трагедии с родилки там от миналата година, мисля, че жените, които избират да раждат там са наистина много смели.

# 4
Два пъти съм лежала в Шейново за операции и благодарение на този си опит не бих си помислила да раждам там. А след ужасните трагедии с родилки там от миналата година, мисля, че жените, които избират да раждат там са наистина много смели.
newsm78 аз тъкмо си бях избрала тази болница... А къде се ражда по мед и масло???

# 5
  • в очите на дъщеря ми

Защото по другите болници, изобщо няма тежки случай с фатален изход, там всичко е перфектно с гарантиран "хепи енд". Stop......
 Да се правят такива генерални заключения за една болница с традиции, с хиляди благодарни майки и жени  е меко казано прекалено.....

П.П. Не само, че си помислих, но и родих там и със сигурност не бях от "леките" случай.......благодаря на всички, които ме направиха майка...... Crossing Arms

# 6
На 14.05.2013 родих секцио в Шейново без избор на екип и мога да кажа, че не намирам разлика  в отношението на персонала дали си със или без екип. Оперира ме д-р Абаджиева, много готина докторка, на който се падне ще е късметлия. Знаеше и се обръщаше към пациентите си по име и се интересуваше всеки ден как са. След изписването се ходи за сваляне на конци и един безплатен преглед. Докторката ми даде личния си телефон и двата пъти се уговорихме за преглед при нея. В стаята имаше още едно момиче, инвитро, което също беше без избор на екип и секцио и също беше посещавана от д-ра, който я е оперирал.
Всеки ден между 12-12:30ч в Шейново в кабинет 15, за тези, които са решили да раждат в Шейново без избор на екип могат да отидат за родоразрешение. Аз не знаех как трябва да родя секцио или нормално и за това ходих. Казаха ми секцио(имах операция миома ) и назначиха дата. Прегледа е 30лв. И така само това съм платила. Условията не са прекрасни, но за 5 дни става. Аз съм с две ръце за Шейново

# 7
А как тогава да коментираме перманентната вътреболнична стафилококова инфекция в неонатологията на Шейново? Не че не е типична за повечето държавни АГ-та заради стария сграден фонд и лошата му поддръжка... Но вече три случая около мен за последната година на бебенца, изписани със стафилококи от Шейново ми идват много... едното го скапаха от антибиотици първите 4 месеца. Върхът беше на моя позната с ин витро, детето й се роди недоносено, заразиха го със сепсис.... едва го оправиха в Педиатрията... За рекета от страна на докторите в тази болница май доста се е писало.... има си "официален" ценоразпис на кой колко му е хонорара.... ако някой се интересува мога да го дам на ЛС, защото има личен опит в това отношение.

# 8
Да чукна на дърво бебето нямаше никакви инфекции. И който иска да си плаща - плаща, нямам представа по кой ценоразпис. Който не иска точно определен доктор не плаща и никой не му и иска пари. И важното е, че отношението е съвсем нормално.

# 9
Четох на много места, че в Шейново не дават бебетата да са при майката постоянно и ги носят само за хранене. Така ли е ?
Секциото по желание се плаща, нали, само ако е по мед. причини е безплатно / и без избор на екип/?

# 10
Как се припознава дете в Шейново - за родителите без брак всеки ден на сутерена има една стая в която се ходи с лични карти и двамата родители попълват по една декларация и се подписват. За тези с брак искаха и брачно свидетелство.
За секцио по желание вероятно се плаща, но който иска може да отиде на прегледа за родоразрешение и да говори с лекарката. Може пък да се съгласи да насрочи дата и при който се падне.
Който иска, бебето стои при него. Всички такива майки са отделно от другите. През май имаше много бебета и искаме не искаме ни ги оставяха от обяд до вечерта. В отделението имаше 60 бебета. Само за да ни ги свалят с асансьора отнемаше повече от 1 час

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 14:02 от siska_ta

# 11
 Бих искала да оставя и моето мнение за раждане в Шейново, най-вече за тези, на които им предстои или се чудят къде, при кой и как да раждат.
 На първо място ще кажа, че съм направо очарована и впечатлена от отношението на всички към мамите и бебетата, и на второ място , но не и по важност искам да споделя, че там в тази болница всеки си гледа работата и лекарите и акушерите са истински професионалисти. Искам да БЛАГОДАРЯ на д-р Вецев и екипа му и то без да съм избирала екип и без да плащам каквото и да било. Толкова хубаво отношение и професионализъм не съм срещала по родните държавни болници.
 Ако на някой му е интересно и любопитно мога да разкажа повече!

Общи условия

Активация на акаунт