СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 72 106
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 30
Ако градината/яслата е обявила ДК-0,1 т.  по месторабота следва да я получите.
Не знам обаче какъв трябва да е текстът на бележката и дали така написан ще свърши работа.
Да, яслата приемат този критерии- лошото е, че и от работата му не знаят точно какво да напишат. Голямо чудене... Някой ако има идея, да помага Simple Smile

# 31
  • София
За коя ясла/градина кандидатсвате?
Тази точка определяща ли е за влизането?

# 32
За 69 ясла, точката е критична, поне като гледам списъците за сега как се движат...

# 33
  • София
Другите момичета да помагат за бележката!
Успех!

# 34
За 69 ясла, точката е критична, поне като гледам списъците за сега как се движат...

Да кажа, че миналата година във въпросната ясла в последната седмица се появиха над 30 деца с 8.2 точки и в крайна сметка ние с 8.1 се въртяхме на жребий за 10 места от над 50 кандидатстващи със същите точки. Като само час преди класирането се появиха някак си едно над 10 деца с 8.2т.

# 35
Уви, ние редовите граждани трябва да се надяваме на чудо и да стискаме палци. Sad

# 36
Имам един въпрос, ако може да ми помогнете: съпругът ми работи в частна фирма, която е регистрирана в Младост, но в действителност той не посещава офиса там. Работата му е свързана в пътуване с автомобил и облужване на определен район- той отговаря за район Студентски. Ще можем ли да вземем тази така важна 0.1 точка по меторабота? В смисъл ако служебната бележка гласи: работи във фирма Едикоя си с регистрация Младост като инспектор на район Студентски.
Няма нужда да давате толкова подробности в бележката. (Имам предвид месторегистрацията на дружеството-работодател.)
Достатъчно е да пише "Настоящата служебна бележка се издава на .... , в уверение на това, че е назначен на длъжност инспектор, с месторабота район "Студентски". (Това обикновено се уговаря в трудовия договор и ако го има там, може и с копие от него да минете.  Wink

# 37
  • София, България
Класирането е през април. А КОГА става записването? И по-важния въпрос - в кой момент спират майчинството - в момента на записването, или през септември, когато се предполага че започва детето реално да посещава градината  newsm78

# 38
Класирането е през април. А КОГА става записването? И по-важния въпрос - в кой момент спират майчинството - в момента на записването, или през септември, когато се предполага че започва детето реално да посещава градината  newsm78

Веднага след класирането.
По по-важния въпрос - от датата на първото посещение на детето. Вземат информация от самото детско заведение.  Peace

# 39
  • София
След първо класиране обикновено срокът за записване е 2 седмици, погледни в календара. Майчинството се спира при фактическото постъпване в ДЗ, т.е. септември.

# 40
  • София, България
много ви благодаря  Hug

# 41
Имам един въпрос, ако може да ми помогнете: съпругът ми работи в частна фирма, която е регистрирана в Младост, но в действителност той не посещава офиса там. Работата му е свързана в пътуване с автомобил и облужване на определен район- той отговаря за район Студентски. Ще можем ли да вземем тази така важна 0.1 точка по меторабота? В смисъл ако служебната бележка гласи: работи във фирма Едикоя си с регистрация Младост като инспектор на район Студентски.
Няма нужда да давате толкова подробности в бележката. (Имам предвид месторегистрацията на дружеството-работодател.)
Достатъчно е да пише "Настоящата служебна бележка се издава на .... , в уверение на това, че е назначен на длъжност инспектор, с месторабота район "Студентски". (Това обикновено се уговаря в трудовия договор и ако го има там, може и с копие от него да минете.  Wink
Точно това имах нужда да прочета, благодаря!

# 42
  • София, Люлин-8
Да сега видях откъде идва разминаването между приетите правила от СОС и Представените в ИСОДЗ. Тези в ИСОДЗ са от старо решерие:
"Правила за приемане на деца в общинските обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община
(Приети с Решение № 158 по Протокол № 35 от 12.03.2009) "

А на СОС са :
"Правила за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община
(Приети с Решение № 381 по Протокол № 92 от 23.06.2011 и обявени на 04.07.2011)"

Да хванат тия от ИСОДЗ да си актуализират инфото, че така нещо не е много редно ми си струва  newsm78

# 43
Ако да речем ни приемат в някоя градина ( която не ни е любима, но е имало по-голям шанс ) и се запишем, и преди второ класиране видя, че в любимата градина има свободни места, можем ли отново да кандидатстване, и същите точки ли се ползват?

По отношение на бележката от работодателя, искат ли допълнителни документи като копия на договори, не е ли достатъчно само служебната бележка?

# 44
  • СОФИЯ
Да сега видях откъде идва разминаването между приетите правила от СОС и Представените в ИСОДЗ. Тези в ИСОДЗ са от старо решерие:
"Правила за приемане на деца в общинските обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община
(Приети с Решение № 158 по Протокол № 35 от 12.03.2009) "

А на СОС са :
"Правила за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община
(Приети с Решение № 381 по Протокол № 92 от 23.06.2011 и обявени на 04.07.2011)"

Да хванат тия от ИСОДЗ да си актуализират инфото, че така нещо не е много редно ми си струва  newsm78

В "Нормативни документи" на ИСОДЗ са актуалните правила.

Общи условия

Активация на акаунт