РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 176 163
  • 419
  •   2
Отговори
# 330
  • Мнения: 23
А тази соево-чеснова майонеза как се използва?
Като допълнение към ястието.Например картофи с кетчуп.Просто си ,,топиш,, сготвеното нещо в нея.

# 331
  • Мнения: 2 965
Някой знае ли рецептата за протеиновия кейк в Хепи?
Преди беше бананов, с ягоди, сега с праскови. Основата може би е от фурми и ядки, но не мога да разбера крема от какво, еднакъв е за всички, предполагам само сменят вида на плода.

# 332
  • София
  • Мнения: 39
Аз пък искам да попитам дали някой знае от къде взимат Веган Баунти кейка в Хепи? Страшно вкусен е!

# 333
  • София
  • Мнения: 8 491
Аз пък искам да попитам дали някой знае от къде взимат Веган Баунти кейка в Хепи? Страшно вкусен е!
Според мен си го правят те, а не го купуват от друга фирма.

# 334
  • София
  • Мнения: 39
Аз пък искам да попитам дали някой знае от къде взимат Веган Баунти кейка в Хепи? Страшно вкусен е!
Според мен си го правят те, а не го купуват от друга фирма.

Питала съм сервитьори и са ми казвали, че го взимат от някъде готов, но не казват повече разбира се 😀 Ако някой е работил в Хепи нека сподели 😁

# 335
  • Paris, France
  • Мнения: 17 395
дядо хаджия, 💐 радвам се да те засека.

Не съм стъпвала в Хепи от над десетилетие и не съм яла въпросния кейк, но го намерих да го видя и мисля, че всяка рецепта за вегански Баунти може да се приспособи за да е вкуса подобен. На снимката ми изглежда, че е покрит с карамел или мармалад, но може и да греша. Може покритието да е вегански шоколад с кокосово мляко и мармалад. Гледам, че по средата на бялата плънка има слой шоколад, което се постига с наливане на половината плънка, 2 часа хладилник, шоколадена или плодова глазура, 30 мин хладилник, бяла плънка, хладилник и глазура, хладилник.

У нас децата не обичат кокос, но съм правила за приятели този:

https://thehealthytart.com/raw-vegan-bounty-cake/

Заменяла съм лешниците с бадеми и пак става.

Ако нямате робот, фурмите се нарязват с нож, а лешниците се чукат в хаван.

Заменяла съм фурмите с кайсии.

Двойна доза правя за 26-32 см форма със свалящ се обръч. За нула време става, за нула време се изяжда 🌞.

Напиши в Google "vegan Bounty cake" и излизат много рецепти със снимки и видео.

Успех и добър апетит.

# 336
  • В страната на мечтите.
  • Мнения: 1 209
Кокосов крем върху блат от сушени плодове с натурален шоколад и кокосов чипс.
Без захар, без глутен, без брашно и без млечни продукти.

Ето това е описанието на кейка от сайта на Хепи, ако помага с нещо. Мисля че може от тази информация да се измисли рецепта. Отгоре има шоколад, а по средата няма нищо, на снимката има една линийка шоколад останала от рязането на тортата

# 337
  • София
  • Мнения: 39
Благодаря за отговора, аз съм пробвала да го направя, купувала съм и от други места подобни торти (в Зоя например), но винаги кокосовата плънка става суха и ронлива и накъртва на кокосови стърготини, докато в Хепи го правят много фин и нежен тоя кокосов крем. Явно е строго пазена тайна от къде го взимат и кой го произвежда 😁

# 338
  • Мнения: 43 313
А някаква насока за рецепта за кокосовия пай/ или торта от ИКЕА?

# 339
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Благодаря за отговора, аз съм пробвала да го направя, купувала съм и от други места подобни торти (в Зоя например), но винаги кокосовата плънка става суха и ронлива и накъртва на кокосови стърготини, докато в Хепи го правят много фин и нежен тоя кокосов крем. Явно е строго пазена тайна от къде го взимат и кой го произвежда 😁
Като се смесят кондензирано мляко, кокосово мляко/крем и стърготини се получава нежен крем. Не е веган обаче... Тази рецепта е нещо подобно на търсения сладкиш, без блата от ядки.

mariat, дай някой жокер за тази торта или поне съставки, линк към тортата от сайта на Икеа?

# 340
  • София
  • Мнения: 8 491
Скрит текст:
Благодаря за отговора, аз съм пробвала да го направя, купувала съм и от други места подобни торти (в Зоя например), но винаги кокосовата плънка става суха и ронлива и накъртва на кокосови стърготини, докато в Хепи го правят много фин и нежен тоя кокосов крем. Явно е строго пазена тайна от къде го взимат и кой го произвежда 😁
Като се смесят кондензирано мляко, кокосово мляко/крем и стърготини се получава нежен крем. Не е веган обаче... Тази рецепта е нещо подобно на търсения сладкиш, без блата от ядки.

Скрит текст:
mariat, дай някой жокер за тази торта или поне съставки, линк към тортата от сайта на Икеа?
Кондензираното мляко може да се замести с растителна сметана.

# 341
  • Мнения: 43 313
Мики, има вкус на бонбони Рафаело.

# 342
  • Мнения: 20
Да де, но не става същия. Аз съм чувала, че се слага и сок от кисели краставички. Това също съм правила, но още нещо липсва.
Кофичка кисело мляко, опаковка майонеза, 1-3  сл кетчуп, сварен картоф, чесън и сол на вкус.
Обикновено не слагам цялата майонеза, а половин,добавям всичко и проверявам за сол. Само лъжица кетчуп променя много вкуса. Баланса е в колко майонеза ще сложите. Добавяйте по малко и опитвайте. А картофа е наистина само за плътен вкус.

# 343
  • Мнения: 740
Кокосов блат за пай:
1/2 купа кокосово брашно
20гр. Кокосови стърготини
2 яйца
1сл. Бакпулвер
Течна стевия на вкус/еритритол
3 с.л. кокосово масло / разтопено
Щипка сол
1/4 купа студена вода / кокосово мляко

Всички сухи съставки се разбъркват в купа. В друга купа разбийте яйцата с течните съставки. Прибавете течните към сухите съставки. Разбъркайте добре. Добавете разтопеното кокосово масло и разбъркайте отново. Сложете сместа в тавичка/ форма за пай и оформете. Печете 15-20мин. на 190°, в предварително загрята фурна. Оставете готовия блат да се охлади и пълнете с кремче по избор.
Да ви е сладко!

# 344
  • Paris, France
  • Мнения: 17 395
Купата от колко милилитра е? А диаметърът на формата за пай колко е, че има най-различни?

Общи условия

Активация на акаунт