СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 72 198
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Днес се загледах по-подробно в децата, които са с повечко точки и ми направи впечатление, че дете наредено в опашката със СОП с 10.2 точки фигурира и в другата "нормална" опашка с 8.2 точки. И на двете места пише "1-во желание". Нещо не ми ясно как става този номер?  newsm78

# 511
Каква е разликата между СДГ/СДЯ и обикновените ЦДГ и ясла?
Седмичните колко дни в седмицата работят?

# 512
  • Западен парк
Клече, щерка ми е с 10.2 точки на социалната опашка, а на общата е с 8.2. Разликата се получава, защото на общата опашка не ползва двете точки за трето дете.

Мишле, на седмична ясла/градина ги водиш в понеделник и си ги прибираш в петък.

# 513

И не се вземат всеки ден, а вечер кой ги гледа  Shocked ?

Остават ли изобщо места за второ и трето класиране?

Къде мога да видя за Надежда какви места е имало миналата година за второ и трето класиране?

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 20:04 от silvanchence

# 514
  • София
Клече, щерка ми е с 10.2 точки на социалната опашка, а на общата е с 8.2. Разликата се получава, защото на общата опашка не ползва двете точки за трето дете.

Такава била работата значи Wink Интересно ми беше защо седи и на двете опашки след като автоматично се класира от първата  Thinking

# 515
  • Западен парк
Не се класира автоматично. Ако децата са повече от местата в социалната опашка, се редят на обикновената с общите си точки. В моя случай, ако не я приемат с 10.2, на втора стъпка отива на томбола с 8.2 заедно с още 50 деца за 22 места.

Силванче, не се взимат. Има нощни лели, които са при тях.

# 516
Нещо пак не разбрах - на общата опашка после само със "стандартните" си точки ли са или и със социалните си?

# 517
Нещо пак не разбрах - на общата опашка после само със "стандартните" си точки ли са или и със социалните си?

Та така, на първо класиране децата кандидатстват със 'социалните' точки за местата от социалната опашка, а ако там не ги приемат, кандидатстват и за останалите места без тях (втора стъпка). На следващите класирания опашката е една и на нея се реди, кой с каквото си има.

# 518
Сега разбрах. Simple Smile
Щото в първото ти обяснение говориш все едно се боря със децата със социалните точки и че съм прецакана, а аз всъщност се надявам на следващите класирания, ние вече да имаме 3 соц. точки и да сме по-напред  Embarassed Дано само да има поне едно място за второ класиране в нашата градина, защото има само едно дете преди нас, което е писало градината като второ, желание; всички други преди нас са по първо.

# 519
  • София
Не се класира автоматично. Ако децата са повече от местата в социалната опашка, се редят на обикновената с общите си точки. В моя случай, ако не я приемат с 10.2, на втора стъпка отива на томбола с 8.2 заедно с още 50 деца за 22 места.

Силванче, не се взимат. Има нощни лели, които са при тях.

Под "автоматично" исках да кажа, че почти на 100% с толкова много точки тези деца ги приемат  Peace Без лоши чувства, разбира се  Peace

# 520
А трябва ли да се връщаш задължително на работа след като детенце тръгне на ясла или можеш да си изкараш отпуска и просто да спрат майчинството? Или законът гласи друго?

# 521
  • Beyond the Frontiers
А трябва ли да се връщаш задължително на работа след като детенце тръгне на ясла или можеш да си изкараш отпуска и просто да спрат майчинството? Или законът гласи друго?

Може да си ползвате отпуската, но майчинството се прекъсва. До навършване на 2 години ще си взимате 50% от майчинството.

# 522

Може да си ползвате отпуската, но майчинството се прекъсва. До навършване на 2 години ще си взимате 50% от майчинството.

50 % без значение дали ходя на работа или не?

# 523

На мен ми казаха, че ако тръгне на ясла детето, се прекъсва отпуска за гледане на дете до 2 г., а аз задължително трябва да се върна на работа, като мога да ползвам натрупания платен годишен отпуск.

# 524

А ако майката тръгне на работа и детето евентуално на ясла също ли се вземат тези 50% от майчинството до навършване на 2 години? Или в момента на тръгване на ясла се прекратяват и те?
Знам със сигурност, че ако детето не ходи на ясла майката дори и да се върне на работа взима тези 50%.

Общи условия

Активация на акаунт