СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 72 198
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 90
  • София
bubardini, за 168-ма 2008 набор преди 2 години влизаха с  9 или с 8.2. А  8.1 даже на отиваха и на лоратия или ако са стигнали до лоратия е било за 1-2 места.
Предната година (гледахме за една позната с детенце 2009) - 8.1 бяха на лоратия за 183, 61 и 54.
Като гледам и сега положението е подобно с точките...

# 91
Ако дете, прието на първо класиране, не се запише в срок, губи ли си трите точки по първо желание? /примерно родителите размислят и решат да не го запишат в дадено ОДЗ/

# 92
Заявете си точката. В най-лошия случай, ще приемат детето и няма да може да го запишете. Ако не я заявите, вероятно въобще няма да го приемат.
А в работата си непременно обяснете ситуацията - не би трябвало да е проблем. В НОИ нищо друго не се подава, освен датата на постъпване на детето (първият присъствен ден), от която спират майчинството. Другото са формалности.  Peace
Не мога да разбера идеята, при условие, че няма да може да представи служебна бележка...
Някое друго дете, което си има пълен набор от документи, просто ще бъде прецакано...

# 93
Ако дете, прието на първо класиране, не се запише в срок, губи ли си трите точки по първо желание? /примерно родителите размислят и решат да не го запишат в дадено ОДЗ/
Миналата година се изискваше задължително родителите да отидат до градината и да откажат мястото в срока за записване, иначе директорката го елиминираше и детето губеше 3 т. мисля за 1 или 2 класирания. така че не си правете такива експерименти. Или записвате детето или отивате на място и отказвате записването в срока.

# 94
  • София, Люлин-8

Аз пък не мога да разбера, защо въобще ще кандидатствате за градина, която не искате да посещава детето, а няма да си ползвате точките по първо желание за някоя по-удобна при положение, че при масата с 8,1-8,2 т. шанс имаш само по първо желание.  newsm78
В крайна сметка размествания могат да се правят до деня преди класирането, то ако за 2 месеца не сте го измислили къде да е по първо желание.
Но иначе Deni-meni е права, трябва да се откаже на място иначе губиш 3-те точки, даже и някъде в правилата мисля че го четох.

# 95

Аз пък не мога да разбера, защо въобще ще кандидатствате за градина, която не искате да посещава детето, а няма да си ползвате точките по първо желание за някоя по-удобна при положение, че при масата с 8,1-8,2 т. шанс имаш само по първо желание.  newsm78
В крайна сметка размествания могат да се правят до деня преди класирането, то ако за 2 месеца не сте го измислили къде да е по първо желание.

Защото някои родители в стремежа си детето да бъде прието на всяка цена, понякога пишат и крайно неудобни градини, а после като приемат детето си дават сметка, че реално те не могат да го водят дотам.

# 96
  • София
Опитвам се да си изясня нещо във връзка със седмичните класирания. Ако правилно се ориентирам, има срок от 1 седмица за записване. Какво става, ако детето не се запише в този срок? Не следва ли да се освободи отново това място и да излезе в справката за свободни места? Защо из системата висят сума време места "текущо незаписани"  newsm78 Ще съм благодарна, ако някой ме осветли   bouquet

# 97
  • софия
в момента съм в майчинство,трябва ли да променя статуса в данните за родителите или да го оставя като работеща,мерси

# 98
  • СОФИЯ
...
Но иначе Deni-meni е права, трябва да се откаже на място иначе губиш 3-те точки, даже и някъде в правилата мисля че го четох.

Протокол № 42
Ако дете е класирано по първо желание, но не желае да се запише и не откаже записване на място, а системата го елиминира, за следващото класиране по първо желание, детето ще ползва 2 точки.

# 99
  • София
Опитвам се да си изясня нещо във връзка със седмичните класирания. Ако правилно се ориентирам, има срок от 1 седмица за записване. Какво става, ако детето не се запише в този срок? Не следва ли да се освободи отново това място и да излезе в справката за свободни места? Защо из системата висят сума време места "текущо незаписани"  newsm78 Ще съм благодарна, ако някой ме осветли   bouquet

Зеленко, обикновено в петък малко преди да затворят системата го правят това. Аз така успях в последния момент да разместя градините и да ни приемат.

# 100
Здравейте, някой има ли наблюдения от миналата година дали деца с 8.1 точки са успели да се класират за 168 ЦГД Слънчогледи (тази градина ни е най-удобна, но там децата с 9.1 точки ни "елиминират" Simple Smile ). Въобще с 8.1 точки почти нямаме шанс в квартала. Гледах протоколите от миналата година с класиранията, но там няма точки, има ли документ, от който могат да се видят точките от минали класирания?
Предполагам, че всяка година е различно, но се чудя могат ли да станат чак толкова големи размествания до класирането и да се насочат хората с 9 точки към др-и градини.
Благодаря  Simple Smile

До класирането обикновено се появяват още повече деца, едва ли ще се насочат към други градини  Simple Smile
Най-добре огледай градините в целия район, както и в близост до месторабота и бъди готова да реагираш.
Не знам за слатина, но в повечето райони граничните групи са на 8.2 или на 9т. (ако има ясли в района).

# 101
Здравейте, може би тук не е мястото, но не видях тема по въпроса.
Регистрирана съм с един и- мейл в системата, но се наложи да го закрия и сега като влезнах не ми дава да си променя мейла в настройките и няма да получавам известия. Някой има ли идея какво да правя, да се регистрирам ли наново? Да не объркам кандидатурите на децата за градини?

# 102
  • София, Люлин-8
Здравейте, може би тук не е мястото, но не видях тема по въпроса.
Регистрирана съм с един и- мейл в системата, но се наложи да го закрия и сега като влезнах не ми дава да си променя мейла в настройките и няма да получавам известия. Някой има ли идея какво да правя, да се регистрирам ли наново? Да не объркам кандидатурите на децата за градини?

Пиши в обратна връзка, че си си сменила е-мейла и старият не е актуален, и напиши новият е-майл и те ще го коригират  Peace

На мен пък друго ми е интересно, ако разгледаме например сроковете за записване на първо класиране са от 29 април до 17 май. Но в календарът на 13 май пише "Обявяване на свободните места за второто класиране за учебната 2013/2014 г." е много ми е интересно как реално ще обявят свободните места в понеделник, като срокът за записване е до петък и така реално обявените свободни места може да се усвоят от закъснели (но все пак във срок) родители. Реалните свободни места могат да се видят едва няколко часа преди крайният срок за записване който е 17 май в 17 ч. ако не се лъжа.  newsm78

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 14:56 от AnMary

# 103
  • София
romanol, от протокол44 - имало е искане класиране/записване да се съобрази с празниците. И там е написано - 2-ро класиране - 18.05.2013.
Явно в календара това не е отразено и е останало старото инфо.

# 104
Здравейте, някой има ли наблюдения от миналата година дали деца с 8.1 точки са успели да се класират за 168 ЦГД Слънчогледи (тази градина ни е най-удобна, но там децата с 9.1 точки ни "елиминират" Simple Smile ). Въобще с 8.1 точки почти нямаме шанс в квартала. Гледах протоколите от миналата година с класиранията, но там няма точки, има ли документ, от който могат да се видят точките от минали класирания?
Предполагам, че всяка година е различно, но се чудя могат ли да станат чак толкова големи размествания до класирането и да се насочат хората с 9 точки към др-и градини.
Благодаря  Simple Smile

До класирането обикновено се появяват още повече деца, едва ли ще се насочат към други градини  Simple Smile
Най-добре огледай градините в целия район, както и в близост до месторабота и бъди готова да реагираш.
Не знам за слатина, но в повечето райони граничните групи са на 8.2 или на 9т. (ако има ясли в района).
Благодаря на всички за отговорите. Положението е трагично  Simple Smile. Започнах да гледам градините и в околните райони, но там не получаваме 0,1 точка за местоживеене. С мъжа ми работим в Лозенец, а там нито една детска градина не е приела критерия за месторабота, предполагам заради многото офиси в района.
Чудя се дали някой не си е измислил програмка за по-лесно изчисляване и проследяване на вероятността за класиране, напр. като елиминира децата с много точки по 2-ро и трето желание..., или където се повтарят деца в социалните и общите опашки...
В район Слатина, само в детската градина в квартал Христо Ботев засега има места с по-малко точки.

Общи условия

Активация на акаунт